Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Sevgili Özcan bey,Bahadır bey, göstermiş olduğunuz ilgi ve beğeniniz için can-ı gönülden teşekkür ederim. Hammaddesi plastik olan sahtelerde dikkat ettiyseniz eğer, dökme plastik ağır bir malzeme olduğundan dolayı, içinde oluşturdukları hava odacıkları yardımı ile hem hafifletiyorlar hem de denge unsurunu sağlıyorlar. Balsa ise hafif bir ağaç olduğundan dolayı tam tersi bir yöntemle hem ağırlığı arttırmak hem de dengeyi ve aksiyonu korumak için gerekli olan ağırlık dağılımını çok iyi planlamak gerekiyor. Bence Balsa ve diğer ahşap malzemeden imal edilen sahtelerin plastik sahtelere kıyasla avantajları daha fazla. Şöyle ki; Yekpare tel kullandığınızdan dolayı daha sağlam ve üzerine uygulayacağınız birkaç kat epoksi ile çizilmelerin önüne geçerek boyanın ve sahtenin ömrünü uzatma imkanınız da var.
Piyasada en uygun fiyatlı ve kaliteli olarak gözüken Devcon markasının 30dk ve 5dk. lık şeffaf epoksilerini(256gr.lık 35tl) THK kurumunun online satış sitesinden temin edebilirsiniz. 5 dk.lık olanın uygulamasını çabuk sertleşmeye başladığından dolayı seri şekilde yapmak gerekiyor. El alıştıkrtan sonra sorun olmuyor. 30dk.lık olanın uygulaması daha rahat, ama sertleşmeye geç başladığından dolayı akışkan oluyor ve bu sürede epoksinin eşit dağılması için bir süre belli bir eksende sertleşme başlayana kadar sahteyi çevirmek gerekiyor. Uygun bir motorlu düzenekle bu halledilebilir Eğer ilgilenirseniz örnekler internette mevcut yardımcı olurum.
Sağlıcakla kalınız.
Yöntem pratikte işe yarar gibi görünüyor. Eğer alkol moleküler yapıyı bozup kırılganlığını arttırmıyorsa denemeye değer. Tavsiyeniz için teşekkürler. Epoksiyi çok çok az miktarda akrilik boya ile renklendirerek kullandığınızda da inanılmaz sonuçlar ortaya çıkıyor.Kendi sahtelerini yapan veya üzerini kaplamak isteyen arkadaşlara epoxy konusunda bir tavsiyem olacak. Ben her iki karışımada (karışımları bir araya getirmeden) epoxy nin miktarına göre bir veya iki damla saf alkol damlatıyorum, önce ayrı ayrı alkolle karıştırıp daha sonra biraraya getirerek karıştırıyorum. Böylece yapıştırıcı daha ince ve daha saydam hale geliyor, ayrıca donma süreside bir parça uzuyor.
Rastgele.
İş yapma şansı yüksek olan rekleri kullanmaya gayret ediyorum. Teşekkürler değerli yorumunuz için .renkleri harika görünüyor
yine hepsi mükemmel olmuş,benım gözüm türkuaz renklıde kaldı ama,çok ıyı iş yapacağına eminim
elinize sağlık....
Yardmcı olabildiğime çok sevindim. Dremel özellikle oyma ve kesme işlerinde eliniz ayağınız olacaktır. Eski modelcilerden olduğunuza göre de, eminim ki güzel sahteler göreceğiniz. Epoksinin 5dk.lık olanını kürdan ile karıştırıp, plastik bir spatüla ile sürüyorum. 30dk.lık olanı için fırça kullanıyordum. Temizlemesi için de aseton işe yarıyordu. Ama en etkili çözüm mavi ispirto. Patchinko' ları denizde deneyip sonuçlarını gördükten sonra seri üretime başlarım artıkSevgili Özcan bey,
İlginiz için ben teşekkür ederim. Bilgiler işime yarıyacak. Thk online sitesinden malzemeleri buldum. Eski bir model uçakçı olarak malzemeleri çıkarmanın vakti geldi. Sanırım elimdeki dremel uygulamada faydalı olabilir. Veya fırça ile uygulayabilirim diye düşünüyorum. PATCHINKO'ya talip olacağım gibi
Sevgi ve selamlarımla...
Teşekkür ederim Selahattin kardeş. Şekil olarak benzetmeye çalıştım, çünkü orijinali çok pahalı olduğu için yurtdışından getirtemedim(20 sterlinEllerine sağlık Özcan abi. Gerçekten biçim ve şekil olarak aynı görünüyor. Yüzüşü de aynı ise mükemmel bir iş çıkmış demektir. Umarım bu güzelliklerle aynı güzellikte balıkları almanız da kısmet olur.Rastgele