Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Poyrazla gelen 5 kiloluk Granyöz

Adı
hakan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kamışın ucunu aşağıya suya doğru tutup Çok yavaş sarım yapıyoruz granyözde düz sarım bazen orta hızda da sarıyoruz beyaz renklere saldırıyor gece, levrektede kamış yine aşağıda yavaş sarıyoruz ama ucunu arada vurduruyoruz
demek henüz doğru silikonu tutturamadım. aramaya devam. teşekkür ederim ✌🏼

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Sağol murat abi ilk defa tuttum merak ediyodum arkadaşlar yakalamışlardı daha önce, fırında mu tavada mı önerirsin? Ben levreği bazen tavada bazende fırında zeytinyağı limon suyuyla pişiriyorum bunu nasıl yapsak?
Yarısını tavada
Yarısını fırında
Kelleden çorba yüzgeçlerin olduğu kısımları da ilave etmeyi unutma
Afiyet olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
tebrikler çok güzel balık.
ben sahteyi, rengini falan değil hazır murat abi falan da yazmışken başlığa size ve diğer üstadlara aksiyonu soracağım; ben birkaç aksiyon kullanıyorum jighead+silikon kombinasyonunda
1) dibe indirip dalgalı jerk verecek şekilde sürekli sarım, bazen jerk 3 sarım tekrar jerk
2) hafif jerk-boşluk al-hafif jerk-boşluk al..
3) kamışın ucunu kaldırıp minik silikona aksiyon verir gibi tık tık yapıp sararak
4) düz sarım

bu T kuyruk silikon + jighead ile henüz levrek yahut başka balık kandıramadım. meramda balık var, başka sahteler ile alıyorum ama T kuyruk ile alamıyorum. aksiyon mu yanlış acaba? yahut sarım hızımda mıdır sorun?
Bu balık gündüz de av verdiği için ben silikon avı yapmıyorum

Adı
hakan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bu balık gündüz de av verdiği için ben silikon avı yapmıyorum

benim burası da ege ya abi, şimdi bayağı bayağı olayın silikonda yahut sahtede değil aksiyonda olduğunu anlıyorum. doğru aksiyonu verdiğim her zaman oltamı illa ki balık varsa ziyaret ediyor. o sebeple şu sıralar kar/kış sebepli gidemesem de aksiyon ve aksiyon çeşitliliğine sardım. her sahteyle doğru aksiyonu verebilmeye uğraşıyorum. o sebeple sordum. yoksa sadece jerk atarak balık avlanmıyor. balığa yemlenen balık aksiyonu verdirmek de önemli. yaralı/ölmek üzere olan balık aksiyonunu doğru verdirmek de önemli. insanları bu konusa çok darlayıp soru sorduğum için arada böyle şirinlik yaparak öğrenmeye çalışıyorum. bir de maddi meseleden vazgeçtim; eskiden “herkes kaybetmiş ben kaybetmeyeyim, tecrübelerden yararlanıp doğru malzemeyi alıp doğruyu kullanayım” diyordum ama doğru malzeme yok, alıp deniyorum, birkaç defa çalıştıramazsam elden çıkarıyor yeni malzeme alıyorum. en çok çalışanları yahut doğru dürüst çalışanları ayırıp yedekliyorum. yani balıkçılığı baştan öğrenmeye başladım 😂

Btc78

Aktif Üye
Adı
Burak Çakır
Tebrikler hocam meranın yolunu unuttuğumuz şu günlerde resimler içimizi ısıttı. Silikon bilgisi vermedin ama Takım legalis galiba😃

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Cok guzel balik, elinize saglik.. baya heyecanli olmus :) gecenlerde arkadasin yakaladigi 7 kiloluk dilimlenmis levregi balikci bir abimiz yapti.. inanilmaz lezzetli olmustu.. fotograflari ekliyorum, aç olanlar bakmasin lutfen :) insallah cok daha buyukleri de oltani ziyaret eder.. rastgelsin..

Ekli dosyalar

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sağol abi trofe hayalim 7 kg üstü şöyle 10 12 kilo çok hayal ediyorum 😀
Fatih mera derin ve balık yakınsa Trofe için Abdullahtan pipet döküm ölü gözü solucan iste ve 4/0 kısa pala circle iğneyle wacky rig dene. Ortadan değil 1/3 tak silikonu. Daha düşerken atlıyacağına eminim..

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
demek henüz doğru silikonu tutturamadım. aramaya devam. teşekkür ederim ✌🏼
3 senedir maket yemi bıraktım sadece silikonla avlanıyorum silikonda tek bir doğru silikon yok suya göre balığa göre değişiyor, levrek granyöz gibi balıklarda silikon çok etkili, durgun sularda balık kuyruklular akıntılı sularda uzun kıvrık kuyruklular, bulanık sularda pembe kırmızı simli renkler, gece beyaz limon renkler elinizde çok çeşitli silikon olmalı hepsini denemelisiniz en önemli noktalardan birisi yumuşak silikon olsunlar kaliteli silikonlar zaten yumuşak oluyor ama bazen 2 liralık adana işi silikonlarda çok iyi iş yapıyor arkadaşım kaç defa büyük granyöz aldı adana işi dökme silikonla

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yarısını tavada
Yarısını fırında
Kelleden çorba yüzgeçlerin olduğu kısımları da ilave etmeyi unutma
Afiyet olsun

Abi ben büyük balığın kellesi fırında pişince yemeyi seviyorum lokum gibi oluyor mübarek 😋