Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saroz Körfezi Erikli, Yayla, Mecidiye, Sazlıdere, Güneyli, Kemikli Balık Son Durumlar

Adı
hakan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Arkadaşlar Şubat ayında Saroz a gidilirmi levrek için? bu haftasonu güzel bir poyraz var kıyıdan yemli bişeyler gelirmi sizce
nokta atışı mera biliniyorsa, rüzgara basınca göre tabii ki gidilir. balık havyar döküyor diye duydum bu ara, havyarı döken beslenme çılgınlığına giriyor olmalı. ama tabii çoğu balık hala doğum sancısında. havası suyu bilinmiyorsa, nereden ne ile balık alınacağı bilinmiyorsa pek hareket etmemek gerek.

jaas

Aktif Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaşlar Şubat ayında Saroz a gidilirmi levrek için? bu haftasonu güzel bir poyraz var kıyıdan yemli bişeyler gelirmi sizce
Hertürlü gidilir. Özellikle rüzgarı karşıdan veya çaprazdan alacağın yerlerde ister yemli ister spin yapabilirsiniz. Şubat sonuna doğru göç balığı kalmaz artık o bölgede.

withturkey

Yeni Üye
Adı
Tayfun
Kan Grubu
A Rh Negatif
İlle de bir yerlere gidecem diyorsun yani :) , şimdiden rast gelsin .
😊 aynen ya engel olamıyorum kendime, bide karadeniz ve izmit körfezinin iki üç aydır çok kısır olması iyice gaza getirdi, balık tutmaya hasret kaldığımdan yeni denizlere açılmak istiyorum

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Boş vakit varsa, engel bir durum yoksa gidin.
Bu yıl levreğin sarosa geç girdiğini söylüyor dalgıç arkadaşlar. Spinciler de almaya başladı. Geç başladıysa geç biter.

withturkey

Yeni Üye
Adı
Tayfun
Kan Grubu
A Rh Negatif
Hertürlü gidilir. Özellikle rüzgarı karşıdan veya çaprazdan alacağın yerlerde ister yemli ister spin yapabilirsiniz. Şubat sonuna doğru göç balığı kalmaz artık o bölgede.
Rüzgarı ve dalgayı tam karşıdan alan bi mera belirledim, ctesi akşamı başlayarak 0,6-0,7 m dalgaları bir gün boyunca alacak. Aracı kıyıya kadar sokabiliyoruz diye görüyorum, gece araçtan zil sesini beklerim diye düşünüyorum 😊

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Rüzgarı ve dalgayı tam karşıdan alan bi mera belirledim, ctesi akşamı başlayarak 0,6-0,7 m dalgaları bir gün boyunca alacak. Aracı kıyıya kadar sokabiliyoruz diye görüyorum, gece araçtan zil sesini beklerim diye düşünüyorum 😊
Tayfun Bey ben o denemeyi 1.5 ay kadar önce yaptım ve 2 tane koy denedim. Hem yemli hem spin Hanozdan başka balık göremedim. sabah 5 gibi oradaydım öğlene kadar 6-7 saat aralıksız deneme yaptım. umarım koylar aynı koylar değildir. zira birine araba ile giriliyor gibi görünüyor ama yolda kaldım gece gece.

jaas

Aktif Üye
Adı
Yavuz
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bayram tatili dolayısıyla yazlık ev saros’a geçtim. 5 gün aralıksız gelibolu yarımadasındaki meraları gezdim, bir uçtan diğerine kadar. Neredeyse ayak basmadığım yer kalmadı. Bırakın levreği hani balığı bile yoktu suda. Ne melanur ne baska birşey. Canlı göremedim desem yeridir. Gerçekten enteresan. Yerli balıkçılarla görüştüm onlardada durum aynı. Ağlar günlerdir suda devamlı boş çekiyoruz diyorlar. Gitmeyi düşünen varsa biraz daha ertelemenizde fayda var.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bayram tatili dolayısıyla yazlık ev saros’a geçtim. 5 gün aralıksız gelibolu yarımadasındaki meraları gezdim, bir uçtan diğerine kadar. Neredeyse ayak basmadığım yer kalmadı. Bırakın levreği hani balığı bile yoktu suda. Ne melanur ne baska birşey. Canlı göremedim desem yeridir. Gerçekten enteresan. Yerli balıkçılarla görüştüm onlardada durum aynı. Ağlar günlerdir suda devamlı boş çekiyoruz diyorlar. Gitmeyi düşünen varsa biraz daha ertelemenizde fayda var.
2 senedir gitmedim. Ama gittiğim her bayram tatili sonucu öğrendiğim şudurki, ( saroz - gökçetepe )
Saroz kıyıdan çok sığ. 150-200 metre açıkta bile derinlik 10-15 mt. Su berrak. Balık gündüz kıyılamıyor. Ama.
Özellikle gece yapmış olduğum yemli avlarında balık24.00-02.00 ve sabah ezanla birlikte 1 saat vuruyor. Hafif bir aydınlanma ilede balık kayboluyor.
Bu nedenle ben sarozda kıyıdan gündüz hiç olta atmadım. İlk zamanlarda attığımdada haramileri besledim. Taş çatlasın 1-2 mırmır. Oda boylar ufak.
Gece 20.00-22.00 arası kıyıya inip tripot olta kurulumu derken 23.00 te oltalar suda oluyordu. Özellikle ayın tepede olup yakamoz yaptığı saatlerde balık hareketleniyordu.
Fotolar 2020 yılının..
1D299E7B-4BF0-4B06-9964-3BC1A357C5A4.jpeg
1C43F4E5-CEEF-4CAC-B599-627142E37344.jpeg
E9A10FCE-4F46-488F-8011-B5365E0E1E3F.jpeg

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Merhabalar ; 29 temmuz da 3 günlük kemikli tarafına kaçamak yapmayı planlıyoruz malum İstanbul'da hareket yok kemikli ile ilgili malümatı olan varmıdır acaba spin + yemli yapmayı düşünüyorum