Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

PATCHINKO / El yapımı Sahtelerim

Surffishing

Daimi Üye
Adı
Erdal

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sevgili Özcan bey,
Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş. PATCHINKO yurtdışında kullanılan etkin ve başarılı bir sahte. Ama çok pahalı. Benimse en merak ettiğim yüzüş dengeleri. Malzemenin balsa olması fark ettiriyor mu?
İlginiz için tekrar teşekkürler.

Bu arada size başka bir soru daha yöneltmek isterim; Sahtelerim/iz-in atışta iğneler sebebiyle dış parlak yüzeyleri(halogramları) yıpranmakta. Bu yüzden sahteleri alır almaz dış yüzeylerini epoksi kaplamak istiyorum. Nasıl, ne marka, nereden temin etmemi tavsiye edersiniz?

Sevgi ve selamlarımla...

diverozcan

Aktif Üye
Adı
özcan ercivan
Sevgili Özcan bey,
Ellerinize sağlık, çok güzel olmuş. PATCHINKO yurtdışında kullanılan etkin ve başarılı bir sahte. Ama çok pahalı. Benimse en merak ettiğim yüzüş dengeleri. Malzemenin balsa olması fark ettiriyor mu?
İlginiz için tekrar teşekkürler.

Bu arada size başka bir soru daha yöneltmek isterim; Sahtelerim/iz-in atışta iğneler sebebiyle dış parlak yüzeyleri(halogramları) yıpranmakta. Bu yüzden sahteleri alır almaz dış yüzeylerini epoksi kaplamak istiyorum. Nasıl, ne marka, nereden temin etmemi tavsiye edersiniz?

Sevgi ve selamlarımla...
Bahadır bey, göstermiş olduğunuz ilgi ve beğeniniz için can-ı gönülden teşekkür ederim. Hammaddesi plastik olan sahtelerde dikkat ettiyseniz eğer, dökme plastik ağır bir malzeme olduğundan dolayı, içinde oluşturdukları hava odacıkları yardımı ile hem hafifletiyorlar hem de denge unsurunu sağlıyorlar. Balsa ise hafif bir ağaç olduğundan dolayı tam tersi bir yöntemle hem ağırlığı arttırmak hem de dengeyi ve aksiyonu korumak için gerekli olan ağırlık dağılımını çok iyi planlamak gerekiyor. Bence Balsa ve diğer ahşap malzemeden imal edilen sahtelerin plastik sahtelere kıyasla avantajları daha fazla. Şöyle ki; Yekpare tel kullandığınızdan dolayı daha sağlam ve üzerine uygulayacağınız birkaç kat epoksi ile çizilmelerin önüne geçerek boyanın ve sahtenin ömrünü uzatma imkanınız da var.
Piyasada en uygun fiyatlı ve kaliteli olarak gözüken Devcon markasının 30dk ve 5dk. lık şeffaf epoksilerini(256gr.lık 35tl) THK kurumunun online satış sitesinden temin edebilirsiniz. 5 dk.lık olanın uygulamasını çabuk sertleşmeye başladığından dolayı seri şekilde yapmak gerekiyor. El alıştıkrtan sonra sorun olmuyor. 30dk.lık olanın uygulaması daha rahat, ama sertleşmeye geç başladığından dolayı akışkan oluyor ve bu sürede epoksinin eşit dağılması için bir süre belli bir eksende sertleşme başlayana kadar sahteyi çevirmek gerekiyor. Uygun bir motorlu düzenekle bu halledilebilir Eğer ilgilenirseniz örnekler internette mevcut yardımcı olurum.

Sağlıcakla kalınız.

nahita

Yeni Üye
Adı
Sadık Doğan
Özcan bey çalışmalarınız güzel olmuş.

nahita

Yeni Üye
Adı
Sadık Doğan
Kendi sahtelerini yapan veya üzerini kaplamak isteyen arkadaşlara epoxy konusunda bir tavsiyem olacak. Ben her iki karışımada (karışımları bir araya getirmeden) epoxy nin miktarına göre bir veya iki damla saf alkol damlatıyorum, önce ayrı ayrı alkolle karıştırıp daha sonra biraraya getirerek karıştırıyorum. Böylece yapıştırıcı daha ince ve daha saydam hale geliyor, ayrıca donma süreside bir parça uzuyor.
Rastgele.

hook

Üye
Adı
önder aydın
renkleri harika görünüyor