Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sesli Mesafe Giden Maket Rapala Arıyorum Marka Model Bilen Olan Yazsın Lütfen

Adı
Denizlerin Dalgasıyım
Çok av saham değil karadeniz 1 sezon Eylül döneminde şile tarafında arkadaşlar ile sık gittiğim oldu sadece genelde kullanılan malzeme sahte değil kaşık ve seeker (savage gear ) onun dışında @Bedri35 attığı sahtenin 140 modelini genelde o dönemlerde karaborsaya düşürüyorlar özellikle kırmızı kafa modelini birde 3000 lik normal sarım makineler ip toplamaya yetişemiyor 4000 5000 hızlı makineler ile av yapıyorlar yoksa sahte dalganın altına girmeden kıyıya vuruyor zor mera zor şartlar rastgelsin
Teşekkür ederim 30 40 rüzgar yarım mt dalgada av yapıyorum 85 90 sarım makina yeterli oluyor çok mesela 101 sarım ip için ideal olsada aksiyon için bende pek işe yaramadı dalga az düşünce 77 sarım caldia vardı onun la bile çok balık aldım

Adı
Denizlerin Dalgasıyım
Daiwa z vertice , 97, 120 ve 140f adetli alabileceğin mesafe ve hem rowling hemde wobling yapan sahtelerdir. Adetli alabilirsin, benim tecrübeme göre 80cm sarım da levrek ve lüfer avı için idealdir, şiddetli lodosta ve poyrazda levrek avlarında kullanıyorum bir problem yaşamadım, birde şunu unutma yavaş makineyi hızlı sarım kullanmak hızlı makineyi yavaş sarım yapmaktan her zaman daha kolaydır ve yavaş makineler daha torklu ve güçlü makinalardır. Sahte için ise hava ve suyun durumuna göre yanlış renk tercih etmiş olabilirsin + çinekop zamanı attıysan balık kendi kadar yeme saldırmamışta olabilir, öyle durumlarda 1 boy küçüğü olan 120f atarım baktım o da balığa büyük geliyo 97f atıyorum.

Yukarıda arkadaşın paylaştığı shimano slient assasin'i bende önermiştim hatta bulabiliyorsan arkadaşın paylaştığı rengi kesinlikle al. İnanılmaz bir mesafe sahtesidir. Balık açıktaysa muhakkak denenmesi gereken bir sahtedir ama ben istanbulda ne yazık ki Sinking (S) sahteyi kimseye öneremiyorum, çalışmadığı için değil insanlar aç gözlü olduğu için 2 tane üst üste balık bindirdiğin zaman adam sanki balık senin önüne ikametini aldırmış gibi senin önüne atmaya başlıyo ve bi dolandığınız zaman mecburen sarımı bırakacağın bir an oluyo, orada sahte battığı için kayaya taktırıp sahte kaybı sıkça yaşayabilirsin.
Eyvallah kardeşim 140 d aldım mesafe güzel boğazda çalıştıramadım sanırım tamamen karadenize özgü maket 97 kutuda güzel mesafe yazıyor ama gr 13 14 olması lazım nasıldır patlak havada bilemedim ? Boğazda maketim çok balık ilk girince açıkta kıyılamıyor malum o yüzden ses ile dikkatini çekebiliyor maket kendine birçok kez şahit oldum açık giden maketler sesli kadar çalışmıyor

Oguzhan_T

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan
Eyvallah kardeşim 140 d aldım mesafe güzel boğazda çalıştıramadım sanırım tamamen karadenize özgü maket 97 kutuda güzel mesafe yazıyor ama gr 13 14 olması lazım nasıldır patlak havada bilemedim ? Boğazda maketim çok balık ilk girince açıkta kıyılamıyor malum o yüzden ses ile dikkatini çekebiliyor maket kendine birçok kez şahit oldum açık giden maketler sesli kadar çalışmıyor
Kendo seabass dan devaö o zaman macera aramana gerek yok. Dişlide gayet yeterli ima sasuke ile çok çarpıştırdım bazen biri bazen diğeri geçiyo öyle büyük bi fark yok. He balık nazlı olunca el gidiyo sasukeye geçiyorum ama kendodan devam etsemde gelir gibi de geliyo ama yine de kısmeti kapatmayalım diye değiştiriyorum. İma sasuke

Adı
Denizlerin Dalgasıyım
Kendo seabass dan devaö o zaman macera aramana gerek yok. Dişlide gayet yeterli ima sasuke ile çok çarpıştırdım bazen biri bazen diğeri geçiyo öyle büyük bi fark yok. He balık nazlı olunca el gidiyo sasukeye geçiyorum ama kendodan devam etsemde gelir gibi de geliyo ama yine de kısmeti kapatmayalım diye değiştiriyorum. İma sasuke
Önerin için sağol kardeşim rastgelsin

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Alternatif olarak 60 gr jig deneyebilirsin.
Dip yapısını bilmediğin meralarda önce çakma jigler ile deneme yapıp, sonra jigpara kullanabilirsin. Ön asist ile birlikte arkaya iki halka ile circle iğne kullanmanı öneririm

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Dip yapısını bilmediğin meralarda önce çakma jigler ile deneme yapıp, sonra jigpara kullanabilirsin. Ön asist ile birlikte arkaya iki halka ile circle iğne kullanmanı öneririm

Dibe düşürüp hızlı düz sarım yöntemi işe yarar 50-60 gr kaşıklarda verimlidirler

Adı
Denizlerin Dalgasıyım

Jig kıyıdan yemiyor hocam deneyen çok istaç oldu bazen kaşık çalışıyor ama maket en güzeli bizim meralarda

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Jig kıyıdan yemiyor hocam deneyen çok istaç oldu bazen kaşık çalışıyor ama maket en güzeli bizim meralarda
İzmirde kofana avında kullanılan maketleri incelemeni öneririm 40-50 gr civarı175mm büyük maketler Çok iyi erimleri var ben duo 50gr duo pressbait saira kullanıyorum

Adı
Denizlerin Dalgasıyım
İzmirde kofana avında kullanılan maketleri incelemeni öneririm 40-50 gr civarı175mm büyük maketler Çok iyi erimleri var ben duo 50gr duo pressbait saira kullanıyorum

Marmara ve karadeniz kıyılarında 140 a bile sor atlıyor hayvan hocam sizdeki kofana bizdeki sırtıkara 😊 10 14 cm arası bakıyorum adamlarda öyle bir şey yapmış ki mesafe gidenler sessiz maketler .😁

Çaça

Aktif Üye
İlginç. Jiglerde circle iğne kullanıldığını ilk defa duyuyorum, bildiğim yemli avlarda kullanıldığı idi.
Tabi insan düşünüyor, bir usta bu şekilde kullanıyorsa vardır bir bildiği.
Kullandığım 7-10-15 gramlık jiglerde genellikle arkada üçlü oluyor ancak aksiyonu etkilemesin diye bu üçlüler küçük ebatta oluyor haliyle.
İri balıklarda yaşadığım negatif durum; ufak üçlüleri balık alıyor, belli bir süre ağzında tutuyor sonra bırakıyor, tasmalama gerçekleşmiyor.
Tekli düz iğne kullandım, büyük, ancak bu seferde balığın çekingen davrandığını gördüm, iri ve küçük balıkta yakalanma yüzdesi düştü.
Murat bey ufak jiglerde denediniz mi acaba circle iğneleri, verim nasıl?

Son düzenleme: