Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Plat.co Alışveriş süreci

Adı
Cahit YILDIRIM
siteyi inceledim bence gayet güzel bir site
güvenilirse de alış veriş yapılabilir bence.

ürünler kaç günde geliyor acaba ortalama,

iyi günler

NIRVANA

Aktif Üye
Adı
LEVENT
siteyi inceledim bence gayet güzel bir site
güvenilirse de alış veriş yapılabilir bence.

ürünler kaç günde geliyor acaba ortalama,

iyi günler
Merhaba Ali Cengiz Bey. Sürekli yurtdışından alışveriş yapan birisi olarak alışverişlerinizi internetten mi yoksa seyahatlerde falan mı yapıyorsunuz.

sayitusta

Daimi Üye
Adı
Mehmet koçak
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Normal şartlarda kargo + ürün bedeli :ne kadar olmalı gümrüğe takılmaması için....

anton

Aktif Üye
Adı
Adnan Yıldırım
75 Euro sınır var. yaklaşık 98 dolar gibi bir şey. Gümrükten korkmayın. %20 yi öder alırsınız. Fiyatlara bakarken %20 vergi ekleyip değerlendirin. Her halukarda türkiye fiyatlarından uyguna gelecektir. plattaki 250 dolarlık makinenin TR de 1000TL+ ya satıldığını gördükten sonra :). Ben 2 hafta önce fliegen TD aldım. 10 günde elime geçti. 2 gün japonyadan TR ye ürünün gelmesi ve 8 gün de havaalanında gümrüğe gitmesi torbanın açılması bana ihbarın ulaşması , gidip almam vs ...

sayitusta

Daimi Üye
Adı
Mehmet koçak
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Anladım 95 dolar geçmez ise ürün + kargo herhangi bir gümrük vs ödemiyoruz...Arkadaşımda bu ara jig takımı kurmayı planlıyor 500 tl bir ürün alsak plattandan bizim elimize ulaşana kadar 500 tl kaç tl olur birde gümrüğe gitmekmi gerekiyor mesela biz ıspartadayız gümrük varmı yokmu bilmiyorum...

lufermania

Daimi Üye
Adı
Uğur
Benim bildigim gitmeniz gerekiyor.
Posta sizin bağlı olduğunuz posta dağıtım merkezine gelir sanırım oraya gidip almalısınız. En iyisi ptt ye gidip bilgi alın bence

anton

Aktif Üye
Adı
Adnan Yıldırım
bağlı bulunduğunuz gümrük müdürlüğüne gider. sonrasında size mektup gönderirler. mektup gelince gidip vergisini ödeyip alırsınız. 500 TL ye 100tl vergi çıkar.

sayitusta

Daimi Üye
Adı
Mehmet koçak
Kan Grubu
O Rh Pozitif
kafama yattı bu iş biraz önce gümruk resmi sitesinde inceledim 1500 eıro ve 30 kg alışverişe izin var...

anton

Aktif Üye
Adı
Adnan Yıldırım
1500 eu 4000 TL yapar. O kadar pahalı bir şey almazsınız sanırım :) ayrıca rapala fln alacaksanız nasıl olsa gümrüğünü öder alırım deyip 20-30 tane almayın. ticaret için alıyorsunuz deyip teslim etmeyebilirler. geri dönderirler geldiği yere.

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yılbaşı ve bayramlar için, 1 ay öncesi ve sonrası tarihleri arasında muafiyet vardı. Son düzenlemelerden sonra devam ediyor mu bilemem.

1500 € nun kapsamı daha farklı olsa gerek. Sanırım, yolcunun kendisinin beraberinde getirebileceği ürünü kapsıyor.