Plat.co Alışveriş süreci

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan casasera
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu siteye uye olunmuyor galiba alisveris yaparken istiyorlar bilgileri
Evet üye olmaya gerek yok.. Paypal kalktığı için eskiden alışveriş olmuyordu sonra şöyle bir sistem geliştirdiler alacağın ürünün ekran fotosu alıp digitakanin mailine atıyorsun onlar sana ödeme linki gönderiyor.. Şimdi sistem nasıl pek bilmiyorum..

Evet üye olmaya gerek yok.. Paypal kalktığı için eskiden alışveriş olmuyordu sonra şöyle bir sistem geliştirdiler alacağın ürünün ekran fotosu alıp digitakanin mailine atıyorsun onlar sana ödeme linki gönderiyor.. Şimdi sistem nasıl pek bilmiyorum..
Direk urunu seciyorsun sepete ekliyorsun adres bilgileri cikiyor ve odeme sekli simdilik gordugum bu kadar daha alisveris yapmadim bir urunu sordum jdm mi diye urun fotolarinda malezya yaziyordu

Bu konuda merak edilenler hakkında bir kaç şey karalayayım dedim.

Ürün inceleme
plat.co.jp adresine girdikten sonra benim tavsiyem alacağınız ürünü ilk önce (link)bölümünde aramanız. Burada %50 indirimli ürünler bulabilirsiniz. "Ben normal alışveriş yapacağım" derseniz istediğiniz kategoriden ürün seçip sepete atabilirsiniz.
Ürün alırken dikkat edilecek hususlar
Ürünü beğendiniz, fiyatıda uygun geldi "hemmen alayım" demeden önce ürünün sağındaki stok durumuna bakın. örnek;
○ : Available now (Elimizde var alabilirsiniz)
△ : A few stocks (bi kaçtane var çok fazla düşünme bence)
□ : We will check the availability to the maker (Satıcıya bir sormamız gerekiyor)
☓ : Out of stock (malesef boşuna uğraşmayın)

Screen Shot 2018-11-14 at 11.52.21.png
○ ve △
işaretleri varsa gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. □ işareti varsa sepete atabilirsiniz ve ürünü sordurtabilirsiniz.

Satın alma süreci
2-3 adet ürünü sepete attınız ve bir tanesinde □ işareti var diyelim. Ben bir şansımız deneyelim ve satın alayım dediniz. CHECHOUT yaptınız. Karşınıza aşağıdaki ekran gelecek.

Screen Shot 2018-11-14 at 11.59.03.png

CONTINUE dedik ve devam ettik. Aşağıdaki ekran geliyor. Burada ödeme yöntemi olarak Credit Card seçmelisiniz. Diğer ödeme yöntemlerini kullanan var ise istediği sorudan başlayabilir. Bu ekranda "Add Comments About Your Order" olan bölüme "Kargo fiyatını öğrenmek istiyorum/I want to know the shipping cost." yada aklınıza takılan herhangi bir şey yazabilirsiniz.
Screen Shot 2018-11-14 at 12.03.06.png

CONTINUE dedik ve devam ettik. Ben örnek olarak bir ürün seçmiştim. 606 USD'lik bir ürüne 21 USD taşıma ücreti yani komisyon alıyor plat.co.. Ödemeyi kredi kartından YEN olarak çekiyor. Dolar ve YEN paritesine göre YEN TL bazında daha ucuza geliyor.

Screen Shot 2018-11-14 at 12.05.45.png

Shipping yani kargo ücretini CHECK OUT dedikten 1 gün sonra mailinize bilgi olarak atıyorlar. Aşağıda benim son aldığım ürünler için ödeme tablom vardır. Eğer □ işaretli olan ürün ellerinde yoksa bununda bilgisini veriyorlar.

Screen Shot 2018-11-14 at 12.08.16.png

Bundan sonrası beklemeye kalıyor. Bekleme sürecinde Plat.co size bir kargo numarası atacak. Bu numarayı (link) adresinden sorgulayarak kargonuzu takip edebilirsiniz. Ortalama olarak 12-16 gün içinde kargo elinize ulaşıyor.

VERGİ VE ÜCRETLER

(link) adresinden takip kodunuzu girerek ürünü sorguladık ve aşağıdaki tablo geldi( Bu tablonun oluşması için yaklaşık 12-13 gün geçmesi gerekiyor). Burada Gümrük vergisi, damga vergisi v.b ödeyeceğiniz miktarı görebiliyorsunuz. Eğer ürün 22 euro'nun altında ise vergi vermiyorsunuz.
Screen Shot 2018-11-14 at 12.11.51.png

Atladığım ya da gözümden kaçan yerler olabilir. Sorularınız olursa bildiğim kadarını cevaplayabilirim.

EK OLARAK (Öneridir, denenmemiştir)
Diyelimki ürünün kargo dahil (6 USD) fiyatı 26 USD/ 3000 YEN tuttu. CHECKOUT yapmadan önce yorum yazacağınız "Add Comments About Your Order" bölümüne kargo ücretini faturalandırılmamasını isteyebilirsiniz. Bu durumda faturada 20 dolar olarak görünecek ve gümrük vergisi alınmayacaktır.

GELEN ÜRÜNLERİM
IMG_20181114_150746.jpg

Dosyalar

• Screen Shot 2018-11-14 at 12.05.45.png
    Screen Shot 2018-11-14 at 12.05.45.png
    178.6 KB · Okunma: 26
Son düzenleme:
Back