- Adı
- Hamdi TEKBIYIK
- Kan Grubu
- O Rh Negatif
Konuyu sağdan sola, soldan sağa alarak laf ebeliği yapmayalım. Ben demagojiyi sevmem direk söylerim...Tarih benim için önemli değil; kimseyi yanılttığım da yok; buradaki konu tamamen farklı bir durum; bir önceki yasağı vermişim; olabilir; sonuçta bu yanılgı haricinde geri kalan benim etiğim; herkezin etiği de farklı olabilir; ama 2012/66 tebliğde verilmiş olsa da (ki bu tebliğin yeterliği tartışılabilir ve tartışılmakta) bu; bu balıkların yumurtalı olduğu veya yumurtaya kalmak üzere olduğu ve/veya o sulara yumurtlamak için geldiği gerçeğini değiştirmez... Savım ve konunun özüm bu tez üzerine...
Ayrıca ve nihayetinde av raporları sayfasındaki herhangibir konu altına yazmıyorum... Çünki bu tip gereksiz tartışmalar içerisine girmek istemiyorum; ben şahsen kendim de rapor açmıyorum zaten...
Kolayı; zoru yok; bu balığın zoru 150 kg. üzerinden başlar benim için; ne orkinos avında gözüm var; ne de bu balığı avlayacak vaktim ve durumum...
Çoğu avcının ip ve bidon ile yakaladığını da sağır sultan biliyor...
Bazılarının kotayı aşıp ceza yediğini de...
Tutan kimseye sözüm yok; bir kısmını da amatör harici olanlar götürüyor zaten; sonuçta tüm balık popülasyonu bitsin; hep birlikte selamete erelim...
Nihayetinde bunlar kişisel düşüncelerim; gereksiz tartışma yerine bunların benim şahsi düşüncem olduğunu kabul etmek daha mantıklı...
Bu başka bir gazete yazısı; sanırım popülasyon durumunun kritik olduğu net...
Marmara Denizinde orkinos katliamı
Eğer ki siz, bir yasak konusunda... Emek verilerek kanunlar çerçevesinde yapılmış bir ava taş atarsanız, o taş döner size geri gelir.
Beğenmediğiniz ve yazmadığınız av raporlarını biraz zahmet edip okusaydınız bilgi ve öğreti kazanmış olurdunuz.
Ben zaten açmış olduğum (https://www.baliksevdam.com/forum/korkusuz-balikcilar-tekneden-orkinos-avi-13501.html) konuda oradaki insanların nasıl avlandığını ama benim için onun zevkli olmayacağını düşündüğümden nasıl avlandığımı yazdım.
İlk mesajınız da 100 kg ma kadar olanların avı zor demişsiniz, sonra bu kg 150 ye çıkmış
Ayrıca referans yazılarını magazin gazetelerinden vermeyelim, resmi gazeteleri kullanalım..
Benim samimi olmayan herkesle sorunum varSenin benle sorunun var galiba Hamdi...
Ben rapor yazmıyorum; rapor yazmak bence birşeyler vermek değil; ben birşeyler verebilmek için farklı alanlarda yazıyorum... (Bu da kişisel düşüncem)...
Kimsenin de raporunu eleştirmedim şimdiye kadar; burada da eleştirmedim aslında; mesela seni eleştirecek olsam doğrudan konunun altına yazardım; burada konu tamamiyle farklı ve farklı bir durum sözkonusu...
Raporların faydalı olup olmadığına nasıl karar verdiniz anlamadım. İsterseniz bir anket açınız, bakalım ne çıkacak
Dip not olarak ta şunu düşeyim : Yasaklar konusunda benim ve arkadaşlarımın ne kadar uğraştığı az çok bilen biliyor. Benim derdim; 40 yaşımdayım ve bir adet yakalanmış bir av için o kadar küçümseyici yazıların yazılmasıdır.