Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

saroz ve orkinos ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
Tarih benim için önemli değil; kimseyi yanılttığım da yok; buradaki konu tamamen farklı bir durum; bir önceki yasağı vermişim; olabilir; sonuçta bu yanılgı haricinde geri kalan benim etiğim; herkezin etiği de farklı olabilir; ama 2012/66 tebliğde verilmiş olsa da (ki bu tebliğin yeterliği tartışılabilir ve tartışılmakta) bu; bu balıkların yumurtalı olduğu veya yumurtaya kalmak üzere olduğu ve/veya o sulara yumurtlamak için geldiği gerçeğini değiştirmez... Savım ve konunun özüm bu tez üzerine...

Ayrıca ve nihayetinde av raporları sayfasındaki herhangibir konu altına yazmıyorum... Çünki bu tip gereksiz tartışmalar içerisine girmek istemiyorum; ben şahsen kendim de rapor açmıyorum zaten...

Kolayı; zoru yok; bu balığın zoru 150 kg. üzerinden başlar benim için; ne orkinos avında gözüm var; ne de bu balığı avlayacak vaktim ve durumum...

Çoğu avcının ip ve bidon ile yakaladığını da sağır sultan biliyor...

Bazılarının kotayı aşıp ceza yediğini de...

Tutan kimseye sözüm yok; bir kısmını da amatör harici olanlar götürüyor zaten; sonuçta tüm balık popülasyonu bitsin; hep birlikte selamete erelim...

Nihayetinde bunlar kişisel düşüncelerim; gereksiz tartışma yerine bunların benim şahsi düşüncem olduğunu kabul etmek daha mantıklı...

Bu başka bir gazete yazısı; sanırım popülasyon durumunun kritik olduğu net...

Marmara Denizinde orkinos katliamı
Konuyu sağdan sola, soldan sağa alarak laf ebeliği yapmayalım. Ben demagojiyi sevmem direk söylerim...

Eğer ki siz, bir yasak konusunda... Emek verilerek kanunlar çerçevesinde yapılmış bir ava taş atarsanız, o taş döner size geri gelir.

Beğenmediğiniz ve yazmadığınız av raporlarını biraz zahmet edip okusaydınız bilgi ve öğreti kazanmış olurdunuz.

Ben zaten açmış olduğum (https://www.baliksevdam.com/forum/korkusuz-balikcilar-tekneden-orkinos-avi-13501.html) konuda oradaki insanların nasıl avlandığını ama benim için onun zevkli olmayacağını düşündüğümden nasıl avlandığımı yazdım.

İlk mesajınız da 100 kg ma kadar olanların avı zor demişsiniz, sonra bu kg 150 ye çıkmış :) Hiç yapmadığınız bir av konusunda bu kadar rahat yazarsanız böyle ters çelişkilere düşersiniz ;)

Ayrıca referans yazılarını magazin gazetelerinden vermeyelim, resmi gazeteleri kullanalım..:rolleyes:

Senin benle sorunun var galiba Hamdi...

Ben rapor yazmıyorum; rapor yazmak bence birşeyler vermek değil; ben birşeyler verebilmek için farklı alanlarda yazıyorum... (Bu da kişisel düşüncem)...

Kimsenin de raporunu eleştirmedim şimdiye kadar; burada da eleştirmedim aslında; mesela seni eleştirecek olsam doğrudan konunun altına yazardım; burada konu tamamiyle farklı ve farklı bir durum sözkonusu...
Benim samimi olmayan herkesle sorunum var ;):rolleyes:

Raporların faydalı olup olmadığına nasıl karar verdiniz anlamadım. İsterseniz bir anket açınız, bakalım ne çıkacak ;)

Dip not olarak ta şunu düşeyim : Yasaklar konusunda benim ve arkadaşlarımın ne kadar uğraştığı az çok bilen biliyor. Benim derdim; 40 yaşımdayım ve bir adet yakalanmış bir av için o kadar küçümseyici yazıların yazılmasıdır.

mrtsezal

Daimi Üye
Adı
murat sezal
hamdı haklı,bende orkınos tuttum dıyede arkasında degılım....evet işi abartanlarda oluyor....ticari anlamda bu işi yapanlar zaten çamaşır ipi ve legenle bu işi hallediyor....ama biz amatörler sadece zevk alabılmek için mılyarlarca liraya malzemeler alıp ,dünyadakı butun tuna avcılığı videolarını hatim edip sistemleri ve malzemeleri seçip bu avı keyıfle yapıyoruz...oltamızdakı orkınoslara belkı 10 sefer kaçma imkanı tanıyıp ona şans verıyoruz....mesela hamdi ilk orkınosunu sırf ınsanlara daha güzel çekımler ve göruntuler yakalayabılmek için uğraşırken kaçırdı :D bizde defalarca aynı olayı yaşadık....1.5 saat mucadele ettığımız oldu...biz ayda 1 sefer ordayız eğer cezası varsa gelır cezasını keserler!!! ama önce o cezayı kesenler av sezonu boyunca belkı 10 sefer ihbar ettıgımız 12 metre derınlığe gırgır agı atanlarıda neden görmezden geldıklerını bır zahmet bize açıklamak kaydı ile!!!!!

Adonis

Üye
Sarozda orkinos avlayanların dikkatine sahil guvenlik hem tekneye , hemde avlayana ceza yazıyor amatörler dahil ...

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Bence ne olursa olsun üreme mevsiminde soyu tukenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir hayvanın avı etik değildir.

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
Sarozda orkinos avlayanların dikkatine sahil guvenlik hem tekneye , hemde avlayana ceza yazıyor amatörler dahil ...
Amatöre yazılmış bir ceza yok. Sadece söylenti.
Bence ne olursa olsun üreme mevsiminde soyu tukenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir hayvanın avı etik değildir.

Sadece Orkinos için mi geçerli? Akyacıklara Palazlara bir etik yok mu? https://www.baliksevdam.com/forum/kiyidan-akyacik-ve-palazcik-4030.html

Adonis

Üye
15 Ekim-15 Haziran tarihleri arasında rekreasyonel ve sportif amaçlı, trol, olta, 24 metreden küçük paraketa gemilerince orkinos avcılığı yasaktır...

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
15 Ekim-15 Haziran tarihleri arasında rekreasyonel ve sportif amaçlı, trol, olta, 24 metreden küçük paraketa gemilerince orkinos avcılığı yasaktır...
Sizin yazdığınız tebliğ 3/1 Ticari tebliğ. Bizler Amatörüz 3/2 Tebliği tekrar okur musunuz?

T.C. Resmi Gazete

ekremy1983

Aktif Üye
Tartışmalar ve konu dışında değil sanırım , yeni yeni öğrendiğim ve merak saldığım bu balık sporunda bu tarz forumlar ve rapolar olmasa (rapoların tamamını okuyup X balığın yasal limiti 25cm yazılmış(bu forumlara kadar balıkların yasal boy limitinide bilmiyordum... sahil kenarlarında öğrenmiş olsam büyük ihtimal kimse bana kardeş o tuttuğun yaprak onu sal demezdi.) ama vicdan limitinin 40 cm oması gerekdiğini çünkü 40 cm e ulaşmış bir balığın anca 1 seferde olsa yumurtlama imkanı tanıyın diyen raporlar olmasa ) oltama gelen parmak kadar istavritleri geri salmaz akşama mideye indirmiş olurdum.

Hamdi

Admin
Site Admin
Adı
Hamdi TEKBIYIK
Kan Grubu
O Rh Negatif
Benim ile ava çıkan arkadaşlar çok iyi bilirler beni, yakaladığımdan çok salarım balıkları. Ama burada bazı arkadaşlar bilmeden benim bu konulara dikkat etmediğimi düşünüyorlar sanırım.

Avda iken arkadaşıma dedim bak gelirse 30-40 kiloluk balık salacağım diye. Ama malesef çamur at izi kalsın...

Bir tane yakaladım benim için hedefine ulaşmış bir av oldu. Kalkıp günde onlarca satmak için tutanlar ile aynı kefeye koyan arkadaşlara el insaf diyorum..

YaşaR

Moderatör
Yönetici
Gold Üye
Adı
YaşaR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Şimdi bu konuda hedeflenen eğer Hamdi'nin avı ve amatörlüğü ise yanlış yapılıyor derim.

Katliam kelimesini telafuz edeceksek saroz kıyılarına gidip av yapan ve kendilerine amatör diyen restoranların balık tedarikçilerini falan izlemek lazım. Aslında oralara gitmeden çocuğunun facebook sayfalarından da görebiliriz. gördüklerimiz görmediklerimizin onda biridir :)

Hamdi'ye gelince, zaten gitmeden öncede hedefi belli olan sadece o mücadeleyi tatmaya giden ve tek avla avını bitiren birisi. Amatörlük dışına çıkmamış birisinin avından sonra bu konu açılıyorsa bende kasıt ararım. Muhtemelen bir kaç kişi akşam bir yerlerde oturup demlendikten sonra bu kararı alıp haydi girişelim demiştir. Zamanında da çok oldu bu sataşmalar. Cidden sapla samanı ayırmak lazım.

Hamdi ben dahil çoğumuzun tuttuğu balıktan fazlasını denize iade etmiştir. Bir çoğuna kendim şahit oldum. Hamdi'nin amatör ruhuna ve doğaya saygısına ben şahsen kefil olurum.

Arkadaşının sevincini paylaşmak, başarısını alkışlamak erdemdir.

Hepinize rastgelsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...