Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

palomar düğümü kolay ve sağlam

Sahil33

Daimi Üye
Benim sıkça kullandıgım düğümü paylaşmak istedim sizlerle video da sadece iğneyi bağlıyo bense kılips te fırdöndüde ve spin de ip kullandıgım zaman larda da bu düğümü kullanıyorum beni hiç üzmedi hem sağlam hem de kolay zaman da almıyo

Palomar düğümü - Dailymotion video

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Özellikle FC ve ip misinalarda tercih ettiğim düğümdür.

fishing06

Aktif Üye
Adı
Uğur Omay
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Pratik bir düğümmüş, özellikle ip misinalarda kullanım için ideal görünüyor.

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
İp misinalarda dolama olayını 3 kez filan yapmak lazım tek dolama riskli oluyor...

Dündar

Daimi Üye
Adı
.........
bende kullanıyorum hatta arkadaşim bir 20 30 kğ civarında kaplumba çekti
Hatta kullanılan Dyneema ip pek çoğu kişinin beğenmediği remixson silk pro 0.14mm palomar düğüm ise halkadan tek sefer geçirerek atılmıştı hatta oldu bitti tek atarız Dyneema ve Monofilament'e bu güne kadar kayma gibi bi durum olmadı :harika: sanırım dişli ip'ler de kayma yapmıyor.
Örn. sufix 832 'de halkadan tek giçirildiğin de kayma yapabilir gibi düşününce :confused: cünki çok düz bir Dyneema ip dişsiz ,pürüssüz.

i2ecep

Üye
Adı
Recep kargavuş
sahte için klipslerimde bunu kullanıyorum henüz bir aksilik yaşamadım hem basit hem sağlam :)

Burak Kızılırmak

Daimi Üye
Adı
Burak ARIK
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Benim de en sık kullandığım düğüm.
Sizin de dediğiniz gibi fırdöndülerde klipslerde de bunu kullanıyorum misinanin yumuşaklığina göre düğüm sayısını 2 ve ya 3 e çıkarıyorum. Sert misinalarda fazla düğüm atınca kopma çok oluyor malesef yumusak misinalar ise 2 3 düğümü kaldırabilir bence :)