hari76
Daimi Üye
İlle de bir yerlere gidecem diyorsun yani 🙂 , şimdiden rast gelsin .Arkadaşlar Şubat ayında Saroz a gidilirmi levrek için? bu haftasonu güzel bir poyraz var kıyıdan yemli bişeyler gelirmi sizce
İlle de bir yerlere gidecem diyorsun yani 🙂 , şimdiden rast gelsin .Arkadaşlar Şubat ayında Saroz a gidilirmi levrek için? bu haftasonu güzel bir poyraz var kıyıdan yemli bişeyler gelirmi sizce
nokta atışı mera biliniyorsa, rüzgara basınca göre tabii ki gidilir. balık havyar döküyor diye duydum bu ara, havyarı döken beslenme çılgınlığına giriyor olmalı. ama tabii çoğu balık hala doğum sancısında. havası suyu bilinmiyorsa, nereden ne ile balık alınacağı bilinmiyorsa pek hareket etmemek gerek.Arkadaşlar Şubat ayında Saroz a gidilirmi levrek için? bu haftasonu güzel bir poyraz var kıyıdan yemli bişeyler gelirmi sizce
Hertürlü gidilir. Özellikle rüzgarı karşıdan veya çaprazdan alacağın yerlerde ister yemli ister spin yapabilirsiniz. Şubat sonuna doğru göç balığı kalmaz artık o bölgede.Arkadaşlar Şubat ayında Saroz a gidilirmi levrek için? bu haftasonu güzel bir poyraz var kıyıdan yemli bişeyler gelirmi sizce
😊 aynen ya engel olamıyorum kendime, bide karadeniz ve izmit körfezinin iki üç aydır çok kısır olması iyice gaza getirdi, balık tutmaya hasret kaldığımdan yeni denizlere açılmak istiyorumİlle de bir yerlere gidecem diyorsun yani 🙂 , şimdiden rast gelsin .
Rüzgarı ve dalgayı tam karşıdan alan bi mera belirledim, ctesi akşamı başlayarak 0,6-0,7 m dalgaları bir gün boyunca alacak. Aracı kıyıya kadar sokabiliyoruz diye görüyorum, gece araçtan zil sesini beklerim diye düşünüyorum 😊Hertürlü gidilir. Özellikle rüzgarı karşıdan veya çaprazdan alacağın yerlerde ister yemli ister spin yapabilirsiniz. Şubat sonuna doğru göç balığı kalmaz artık o bölgede.
Tayfun Bey ben o denemeyi 1.5 ay kadar önce yaptım ve 2 tane koy denedim. Hem yemli hem spin Hanozdan başka balık göremedim. sabah 5 gibi oradaydım öğlene kadar 6-7 saat aralıksız deneme yaptım. umarım koylar aynı koylar değildir. zira birine araba ile giriliyor gibi görünüyor ama yolda kaldım gece gece.Rüzgarı ve dalgayı tam karşıdan alan bi mera belirledim, ctesi akşamı başlayarak 0,6-0,7 m dalgaları bir gün boyunca alacak. Aracı kıyıya kadar sokabiliyoruz diye görüyorum, gece araçtan zil sesini beklerim diye düşünüyorum 😊
Bayram tatili dolayısıyla yazlık ev saros’a geçtim. 5 gün aralıksız gelibolu yarımadasındaki meraları gezdim, bir uçtan diğerine kadar. Neredeyse ayak basmadığım yer kalmadı. Bırakın levreği hani balığı bile yoktu suda. Ne melanur ne baska birşey. Canlı göremedim desem yeridir. Gerçekten enteresan. Yerli balıkçılarla görüştüm onlardada durum aynı. Ağlar günlerdir suda devamlı boş çekiyoruz diyorlar. Gitmeyi düşünen varsa biraz daha ertelemenizde fayda var.