Saroz Körfezi Erikli, Yayla, Mecidiye, Sazlıdere, Güneyli, Kemikli Balık Son Durumlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan istavrit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar Şubat ayında Saroz a gidilirmi levrek için? bu haftasonu güzel bir poyraz var kıyıdan yemli bişeyler gelirmi sizce
nokta atışı mera biliniyorsa, rüzgara basınca göre tabii ki gidilir. balık havyar döküyor diye duydum bu ara, havyarı döken beslenme çılgınlığına giriyor olmalı. ama tabii çoğu balık hala doğum sancısında. havası suyu bilinmiyorsa, nereden ne ile balık alınacağı bilinmiyorsa pek hareket etmemek gerek.

Arkadaşlar Şubat ayında Saroz a gidilirmi levrek için? bu haftasonu güzel bir poyraz var kıyıdan yemli bişeyler gelirmi sizce
Hertürlü gidilir. Özellikle rüzgarı karşıdan veya çaprazdan alacağın yerlerde ister yemli ister spin yapabilirsiniz. Şubat sonuna doğru göç balığı kalmaz artık o bölgede.

İlle de bir yerlere gidecem diyorsun yani 🙂 , şimdiden rast gelsin .
😊 aynen ya engel olamıyorum kendime, bide karadeniz ve izmit körfezinin iki üç aydır çok kısır olması iyice gaza getirdi, balık tutmaya hasret kaldığımdan yeni denizlere açılmak istiyorum

Boş vakit varsa, engel bir durum yoksa gidin.
Bu yıl levreğin sarosa geç girdiğini söylüyor dalgıç arkadaşlar. Spinciler de almaya başladı. Geç başladıysa geç biter.

Hertürlü gidilir. Özellikle rüzgarı karşıdan veya çaprazdan alacağın yerlerde ister yemli ister spin yapabilirsiniz. Şubat sonuna doğru göç balığı kalmaz artık o bölgede.
Rüzgarı ve dalgayı tam karşıdan alan bi mera belirledim, ctesi akşamı başlayarak 0,6-0,7 m dalgaları bir gün boyunca alacak. Aracı kıyıya kadar sokabiliyoruz diye görüyorum, gece araçtan zil sesini beklerim diye düşünüyorum 😊

Rüzgarı ve dalgayı tam karşıdan alan bi mera belirledim, ctesi akşamı başlayarak 0,6-0,7 m dalgaları bir gün boyunca alacak. Aracı kıyıya kadar sokabiliyoruz diye görüyorum, gece araçtan zil sesini beklerim diye düşünüyorum 😊
Tayfun Bey ben o denemeyi 1.5 ay kadar önce yaptım ve 2 tane koy denedim. Hem yemli hem spin Hanozdan başka balık göremedim. sabah 5 gibi oradaydım öğlene kadar 6-7 saat aralıksız deneme yaptım. umarım koylar aynı koylar değildir. zira birine araba ile giriliyor gibi görünüyor ama yolda kaldım gece gece.

Bayram tatili dolayısıyla yazlık ev saros’a geçtim. 5 gün aralıksız gelibolu yarımadasındaki meraları gezdim, bir uçtan diğerine kadar. Neredeyse ayak basmadığım yer kalmadı. Bırakın levreği hani balığı bile yoktu suda. Ne melanur ne baska birşey. Canlı göremedim desem yeridir. Gerçekten enteresan. Yerli balıkçılarla görüştüm onlardada durum aynı. Ağlar günlerdir suda devamlı boş çekiyoruz diyorlar. Gitmeyi düşünen varsa biraz daha ertelemenizde fayda var.

Bayram tatili dolayısıyla yazlık ev saros’a geçtim. 5 gün aralıksız gelibolu yarımadasındaki meraları gezdim, bir uçtan diğerine kadar. Neredeyse ayak basmadığım yer kalmadı. Bırakın levreği hani balığı bile yoktu suda. Ne melanur ne baska birşey. Canlı göremedim desem yeridir. Gerçekten enteresan. Yerli balıkçılarla görüştüm onlardada durum aynı. Ağlar günlerdir suda devamlı boş çekiyoruz diyorlar. Gitmeyi düşünen varsa biraz daha ertelemenizde fayda var.

2 senedir gitmedim. Ama gittiğim her bayram tatili sonucu öğrendiğim şudurki, ( saroz - gökçetepe )
Saroz kıyıdan çok sığ. 150-200 metre açıkta bile derinlik 10-15 mt. Su berrak. Balık gündüz kıyılamıyor. Ama.
Özellikle gece yapmış olduğum yemli avlarında balık24.00-02.00 ve sabah ezanla birlikte 1 saat vuruyor. Hafif bir aydınlanma ilede balık kayboluyor.
Bu nedenle ben sarozda kıyıdan gündüz hiç olta atmadım. İlk zamanlarda attığımdada haramileri besledim. Taş çatlasın 1-2 mırmır. Oda boylar ufak.
Gece 20.00-22.00 arası kıyıya inip tripot olta kurulumu derken 23.00 te oltalar suda oluyordu. Özellikle ayın tepede olup yakamoz yaptığı saatlerde balık hareketleniyordu.
Fotolar 2020 yılının..
1D299E7B-4BF0-4B06-9964-3BC1A357C5A4.jpeg
1C43F4E5-CEEF-4CAC-B599-627142E37344.jpeg
E9A10FCE-4F46-488F-8011-B5365E0E1E3F.jpeg

Merhabalar ; 29 temmuz da 3 günlük kemikli tarafına kaçamak yapmayı planlıyoruz malum İstanbul'da hareket yok kemikli ile ilgili malümatı olan varmıdır acaba spin + yemli yapmayı düşünüyorum

Back