son zamanlarda ciddi anlamda canımı sıkan bir konuyu buraya taşımak istedim. belki açıldı, belki yanlıs yere açtım şimdiden affedin. ben, sezon yaklaşmadan balık nerde diye kendimce bir arama yaparım. buda örnek veriyorum palamut ise, instagrama palamut hastagini yazarım ve zonguldak trabzon şile vs nerede av yapılmışsa son zamanlarda, o resimleri görür ve bir fikir edinirim kendimce. fakat iki senedir çok can sıkan bir durum var ki palamut diye yazılı orkinos tutulması. bakın istavrit hamsi vs küçük avlanıldığında gerçekten çok üzülüyorum ama akya orkinos gibi balıkların böyle yok edilmesi beni delirtiyor gerçekten. hüsnü zan sahibi olmak lazım bilmiyorlar demek lazım ama pek bilmeyerekte aldıklarını düşünmüyorum. bir çok resme yorum yaptım ya beni engellediler yada sildiler. bir farkındalık oluşturalım. zaten yasal avlanma limiti çok düşük.
hiçbişsey yapamıyorsak denk geldiğimizde dikkat edelim. gerçekten bilmeden tutan olursa en azından ona mani olalım. iki balıkta birbirine benziyor olabilir ama tutmasını biliyorsak farkınıda öğrenmemiz lazım. resimler aldığım yalnızca bir kaç resim. palamut hastagini yazdığınızda bir çok palamut adı altında yazılı orkinos resmi göreceksiniz. Allah sonumuzu hayretsin, inşallah daha duyarlı bir toplum olabiliriz.
hiçbişsey yapamıyorsak denk geldiğimizde dikkat edelim. gerçekten bilmeden tutan olursa en azından ona mani olalım. iki balıkta birbirine benziyor olabilir ama tutmasını biliyorsak farkınıda öğrenmemiz lazım. resimler aldığım yalnızca bir kaç resim. palamut hastagini yazdığınızda bir çok palamut adı altında yazılı orkinos resmi göreceksiniz. Allah sonumuzu hayretsin, inşallah daha duyarlı bir toplum olabiliriz.