Aşagıdaki link bence çok açıklayıcı..Önemli bir konu gelen ürünün ticari bir maksat taşımaması ve tüzel kişiye gönderilmesi...Anladığım kadarıyla 75 euro kadar gelen kargonun içine bakmıyorlar ..Mesela 250 euroluk paketi açıp içinde ne olduğuna bakıyorlar mesela cep telefonu vb birşey se el konuluyor..Balıkçık la ilgili olta kamış sahte sanırım bunun ticareti olmaz gözüyle bakılıyor...Tabi burda miktar önemli mesela aynı olatadan 3-4 tane aynı anda gelirse sanırım el korlar..Yada arkadaşın dediği gibi 10 tane sahteyi aynı anda gelirse oda sıkıntı lı gibi.
Posta ve Hızlı Kargo Muafiyetleri
Merhabalar,
75 EURO sadece ürünün fatura bedeli, paketleme ve kargo dahil değil.
Yani örnek olarak verirsek, 70 EURO satın alınan mal + 10 EURO paketleme bedeli + 30 EURO Nakliye = 110 EURO tuttu toplam.
Mal bedeli olan 70 EURO yasal sınır olan 75 EURO nun altında kaldığı için bir sorun yok.
İkinci konu "Anladığım kadarıyla 75 euro kadar gelen kargonun içine bakmıyorlar".
Aman ha, hiç öyle bir şey yok. Şu aralar kontroller çok sıkı. Biraz büyük koli / kutu gelince neredeyse %100 e yakın bir gümrüğe sevk işlemi gerçekleşiyor.
Orada xray e giriyor, şüphelendikleri paketleri açıp bakıyorlar veya sizi çağırıyorlar vs. Durumun kutunun üzerindeki 75 EURO sınırı ile pek ilgisi yok gibi geliyor bana.
Adamlar yasak olduğunu bile bile halen cep telefonu vs. getirmenin 500 yolunu arıyorlar, birde daha önemlisi bonzai vs türevi ilaçları bu yolla getirmeye çalışanlar olduğu söyleniyor.
Bu yüzden kontroller sıkı.
Ama benim Ebay dan aldığım 3 adet makine problemsiz evime kadar geldi. ( birer birer aldım tabi ki ve biraz düşük fiyat yazdılar / Japonya dan)
Birde bahsetmek istediğim 5 sefer sınırı yılda var doğrudur, ancak şu an uygulanmıyor. Hiç duymadım bu sınıra takılanı. Ben son iki aydır hazırlık yapıyorum. Gelen kargolarım 15 i buldu.
8 tane kalamar zokasını aynı kargo ile de getirttim (farklı renklerde). Gümrüğe sevk oldu, problemsiz eve kadar geldi. Belki şanstı. Bilemiyorum.
Şimdi plat ın yılbaşı kampanyasından 1 surf lider 425 CX aldım. Bakalım problemsiz gelecek mi. Buradan bilgilendiririm sizi.
İyi akşamlar...
Murat