Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saroz Körfezi Erikli, Yayla, Mecidiye, Sazlıdere, Güneyli, Kemikli Balık Son Durumlar

gacal

Aktif Üye
Adı
Deniz Uzun
saros da ocak -nisan ayları yemli avlar için ölü aylardır. bu balık olmayacağı anlamına gelmez. 1 balık alırsin sonra 2 saat tik demez. tam bitti derken bir balık daha alırsın sonra tik demez. saros güneyli rüzgarlarda genelde sadece levrek yada lüfer gibi avcı balık yapar. kavak deresi kömür limanı, kemikli gibi fix yerler var. orada ne zaman ne çıkacağı pek belli olmaz. yemli avlarinizda tekeden ziyade mamun kullanirsaniz daha verimli olur

spinanonim

Yeni Üye
Adı
john doe
selam, levrek havyara girdi.derinde ve aklı fikri aşna fişnede.av vermez.ne yemliye ne spine.
shore jig olayıda bitti gibi.nadiren yolunu sapıtmış yada açıkta taciz edilince kıyıya gelen iki sinaritten başka haber yok.
tekirdağda zaten balık yok.
nisan başında dişli sülalesinin trolden kalanları egeden yürür karadenize doğru.. nisan başında çanakkale kıyılarında olana kadar 2 ay istirahteyiz.mayıs başı gibi tekirdağda av verir.haziranda saroz ve çanakkale levrek avı başlar.Ve Enez.

2 ay boştayız arkadaşlar.
herkes kucagına oyuncaklarını döksün ince eleyip,düşünsün.satacaklarını satsın alacaklarını alsın.2 ay klayve den delikanlılık dönemi geldi.

Emrah22

Yeni Üye
Adı
Emrah
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Arkadaşlar. Bu işe yeni başlamış biri olarak yardımlarınıza ihtiyacım var. Edirne'de ikamet ediyorum ve deniz avına merak sardım,
Elimde Daiwa Caldia 3000 dc makine
14-42 Daiwa Rnessa kamış
0,16 j braid ip misina, önüne 35cm 50lik berkley fluorocarbon misina

zipbaits 123f ( palyaço, sardine limon)
daiwa z vertice ssr (sardine- pink head- limon rengi)
zipbaits fakie dog
Rapala max rap ( ayu, mavi rengi ve limon)
2 adet panic prey ( ayu ve olive flash)
Reha tuştaş su üstü sahteleri ve levrek şekerleri ve kofana sahteleri

Bu tarz sahtelerim mevcut. Yeni başladığım için, çok bu işe çok hevesliyim ve bir o kadar da tecrübesiz + bilgisizim. 6 sefer balığa gidebildim, henüz bir vuruş bile alamadım. ( öğlen 11-12 gibi gidip akşam 18:00 da bitiriyorum avı)

Gittiğim yerler enez liman içi, mendirek- erikli dere ağzının denize döküldüğü yer ve ibrice limanı.

Mera konusundan pek anlamadığım için sizlere danışmak istiyorum. Acaba bir yerde yanlış mı yapıyorum.Balık alamama sebebim nedir. Yanlış yer seçimi mi, saat seçimi mi yoksa başka birşey mi.

Gittiğim meralarda balık alabilme şansım var mı. yoksa mera değiştirmelimiyim. Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. Herkese rastgelsin

Mehmetan

Yeni Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamlar, 25.02.2020-01.03.2020 tarihlerinde Gelibolu Çanakkale bölgesinde olacağım. Bu mevkide tavsiye edeceğiniz meraları öğrenmek isterim. Ayrıca, yem ve takım bilgisi de verebilirseniz memnun olurum.

sasori

Aktif Üye
Adı
Yusuf Polat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba Arkadaşlar. Bu işe yeni başlamış biri olarak yardımlarınıza ihtiyacım var. Edirne'de ikamet ediyorum ve deniz avına merak sardım,
Elimde Daiwa Caldia 3000 dc makine
14-42 Daiwa Rnessa kamış
0,16 j braid ip misina, önüne 35cm 50lik berkley fluorocarbon misina

zipbaits 123f ( palyaço, sardine limon)
daiwa z vertice ssr (sardine- pink head- limon rengi)
zipbaits fakie dog
Rapala max rap ( ayu, mavi rengi ve limon)
2 adet panic prey ( ayu ve olive flash)
Reha tuştaş su üstü sahteleri ve levrek şekerleri ve kofana sahteleri

Bu tarz sahtelerim mevcut. Yeni başladığım için, çok bu işe çok hevesliyim ve bir o kadar da tecrübesiz + bilgisizim. 6 sefer balığa gidebildim, henüz bir vuruş bile alamadım. ( öğlen 11-12 gibi gidip akşam 18:00 da bitiriyorum avı)

Gittiğim yerler enez liman içi, mendirek- erikli dere ağzının denize döküldüğü yer ve ibrice limanı.

Mera konusundan pek anlamadığım için sizlere danışmak istiyorum. Acaba bir yerde yanlış mı yapıyorum.Balık alamama sebebim nedir. Yanlış yer seçimi mi, saat seçimi mi yoksa başka birşey mi.

Gittiğim meralarda balık alabilme şansım var mı. yoksa mera değiştirmelimiyim. Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum. Herkese rastgelsin
Merhaba, Enez de Altınkum sahili yada üniversite sosyal tesislerinin önünü deneye bilirsiniz.
Sabah güneş doğarken denemenizi tavsiye ederim.
Nisan , Mayıs ve Ekim , Kasım ayları daha bereketli, kumsal sığdır o yüzden derin dalarlı sahtelerden kaçının.
Özellikle Semadirek adası tarafından rüzgar eserken denemenizi öneririm.
Birde dalyan gölünün ağzındaki kayalardan veya yan tarafındaki kumsaldan deneyebilirsiniz, sineklere ve zıpkınla avlananlara dikkat edin :)

Emrah22

Yeni Üye
Adı
Emrah
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba, Enez de Altınkum sahili yada üniversite sosyal tesislerinin önünü deneye bilirsiniz.
Sabah güneş doğarken denemenizi tavsiye ederim.
Nisan , Mayıs ve Ekim , Kasım ayları daha bereketli, kumsal sığdır o yüzden derin dalarlı sahtelerden kaçının.
Özellikle Semadirek adası tarafından rüzgar eserken denemenizi öneririm.
Birde dalyan gölünün ağzındaki kayalardan veya yan tarafındaki kumsaldan deneyebilirsiniz, sineklere ve zıpkınla avlananlara dikkat edin :)
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Bu haftasonu inşallah altınkum sahilinden deneme yapıcam :)

cumner

Yeni Üye
Öncelikle herkese bol avlar diliyorum. Haziran ve temmuz aylarını keşan yaylaköy de geçireceğim. O taraflara ilk ziyaretim olacak. Elimde sadece bir lrf takımı ve surf kamışım mevcut. Ve 4-5 tane rapala baby jig ve silikonlar mevcut. Bahsettiğim aylarda hangi tür balıklar çıkıyor acaba, yanımd getirmem gereken herhangi bir malzeme var mı. Ne tür sahteler su üstü ve jigler iş yapıyor. Son olarakta bir tane motorsuz çok küçük bir botum var. Çok uzak olmamak kaydıyla kıyıdan 1 km kadar açılıyorum. Dip takımından klasik 3 lü dip takım mı daha iyi yoksa gezer kurşunlu tek iğneli dip oltası mı daha iyi iş yapıyor. Ayrıca gece kıyıdan yasa limandan da av yapmayı dişünüyorum. Şamandıralı sistem işe yarar mı zargana galan çıkıylr mu ve ne ile yakalanır orda. Haftaya çıkıcam cevap verşrseniz eksiklerimi bu hafta tamamlamam gerekiyor herkese çok teşekkirler.

2FAN

Yeni Üye
Adı
Tufan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Geçen hafta Yaylaköy'deydim. Genel olarak herkes limanda kayalıkların üzerinden yemli olarak Levrek ve Çipura avlıyordu. Ayrıca bolca tekne de açıkta av yapıyordu ancak ne avı oldukları konusunda bir bilgim yok.

Son düzenleme:
Adı
Kenan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Arkadaşlar 2 ay boyunca Eriklide yazlıktayım, surf disiplini ile boru kurdu, madya, sülünez, sardalya ve patlak kurdu ile günlerdir denemeler yapıyorum. 2 tane aldığım orta boy mırmır dışında 1 haftadır hiçbir şekilde vuruş alamıyorum. Burada avlanan arkadaşlar nasıl ve nerede avlanıyorlar? Tek iğne sonsuz gezer 3 4 no iğne ile sürekli denemeler yapıyorum. Dün 5 saat kadar dalgakıranın dibinde sahilden olta attım 2 tane suya iade ettiğim kupes dışında herhangi bir vuruş dahi alamadım. Balık mı kesti bu sene yoksa benim mi yanlışım var bilemiyorum