Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sahtelerin iğnelerini değitireceğim de, 3 lü iğne sorunsalı var.

piroglu52

Üye
Adı
Bülent YAZKAN
Bu konuyu ben de açmak istiyordum,açıldığını görünce çok memnun oldum,Uluç Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum.
Çok güzel hatta benim için mükemmel öneriler olmuş, ancak bu sahtelere kullanılacak iğnelerin numarası ne olacak hiç bundan bahsedilmemiş, belki sizler bu sorunun cevabını biliyor olabilirsiniz ama benim gibi acemi için cevapsız,bunu da eklerseniz bu paylaşım süper olacak.Bir de bu iğnelere hangi halkalar kullanılmalı, bunları da ilave ederseniz tam olacak herkese teşekkürler.

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Seçimim daichi treble dan yana kullandım. Şimdilik bir paket aldım eğer memnun kalırsam eğer 1 kaç kutu daha alırım.

To piroğlu:
Ben maxrap 11 ve 13 cm ler için 4 numerosundan aldım cuk oturdu. Ama 15 ve 17 cm ler için 3 numero filan alınabilir.

Latif Uğurluçimen

Aktif Üye
Adı
Latif UĞURLUÇİMEN
abi bazıları tekli iğne takıyor. o neden?
Ben kullanıyorum. 2008 ve 2009 yıllarında çok sık kullandım ve çok balık yakaladım. İğne bir kez oturmuşsa çıkması imkansız. Neden vazgeçtim, çift split takmak gerekiyordu(sonradan ben tek split takılacak şekilde kendim imalat yaptım ama) var olanı kullanmaya döndüm.

Nasıl nerede ne zaman ne için?

Kendi yaptığım tek split takılabilir ilk modellerden bir resim ekliyeyim

Moderatör tarafında düzenlendi:

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Tek iğne kullanımnın getirdiği bir çok kolaylık var özellikle iğneleri Latif beyin yaptığının tersi istikametine takıldığında dibe takılmaları oldukça azaltıyor. Lakin bu teknik sportif balık avcılığında iğnelerinde damaklarını törpüleyerek sıfırlandığında balıkların yaralanmadan tekrar denize sarılmasında oldukça avantaj sağlıyor. Latif bey gibi takarsanız iğneeri o zaman daha avcı olur ama orası ayrı.

ercan1977

Üye
Adı
Ercan
Selamlar...Tavsiyelerim:VMC france , Daichi japon , Maruto japon ,Hayabusa japon ,Fudo japon , Cannelle (lion fish hooks) france ve ergin balıkçılık sitesinde fransız delande ürünlerini incelemen olabilir.Aklıma gelen farklı marka model olursa yakın zamanda tekrar yollarım...Bereketli avlar dilerim.Hoşçakalın,şen kalın...Bursa'dan selamlar...ERCAN1977BURSA

ercan1977

Üye
Adı
Ercan
Tekrar selamlar...Dayanamadım , tekrar tavsiyede bulunmak istedim.Awa-shıma japan iğneleri ve benim hep merak ettiğim Yozurı cyrstal minnow sahtelerin üzerinde bulunan adeta jilet gibi iğnelerdir.Konuyla alakası yok ama 2011 ramazan bayramında tatilde 2-3 gün içerisinde 9cm mavi olanlarla 1,5 - 2kg'luk tombikler yakalamıştık.Nerede derseniz marmaris bozburunda.Marmaris bozburunda lambuka , mercan , karagöz'de bulunuyor.10.ay ortaları , 11. ve 12. aylarda da çok yaptığını söylediler.Lafımı dahada uzatmadan, bereketli avlar dilerim.Allah daima şans açıklığı versin.Bursa'dan kucaklar dolusu selamlar...Herşey gönlünüzce olsun...

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
[/URL][/IMG]
kullandığım bir sahte

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Tekrar selamlar...Dayanamadım , tekrar tavsiyede bulunmak istedim.Awa-shıma japan iğneleri ve benim hep merak ettiğim Yozurı cyrstal minnow sahtelerin üzerinde bulunan adeta jilet gibi iğnelerdir.Konuyla alakası yok ama 2011 ramazan bayramında tatilde 2-3 gün içerisinde 9cm mavi olanlarla 1,5 - 2kg'luk tombikler yakalamıştık.Nerede derseniz marmaris bozburunda.Marmaris bozburunda lambuka , mercan , karagöz'de bulunuyor.10.ay ortaları , 11. ve 12. aylarda da çok yaptığını söylediler.Lafımı dahada uzatmadan, bereketli avlar dilerim.Allah daima şans açıklığı versin.Bursa'dan kucaklar dolusu selamlar...Herşey gönlünüzce olsun...
o iğneler muhtemelen mustad galvanizli iğneler.

Mektupla

Daimi Üye

nerdehani?

Aktif Üye
Adı
Kaan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Konu eski fakat sual aynı, dün ard arda birkaç balık düşürdükten sonra iğneleri inceleyince bir miktar paslandığını, keskinliğini kaybettiğini fark ettim. Üstadların 7-11 cm arası sahteler için marka model tavsiyelerini bekliyorum. Avınız bereketli olsun...