yeknet
Daimi Üye
Konu SRC belgesine gelmişken, şirket aracını iş-ev arası kullanıyorum bazen de haftasonları özel. Şirket benim değil yine de SRC belgesi almalı mıyım. Bunun denetimini trafik mi maliye mi yapıyor.
Bu arada küçük bir hatırlatma,
SRC belge mecburiyeti araç sadece şirket üzerine ise mecburiyeti vardır.
Yani şahıs aracı ise bu mecburiyet yok. 🙂
Not:Sevgili Hamdi güzel bir örnek vermiş,ancak küçük detay gözünden kaçmış. 🙂 bilmeyenler için dip not düşmek istedim.
Örneği anlayan anladı. 😉 Detaylara takılmayalım. 🙂Bu arada küçük bir hatırlatma,
SRC belge mecburiyeti araç sadece şirket üzerine ise mecburiyeti vardır.
Yani şahıs aracı ise bu mecburiyet yok. 🙂
Not:Sevgili Hamdi güzel bir örnek vermiş,ancak küçük detay gözünden kaçmış. 🙂 bilmeyenler için dip not düşmek istedim.
SRC nin konuyla aynı anlamı taşımadığını her mantıklı birey kabul eder.
Adı özerinde "TİCARİ ARAÇ" ticaret erbabına satılan araç, Şirket adına alınan araç, Gider defterine işlenen araç. Vergiden avantajlı araç.
.Tahminen söylemek gerekirse kimse aile aracı niyetine ticari araç almaz
Aratörde lastik botunu,kanosunu yada fiberini alır amatörlüğünü yaşar.
Geçenlerde oltacının biriyle hasbihal ederken.
- Amatör oltacı balık satmaz. dediğimde
-Aman abi ya sende amma yasakçıymışsın demişti.
Elin Avrupalısının uygulamalarını öveceğimize BEDAVADAN BALIK YAKALADIĞIMIZ BU GÜNLERE ŞÜKREDELİM.
Neredeyse sıfır masrafla balık yakalamaktayız.
Örneği anlayan anladı. 😉 Detaylara takılmayalım. 🙂
bedava mı? kamış, makina, misina, iğne, takım, çanta, yol ve benzin masrafına harcadığımız paralar herhalde 1 yıllık yiyeceğimiz balığı balıkçıdan almaktan daha fazla tutar.Elin Avrupalısının uygulamalarını öveceğimize BEDAVADAN BALIK YAKALADIĞIMIZ BU GÜNLERE ŞÜKREDELİM.
Konu SRC belgesine gelmişken, şirket aracını iş-ev arası kullanıyorum bazen de haftasonları özel. Şirket benim değil yine de SRC belgesi almalı mıyım. Bunun denetimini trafik mi maliye mi yapıyor.
Merhabalar Soner abi,Birbirimizi anlamadan konuşmak; bu kadar olur. Elinizde var olması veya neden aldığınız,
mazereti konunun açılış yazısında sorulan sorunun cevabı değildir. Altını ıslatan bir çocuğun sabah uyandığında annesine biraz mahçup ve masum sıraladığı sözlerden öteye geçmez, kamufle sözler ile bu iş zaten bir yere varmaz. Birinci kural önce karşımızdaki insanı anlamalıyız değil mi ? her ne kadar saçma bir idia ortaya atmış olsada, anlamalıyız öyle değil mi ?. Kanun koyucunun siz kadar kafa yormadan çala kalem ele aldığı bir kanunun bize yansımasını tartışıyorsunuz değilmi, ticari balıkçılık ruhsatı almış bir teknede amatör oltacı alınamaz. turistik amaçlı gezi teknelerinde istediğinizi yapabilirsiniz (hatta flörtünüzü bile bindirebilirsiniz.) Bunu aşmanın yolu sarı belge sahibi olmaktan geçiyorsa alalım o zaman, Sayın Haydi balığa nikli üyenin itirazı burada işte balık yakalamak için her yolu mübah sayanlarla aranızda soğan zarı kadar fark kaldı bilesiniz. Yarın balık yakalayabilmenin tek yolu dinamit atmak olsa, dinamit satın alma ruhsatı'da edinirmisiniz. Onu'da denermisiniz. İstediğiniz kadar amatör kalıyorum, ben amtörüm, amatörüm ben diye kendinizi yırtın cebinizdeki belge sizin aksinizi söyledikce altınızı ıslattığınızın resmidir.
anneniz sizi her seferinde hoş karşılasada sonucu değiştirmez. Sarı belge sahibi olan amatörlere hiç kızmıyorum yanlış anlaşılmasın yeri geldi söyledim, onlara bir annenin şefkati ile yaklaşıyorum nasıl olsa bir gün büyüyecek ve fizyolojik açıdan sorun ortadan kalkacaktır.
Benim vaktim çok.
Ya sizin...