Palamut değil yazılı orkinos

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anbarcı
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Anbarcı

Üye
Tepki
211
Ödül
38
son zamanlarda ciddi anlamda canımı sıkan bir konuyu buraya taşımak istedim. belki açıldı, belki yanlıs yere açtım şimdiden affedin. ben, sezon yaklaşmadan balık nerde diye kendimce bir arama yaparım. buda örnek veriyorum palamut ise, instagrama palamut hastagini yazarım ve zonguldak trabzon şile vs nerede av yapılmışsa son zamanlarda, o resimleri görür ve bir fikir edinirim kendimce. fakat iki senedir çok can sıkan bir durum var ki palamut diye yazılı orkinos tutulması. bakın istavrit hamsi vs küçük avlanıldığında gerçekten çok üzülüyorum ama akya orkinos gibi balıkların böyle yok edilmesi beni delirtiyor gerçekten. hüsnü zan sahibi olmak lazım bilmiyorlar demek lazım ama pek bilmeyerekte aldıklarını düşünmüyorum. bir çok resme yorum yaptım ya beni engellediler yada sildiler. bir farkındalık oluşturalım. zaten yasal avlanma limiti çok düşük.21392497_10211975963289240_1472394197_o.png 21441283_10211975963809253_313536341_o.png 21441340_10211975962489220_1283977689_o.png 21458612_10211975965129286_1671963397_o.png 21392497_10211975963289240_1472394197_o.png hiçbişsey yapamıyorsak denk geldiğimizde dikkat edelim. gerçekten bilmeden tutan olursa en azından ona mani olalım. iki balıkta birbirine benziyor olabilir ama tutmasını biliyorsak farkınıda öğrenmemiz lazım. resimler aldığım yalnızca bir kaç resim. palamut hastagini yazdığınızda bir çok palamut adı altında yazılı orkinos resmi göreceksiniz. Allah sonumuzu hayretsin, inşallah daha duyarlı bir toplum olabiliriz.

Evet bu durum gerçekten çok can sıkıcı. Ancak maalesef Şeref abimin dediği gibi tamamı olmasa da bir kısım Akdeniz avcıları bu balığı ayırt ettikleri halde alıkoyuyorlar. Bana göre vicdansızlıktır bu ancak diyecek çok şey varken içimizde tutuyoruz. ....

Geçenlerde ben de bir TV kanalında haberlerde görmüştüm tezgahta bile var palamut 25TL bu yavrular 5-10TL. alanın potansiyeline göre daya gitsin her şeyin bir yolunu maalesef buluyoruz ha kıraça avlamışsın ha vanozu kovana atmışsın ha bu balıkları avlamışsın bir farkı yok yazık günah gerçekten 🙁

Aslında domuz gibi biliyorlar da, etçilik zihniyeti ağır basıyor..
Sadece akdenizde veya sadece palamutta değil, her yerde her balıkta yapılıyor bu..
İsmi lazım değil boğaz balıkçıları arasında çok sevilen tecrübeli birinin geçmiş av raporlarına falan bakıyordum, kullandığı sahteden taş çatlasa 4-5 cm daha uzun balıkları alıkoymuş.. (sahte max 9 cm) Bu sadece bir örnek..
Yani olay bilgisizlik değil, aç gözlülük..

Mustafa kardeşimizin yorumlarının silinmesi de her şeyi ispatlıyor zaten..

Aslında domuz gibi biliyorlar da, etçilik zihniyeti ağır basıyor..
Sadece akdenizde veya sadece palamutta değil, her yerde her balıkta yapılıyor bu..
İsmi lazım değil boğaz balıkçıları arasında çok sevilen tecrübeli birinin geçmiş av raporlarına falan bakıyordum, kullandığı sahteden taş çatlasa 4-5 cm daha uzun balıkları alıkoymuş.. (sahte max 9 cm) Bu sadece bir örnek..
Yani olay bilgisizlik değil, aç gözlülük..

Mustafa kardeşimizin yorumlarının silinmesi de her şeyi ispatlıyor zaten..

malesef çok haklısınız. boğazı tanıma sürecimde bazı sözde büyüklerim kraçe veya ufacık gümüşleri tutarlarken ''aaa blabla amca ne kadar iyi balıkçı'' diye düşünüyordum. lakin olay hiç öyle değil. resmen canilik yapılıyor. aklıma bir yerde görüp çok beğendiğim bir söz geliyor, ''doğa ile savaş içindeyiz. kazanırsak,kaybedeceğiz'' keşke o balıkların gökten inmediğini üremesi gerektiğini insanlara anlatabilsek. havyarlı balığı denize atıyorum dıye ''aaaa neden attın sen yemiyorsan ben yerdım onu'' diyen adamlarla karşılasıyorum. ne desek boş

Back