Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Palamut Çaparisi

uygar008

Aktif Üye
Adı
uygar cakmakçı
Kan Grubu
O Rh Pozitif
arkadaşlar palamut çaparisi ( kıyı avı çin ) görsel ve teknik ilgi verebilecek arkadaş varsa öğrenmek istiyorum.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Palamut benim bildiğim iri bir balık çapariye gelmez , 200 gr kurşun arkası rapala yapın , daiwanın 13 cm sahtelerini kullanın diğerleri iş yapmıyor.

Takım olarak Shimano surf leader + stella 8000 pg şart

He siz tütüyor musunuz diye sorarsanız çok masraflı , hiç uğraşmıyorum.Balık pazarından alır yerim daha ucuz

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Palamut balığı çapari ile tutulabilir.
Hem tüm karadenizde, Boğazlarda ve Marmaradaki tüm küçük tekneler bu balığı çapari ile yakalıyorlar sonuç olarak.
Boğazda da zaman atanları-deneyenleri görebilirsiniz. Çapariye olur da 2-3 balık binerse makineniz de kamışınız da sizi yolda bırakabilir. En iyisi sahte balıkla avlanmaktır. Bir olsun benim olsun deyimine daha uygun.. :)

Bir taraftan da bu balığı kıyıdan yakalamak oldukça zordur. Hep açıktan açıktan gider. Oltayı doğru zamanda doğru mesafeye atmanız gerekir. Siz oltayı çekerken yanınızdaki yeni atar ve o sırada oradan bir sürü geçmeye başlar. Siz tekrar atana kadar sürü yer değiştirebilir. Yerleşik değildir. Yatak yaptığını ben duymadım. Kısaca zor ve zahmetlidir.
Oltayı çekerken sürat ister. Makinenin 100 cm civarı sarması avantajı sizden yana çevirebilir.
Çok aksiyon ister, yorucu avdır.

Çapariler 1/0,2/0 iğnelerle 0,30 köstekler ve çeşitli tüylerden yapılabilir

AHMET 67

Aktif Üye
Adı
Ahmet Yılmaz
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Moderatör Şeref abi haklı çok zahmetli ve yorucu oluyor kıyıdan çapari ile palamut avcılığı. Öncelikle denize doğru uzanmış avlak yeri bulmanız gerekir. Ondan sonra kamış kuvvetli atar değerlerine ve uzak atışa olanak vermeli. Makine tur olarak sarımı hızlı olmalı palamut hızlı bir balıktır ve ileri doğru yanlara doğru hamle yapar yani gezdirir capariyi. Kurşun 100 ve üstü gramajlarda olmalı. Çapari fazla uzun olmadan 8-10 kancalı olmalı en fazla. İğne olarak kalın yapılı iğneler ve 14-15-16 no iğneler kullanabilirsin. Bu iğneler istavrit caparisindeki iğnelerden değildir. Köstek 0.25-0.30 kalınlığında 15cm civarı olabilir. Kostek arası 25-26cm idealdir. Çapari bedeni 0.35 olabilir. Makine bedeni de bunlara göre ayarlarsin ister ip ister kuvvetli misina. Yardımcı olması açısından daha yeni hazırladığım caparilerin resimlerini de atayım. Şimdiden hayırlı avlar bol sohbetler dilerim.

Ekli dosyalar

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Palamut balığı çapari ile tutulabilir.
Hem tüm karadenizde, Boğazlarda ve Marmaradaki tüm küçük tekneler bu balığı çapari ile yakalıyorlar sonuç olarak.
Boğazda da zaman atanları-deneyenleri görebilirsiniz. Çapariye olur da 2-3 balık binerse makineniz de kamışınız da sizi yolda bırakabilir. En iyisi sahte balıkla avlanmaktır. Bir olsun benim olsun deyimine daha uygun.. :)

Bir taraftan da bu balığı kıyıdan yakalamak oldukça zordur. Hep açıktan açıktan gider. Oltayı doğru zamanda doğru mesafeye atmanız gerekir. Siz oltayı çekerken yanınızdaki yeni atar ve o sırada oradan bir sürü geçmeye başlar. Siz tekrar atana kadar sürü yer değiştirebilir. Yerleşik değildir. Yatak yaptığını ben duymadım. Kısaca zor ve zahmetlidir.
Oltayı çekerken sürat ister. Makinenin 100 cm civarı sarması avantajı sizden yana çevirebilir.
Çok aksiyon ister, yorucu avdır.

Çapariler 1/0,2/0 iğnelerle 0,30 köstekler ve çeşitli tüylerden yapılabilir
2BC1D5C9-3A32-4A20-AB8B-39F0C1C7FBDC.gif :)

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif