Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Palamut balığı çapari ile tutulabilir.
Hem tüm karadenizde, Boğazlarda ve Marmaradaki tüm küçük tekneler bu balığı çapari ile yakalıyorlar sonuç olarak.
Boğazda da zaman atanları-deneyenleri görebilirsiniz. Çapariye olur da 2-3 balık binerse makineniz de kamışınız da sizi yolda bırakabilir. En iyisi sahte balıkla avlanmaktır. Bir olsun benim olsun deyimine daha uygun..
Bir taraftan da bu balığı kıyıdan yakalamak oldukça zordur. Hep açıktan açıktan gider. Oltayı doğru zamanda doğru mesafeye atmanız gerekir. Siz oltayı çekerken yanınızdaki yeni atar ve o sırada oradan bir sürü geçmeye başlar. Siz tekrar atana kadar sürü yer değiştirebilir. Yerleşik değildir. Yatak yaptığını ben duymadım. Kısaca zor ve zahmetlidir.
Oltayı çekerken sürat ister. Makinenin 100 cm civarı sarması avantajı sizden yana çevirebilir.
Çok aksiyon ister, yorucu avdır.
Çapariler 1/0,2/0 iğnelerle 0,30 köstekler ve çeşitli tüylerden yapılabilir
İyimiş200 gr kurşun arkası rapala yapın , daiwanın 13 cm sahtelerini kullanın diğerleri iş yapmıyor.
Takım olarak Shimano surf leader + stella 8000 pg şart
Bu ne demek şimdi?
Sahil hep palamut çaparisi dolmuş , yazık vanozlara abi..Bu ne demek şimdi?
15 Ağustos'a kadar amatörlere bile yasak aslında ama sirküleri takan adam görmedim maalesef.Sahil hep palamut çaparisi dolmuş , yazık vanozlara abi..