Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Savage SG6-SG8 İnceleme.

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Aylar öncesinden alış veriş listeme eklediğim ancak piyasa koşullarından dolayı geç elime ulaşan iki modelden kısaca bahsetmek istiyorum.

Savage gear, özellikle Hanry'nin 2021 mayıs ayında tanıttığı SGS serisi kamışlarla hedef listeme girmişti. Ancak ülkemize halen daha ithalatı yapılmayan bu kamış serisinin kağıt üzerindeki gerek malzeme kalitesi ve gerekse ülkemize uygun boy -atar aralığı ve ağırlık konusundaki sağlam duruşunu takip ederken Savage bu serinin makina kombini konusunda da adım atınca, iki ayrı serinin iki ayrı modelini satın almak ve incelemek istedim. Umarım inceleme yazım ve düşüncelerim almayı düşünen veya ilgilenen arkadaşlara faydalı olur.

Öncelikle serinin tüm modelleri için geçerli olan ve yakın zamanda gelmesini ümit ettiğim Serinin kamış modellerini de kapsayan bir konuya değinmek isterim.

Ülkemizde satılan shimano-daiwa gibi ürünlerin yurt dışı fiyatlarına bakıp ah Japonya'da olsak diyenler özelikle sözüm size.. İngiltere veya Avrupa fiyatı 2000-2500 tl seviyesinde olan sg6 ve sg8 serisi makinaların ülkemizdeki satış fiyatı 1100 - 1400 tl aralığında. Yani bu makinaları kıyaslarken İngiltere ve Avrupa pazarında 2000-2500 tl bandında ama ülkemizde 3000-3500 tl bandında satılan shimano veya daiwa modelleriyle kıyaslayın.

Sadece bu fiyatlara alınabiliyor olması bile satın almak isteyenler için yeterli.. Her şeye rağmen aklında soru işareti olanlar için kendi değerlendirmemi yapmak istiyorum.

Her iki seride kağıt üzerinde ağırlık hariç gayet başarılı. Hiç bir zaman ağırlık takıntısı olmayan, hafif ama dengesiz bir takımın, ağır fakat dengeli bir takıma oranla her zaman daha yorucu olduğunu düşünen birisi olarak her iki modeli de beğendiğimi söylemeliyim. Sg 6 serisi 9 Sg 8 serisi ise 11 rulmanla göz doldururken her iki seride olağan üstü akıcı değil. Ancak boşluksuz ve laçkalıktan uzak bu sınırlı akıcılık insana penn slammer 3 serisiyle daiwa certate melezi bir tat ve güven veriyor.

Her iki modelde tork konusunda olağan üstü başarılı olmasına rağmen drag konusunda kullanım dışı değerlere sahip. Her iki modelde max drag değerlerinin %80-85 seviyesine geldiğinde rotor esneyerek daha üst drag değerini kaldıramayacağı alarmını veriyor. Bunun sebebi gövde için yeterli dirence ve kaliteye sahip görünen CRC malzemenin rotor direnci için yetersiz kalması. Her iki seride yüksek kapasiteli aluminyum yedek kafayla birlikte sunulmakta. Özellikle 4000 serisinde sunulan yedek kafa light shore jig için yeterli kalınlık ve uzunlukta misina kullanımına izin verirken 15 kg lık drag değeri de shore jig disipline uygun. Kafa boşlukları her iki seride de kabul edilebilir seviyede (Shimano Exsence düzeyinde) iken göbek boşluğu yok denecek kadar rijit. Erim konusunda ise bariz bir fark yok . Benim edindiğim izlenim Shimano long spool modeller erim konusunda bir tık daha iyi gibi ancak Daiwa kafalar ile arasında erim farkı yok denebilir. (Daiwa X-Fire 2508 ile SG6 2500- Shimano Vanford 4000 ile SG8 4000 kıyaslanmıştır). Tur / Toplama oranı olarak 2500 serilerin 69 cm sarım ve yüksek tork kapasitesiyle piyasadaki en iyi fiyat /performans Levrek makinası olduğunu düşünüyorum. 81 cm sarım ve muhteşem tork seviyesiyle 11 kg sürekli kullanılabilir drag değeri ( max 15 kg) sunan 4000 serisi ise her türlü zorlu trofenin hakkından gelebilecek Shimano twinpower tadında bir model.

Her ne kadar inceleme fırsatım olmadıysa da SGS serilerinin de tekne kullanımı için uygun fiyatlı ama yüksek performanslı makina arayışında olan kişilerce göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Her iki modelde kullanılan I topuzu beğenmediğimi en azından SG 8 4000 serisinde SGS 6 4000 serisinde kullanılan T topuzu denemek istediğimi söylemeliyim.

Kısaca eğer ağırlık takıntınız yok ve fiyat performans düzeyi yüksek light spin-spin-light shore jig-tekne modellerine ihtiyacınız varsa SG serisi makinaları göz ardı etmeyin derim. Umarım uzun süreli kullanım sonunda da aynı performansı sergilerler.

Yeni hedefimde ise sgs 8 serisi 279cm 9-42 kamış var. 71T ve 40T karma kompozitin fuji Torzite K halkalarla uyumunu merak etmiyor değilim. Fiyatı İngilteredeki gibi 350 Pound olmazsa tabi.

Son düzenleme:

ugryy

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Şöyle yatmadan bir foruma bakayım dedim ve beklediğim yazı gelmiş. Emeğine sağlık Akif abi.

nerdehani?

Aktif Üye
Adı
Kaan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu detayli ve guzel yazin icin cok tesekkur Akif abi, emegine saglik. Ben teknik detaylarina hakim olmadigim icin yurtdisi fiyatina bakip bayide makineyle biraz oynadiktan sonra SG6 2500 almaya karar verdim. Seninle konup yorumlarini dinledikten ve bu yaziyi okuduktan sonra dogru bir tercih yaptigimi anladim. :) Makinenin sarimi ve kullanimi gercekten keyifli, kullanirken gucu hissetiriyor, kullaniciya guven veriyor. Muhtemelen spin icin kullandigim regal 3000'e mecbur kalmadikca bir daha elimi surmeyecegim. :)

deepfish

Yeni Üye
Adı
Umut Altan
Merhaba , ben tailwalk saltyshape dash shorejig 100xh ( 270 gr ) kamış için sg8 8000 modelini aldım . ( 607 gr ) Aslında sg8 6000 düşündüm ama malesef stoklarda bulamadım . Sizce dengeli bir setup mı ? Teşekkürler

ilhany

Aktif Üye
Adı
İLHAN
Kan Grubu
O Rh Negatif
Yine döktürmüşsün abi... Eline emeğine sağlık.. Foruma girdiğimde ilk işim @reelmaster yeni bir şey yazmış mı diye kontrol etmek oluyor. Her ne kadar fiyat performans ürünü olarak yazılan malzemeler bile artık bir çoğumuz için fahiş fiyatlara denk gelse de okumak bile çok zevkli oluyor...

2500 lüğü satacağın zaman haberim olsun. Bu kadar ağlamanın sonunda uygun bir fiyata bırakırsın bence :koptum::koptum:

Umut19

Aktif Üye
Adı
umut
Kan Grubu
A Rh Negatif
emeğine sağlık abi gene mükemmel inceleme olmuş

Faryalı

Daimi Üye
Ben light shore jig için Twinpower xd 4000 modelini araştırırken bir arkadaşın tavsiyesi ile SGS6 6000 ve 4000liği alternatif olarak düşünmeye başladım. Bu yazı benim kafamdaki soruların cevabı oldu. SGS8 4000 sanırım benim ihtiyacımı karşılamaya yeterli. Emeklerin için teşekkürler Akif abi.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Makina ile ilgili gerekli bilgileri Akif abi zaten vermis.. bende 10 gun icinde deneyimlerimi burdan sizinle paylasirim.. makinayi elinize alinca zaten guven duyuyorsunuz, benim ilk hissiyatim certate’ye ne kadar benziyor oldu.. makinanin kolu haric hemen hersey yerli yerinde.. ayrica agirligi dengelenmis oldugu icin elinize aldiginizda oldugundan daha hafif geliyor.. sg8 4000ligi bundan sonra levrekte kullanmayi planliyorum.. argento 982 garps ve lateo 86ml ile olan uyumunu buradan ilk firsatta yazacagim.. hepinize bol balikli gunler dilerim..

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Donanımına, emeğine şapka çıkarıyorum. Hava soğuk olmayıp kelim üşümese şapkayı geri giymem. O derece faydalı bir paylaşım. Varolasın.

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba , ben tailwalk saltyshape dash shorejig 100xh ( 270 gr ) kamış için sg8 8000 modelini aldım . ( 607 gr ) Aslında sg8 6000 düşündüm ama malesef stoklarda bulamadım . Sizce dengeli bir setup mı ? Teşekkürler
Umut eğer sorun "makina kamışla uyumlumu ?" ise sorun yok. Asıl sorun "makina av disiplinim ve hedef avımla uyumlumu?" Bunun cevabını sen vereceksin. Eğer 4 pe veya üzeri ip kullanıyorsan ve uzun kalama alabilecek türler hedefindeyse en iyi seçimi yapmışsın. 3 pe seviyesinde benim tercihim 6000 olurdu ! Bu arada sen ne kadar sormasan da benden söylemesi. Kamış seçiminde F/P olarak çokkk iyi. Jiggin master shore game den sonra en sevdiğim seri...:harika:

Son düzenleme: