Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Özdere fangri mercanı

stratejist

Aktif Üye
Adı
ÖZDEMİR
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
sizin canınızı sıkmak istemem ama özellikle kıyıdan o bölgede av yapmayı unutun.hemen özdereyi geçer geçmez balıkçı limanı var balık olsa zaten onlar orayı rahat bırakmaz.bölge kıyıdan çok ağla avlanıma maruz kalmış muhtemelen yakalanmayanlarda rahat bırakılmadıkları için kaçmışlar.değirmen tarafında balık olsa önünde hiç değilse 1 tane tekne görürdüm.size tavsiyem kıyıdan av yapacaksanız özdere limanına gidin.orda balık avlamak yasak ama her yer çok serbest kim kime dum duma gibi bir yer.turcu tekneler açıkta servis ettikleri balıkları burda temizliyorlar ve altta çok kefal gördüm.buruna doğru teknelerin arasından avınızı yapın.başkada zaten kıyıdan av yapacağınız bir yer olduğunu ben sanmıyorum
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim Hasan bey. Söylediğiniz balıkçı barınağına eşimle birlikte bir kere gece avlanmak için gittik ve avlanırken oranın bekçisi olduğunu iddia eden bir zevat gelip garip(!) bir üslupla orada avlanmanın yasak olduğunu ve orada avlanamayacağımızı söyledi. O an yanımda eşim olduğu için gereksiz tartışma olmasın diye birşey söylemeden malzemeleri toplayıp bölgeden ayrıldım. Allahtan yanımda eşim vardı yoksa muhtemelen o gece orada o zevatı evire çevire döverdim ve gecenin o vaktinde etrafta kimse olmadığı için de elimden de kimse alamazdı, durduk yere başım belaya girerdi. Yani anlayacağınız barınak tarafına gitmek benim açımdan biraz riskli, agresif bir yapım olduğundan her an başımın belaya girebileceği bir yer. Onun dışında sizin de belirttiğiniz gibi ne yazık ki o çevrede kıyıdan avlanacak pek bir yer yok :(
O çevrenin 2000lerin başındaki durumunu da bilen biri olarak deniz altı faunasının çok değiştiğini ve eskisi kadar canlı (balık, kabuklu vs.) olmadığını da belirtmem gerek. Ne yaptı ne ettiler bilmiyorum ama resmen anasını ağlatmışlar o bölgenin :( Güzelim yer üzerinde nadir canlı bulunan bir sualtı çölü olmuş ne yazık ki.. :(

pisimiyav

Aktif Üye
Adı
hasan hasan
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim Hasan bey. Söylediğiniz balıkçı barınağına eşimle birlikte bir kere gece avlanmak için gittik ve avlanırken oranın bekçisi olduğunu iddia eden bir zevat gelip garip(!) bir üslupla orada avlanmanın yasak olduğunu ve orada avlanamayacağımızı söyledi. O an yanımda eşim olduğu için gereksiz tartışma olmasın diye birşey söylemeden malzemeleri toplayıp bölgeden ayrıldım. Allahtan yanımda eşim vardı yoksa muhtemelen o gece orada o zevatı evire çevire döverdim ve gecenin o vaktinde etrafta kimse olmadığı için de elimden de kimse alamazdı, durduk yere başım belaya girerdi. Yani anlayacağınız barınak tarafına gitmek benim açımdan biraz riskli, agresif bir yapım olduğundan her an başımın belaya girebileceği bir yer. Onun dışında sizin de belirttiğiniz gibi ne yazık ki o çevrede kıyıdan avlanacak pek bir yer yok :(
O çevrenin 2000lerin başındaki durumunu da bilen biri olarak deniz altı faunasının çok değiştiğini ve eskisi kadar canlı (balık, kabuklu vs.) olmadığını da belirtmem gerek. Ne yaptı ne ettiler bilmiyorum ama resmen anasını ağlatmışlar o bölgenin :( Güzelim yer üzerinde nadir canlı bulunan bir sualtı çölü olmuş ne yazık ki.. :(

liman ordaki teknelerden yıllık ücret alıyor.teknelerin motorlarının çoğu üstünde.muhtemelen bir hırsızlık olayı olmasın diye gece bekçi devreye giriyor.hatta dikkatli bakın değişik noktalarda kamera dahi var.gündüz o kadar gittim hiç bekçi görmedim.size tavsiyem gündüz gidin oltanızı göstermeyin meraklı turist modunda tekneleri gezerek uca doğru az gözüken dikkat çekmeyen noktaya geldiğinizde hoop james bond versyonuyla oltayı çıkarın.size bir tavsiyede daha bulunayım en ufak boy kıstırma kurşunun altına 30 cm mesafe yapıp iğne bağlayın.yani sadece misinamızda kıstırma kurşun ve 30 cm sonrasında iğne olucak.takım çok hafif adeta boşta konumda denize inecek.sardalyayı veya yemi bağlayıp denize salın.göreceksiniz etrafını önce yavru kefaller sarıcak ve ara ara görece iri kefaller yokluyacak.bunu orda bizzat yapan balıkçıdan gördüm.torbasında 5-6 adet ortanın altı boyda kefal vardı.

pisimiyav

Aktif Üye
Adı
hasan hasan
Tekne ile bilmem ama geçen yıl Özderede Tatil yaptım ben ekipman götürmemiştim ama bir Alman turist vardı hotelin önündeki kayalıklardan spin çalıştı hemen hemen her gün üç dört tane levrek aldı aldığı levreklerde bir tanesi altı yedi kilo vardı adam iyi yakala sal yaptı :D
özderede 6-7 kiloluk levrek yakalayan adam görsem ve üstüne o levreği salsa bende o adamı salmam.kullandığı takıma sahtesine attığı noktalara verdiği aksyonlara dikkat ederdim hatta videoya bile çekerdim.size tavsiyem bir daha o almana denk gelirseniz hemen yanında durup bekleyin.levreği suya salar salmaz Alla allaaah deyip atlayın levreğin üstüne :)) gerçekten söylediğiniz çok entresan bir durum.bir kereye mahsus olsa hani diyeceğim belki sürüye denk geldi falan.ama hemen hemen her gün deyince benim buna vereceğim cevabım yok malesef.adama helal olsun o zaman...

Adı
Alper Kuyumcu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
özderede 6-7 kiloluk levrek yakalayan adam görsem ve üstüne o levreği salsa bende o adamı salmam.kullandığı takıma sahtesine attığı noktalara verdiği aksyonlara dikkat ederdim hatta videoya bile çekerdim.size tavsiyem bir daha o almana denk gelirseniz hemen yanında durup bekleyin.levreği suya salar salmaz Alla allaaah deyip atlayın levreğin üstüne :)) gerçekten söylediğiniz çok entresan bir durum.bir kereye mahsus olsa hani diyeceğim belki sürüye denk geldi falan.ama hemen hemen her gün deyince benim buna vereceğim cevabım yok malesef.adama helal olsun o zaman...
Grand Efe Hotelin yantarfında başka bir hotel var o iki hotel arası kayalık bir bölge var orada aldı Haziran 20 sinden sonra silikon ile aldı :D

ugursamsa

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tebrikler, umarım devamı gelir.