@ozgurarslan'dan balıkçılık hakkında genel bilgiler...

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
vaktı zamanında asagıdakı resımdekı kursun kalıbını almıstım 120/150/180 /200g ılk geldıgınde bır heyecanla maske vs takarak ayrıca acık havada baya bı kursun dokmustum sonrasında kaldırdım kenera bunlamı ugrasılır dedım kendı kendıme 🙂 ayrıca hesaplıda olmuyor en guzelı hazır almak dıcem malesef hazır kursunlarda gercek kursun degerlerı cıkmıyor ayrıca kursunlar hemen ezılıyor olurda ılerde ben kursun kalıbı alım kendım yapım ayrıca hesaplı olur vs gıbı bır dusuncenız var ıse ınanın ugrastıgınıza deymez .

G3qgr2.jpg

Özgür abi ve diğer potenza kullanıcıların dan özür dileyerek 🙂 bu kamışa bir türlü ısınamadığımı belirtmek isterm .

Cevat abi nin getirdiği kamışlar için de G2 en iyi atış kamışıdır , tabi bu şahsi fikrimdir .

200 gr ve üstü ağırlıklar daki atış performansı ve sert atışlara nispetle daha yumuşak atışlarda bile hatrı sayılır mesafelere atış kabiliyeti çok başarılı .

Potenza kamışlara atış sırasın da ne kadar yüklenirse yüklensin mesafe çok fark etmiyor .Potenza kamışın ince formda olması ve dengesini beğeniyorum atış kabiliyeti olarak Ben G2 derim .

@Özgür abi
affına sıgınarak sayfanda tavsiye almak isyorum bütçe bu kadar ve bu kamış ve makine uygun mu bogaz için bogazda hiç av yapmamış biri olarak bunlar doğru ekipman mı bilgilerini yazarsan sevinirim bu malzemeleri almayı düşünüyorum teşekkür ederim
(link)
(link)

iyi bildiğimi sandığım konularda fikir veriyorum ama mesela kamış konusunda ve makina konusunda hiç bunu al, bu böyledir, filan yazmadım. dediğin makinayı bilmiyorum bende 2 adet ryobi var ama bu model değil ikisi de. şunu diyebilirim. ryobi tt power 8000 i yukarıdaki miktardan az bir para karşılığında 20 günde getirttim aliexpress'ten. memnunum. @AngelandteaR , benim memnuniyetim kriter olmamalı. ben de shimano aero fliegen filan kullanmış değilim bir hafta kadar. yani iyiden iyisi vardır, ama bu paraya harika makina bence.
bunu 5 av ile söylüyorum, yarın trak der elimde kalır onu bilemem. ama zorlanmadan çöp çekebiliyorum denizden, su dolu torbalar, kadın bağları, su dolu prezervatifler filan çektim bana mısın demedi. 🙂 sarıkanat mı, lüfer mi 🙂 bunlardan sonra şaka gibi geliyor makinaya... palamut değil, torik avlamayacaksan çok da düşünmenin alemi yok.

salina kullandım. bir kez atmadım daha fazla attım. zamanında 130 tl idi, nasıl oldu bizim para birimimiz ya... salina limitli bir kamış. kuvvetli bir kamış. pahalı olmayan ve parçası bulunur, parçası ucuz, Cengiz Balıkçılık güvenceli bir kamış. ama salina her şeyi ortalama yapabilen bir kamış. iyi bir başlangıç kamışı olabilir. ama o kadar...

bence salina- ryobi tt yap, ama değiştirmen gerekecek bir gün devam edersen bu işe, o da aklında olsun...

abi o zaman link verebilirmisin malum degerli satıcıdan almak gerekiyor teşekkür ederim ryobi tt alayım

abi o zaman link verebilirmisin malum degerli satıcıdan almak gerekiyor teşekkür ederim ryobi tt alayım

ne linki istediğini anlamadım. Türkiye'de Cengiz de Yıldız da satıyor, başka yerlerde de vardır da benim bildiğim.
Aliexpress'te de aratma yaparak bulabilirsin. Bana Aliexpress açtırma, bugün fırdöndü, klipsli fırdöndü, üçlü fırdöndü alacağım diye 2 saat harcadım. harcadığım para 50 tl, zaman iki saat. gidip alsam daha iyi idi, burada da pahalı değil onlar... 🙂

Nasip olursa yakın bir zaman da shımano surflander 405 bx bir kamış almayı düşünüyorum vural da vardı gerekli yorumları yazar Zaten 🙂

Salina gerçekten güzel bir kamış bu fiyata başka rakibi malesef yok , ap power için aynı şeyleri düşünüyorum .

+1 özgür abi

Nasip olursa yakın bir zaman da shımano surflander 405 bx bir kamış almayı düşünüyorum vural da vardı gerekli yorumları yazar Zaten 🙂

Salina gerçekten güzel bir kamış bu fiyata başka rakibi malesef yok , ap power için aynı şeyleri düşünüyorum .

+1 özgür abi

Shimano surf lander 4,05 guzel kamıs bu zamana kadar uzun kamıs kullandım sureklı uzun kamısa hakımıyet cok onemlı benım elıme uzun kamıs tam oturmadı kısa kamısa elım daha guzel oturuyor tabı bunda en buyuk etken kılo ve boy bır dıger hususda ısde uzun kamıs erımı daha ıyıdır daha ılerıye atar durumunada katılmıyorum kısa kamıs ıle erım konusunda hıc bır sıkıntı yok hatta daha ılerı mesefalere cok guzel atıslar yapılıyor japonlar kısa kamıs ıle ulkelerınde uzak atıs rekorları kırıyorlar bır dıger hususta su kamısı kurdunuz 200 gr kursunu taktınız yada 230 gr kursunu sonra kamısı trıpotun ustune koydunuz kursunun agırlıgı ıle bır cok kamıs ucu anında egılme yapar bu durum aslında bır nebze kamısın tokluk durumunu bellı eder surf lander kamısda bu durum yok gayet uc kısmı tok duruyor egılme asla yapmıyor zaten kamıs fast aksıyona sahıp sert aksıyon kamısları sevıyorsan almanı tavsıye ederım fakat yumusak aksıyona sahıp bır kamıs sevıyorsan bu kamıs sana hıtap etmez serdar.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back