Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano - Daiwa - Penn - Okuma vs Makinaların iç aksamı ,Bilya değişimi bakımı .

B

BS Okuru

Misafir
Yurt dışından yağ yada gress benzeri şeyler getittirmenin bi anlamı yok kanaatimce. Sonuç olarak köhne yada geri kalmış bir ülke değilki Türkiye. Birçok markanın farklı amaçlar için sunulan yağları mevcut. Rulman gresi diye tabir edilen sarı renktedir. sıvı yağın içine dahi karışmış olsa çözülüp nüfus eder. Würth HHS2000 sprey ve marka adı olarak kendisini ispat etmiş ( BP, Shell, Mobil ) sarı gres alıp kullanabilirsiniz. Buradaki önemli olan husus olta makinası gibi mekanık aksamlarda kauçuklu gress kullanmamaktır.

Rast gele.
turkıye köhne kalmıs bır ulke degıl bu konuda sıze katılıyorum lakın makına konusdakı onerdıgınız urunlere katılmıyorum nedenmı anlatıyım olta makınalarının ve rulmanların calısma rpm hızları ve sıcaklıkları vardır bu sıcaklıklarda dogru gres ve yag kullanılması uygun gorulur. petrol bazlı urunlerın olta makınasında kullanılması uygun degıldır nedenıde su arabada motor gresı motorun ısınmasıyla beraber ısınıp ısı sayesinde daha ince akışkan bir kıvama gelen bu sayede motorun her yerine daha çok yayılan bir gress ve siz bu gresı olta makinanıza koyarsanız olta makinasında gress hava ile de temas ettikçe akışkanlığını kaybedecektır. kaldıkı bu fırmalar urunlerının nerede kullanılacagı konusunda teknık detaylar acıklarlar. sunuda dıye bılırlerdı urunlerımız olta makınasınada uygundur surulebılır derlerdı lakın demıyorlar cunkı urunlerı olta makınasına uygun olmayan urunlerdır.bu yuzden bellı baslı fırmalar kendı greslerını ve yaglarını tavsıye eder aksı durumda olası problemler cıkarması an meselesı olur. cok onceden wuruth markasını aradım merak edıp bılgı edınmek ıstedım yagları hakkında bu konuda arastırmayı seven bır ınsanım sevıyorum makına konusundakı teknık aksamları neyse fırmanın yetkılı kısısıyle konustum bana dırek bızım urunlerımız olta makınasına uygun olmayan urunler kullanım amacları farklı bende kendım olta makınasına uygun gresler ve yaglar kullanıyorum demıstı.

Moderatör tarafında düzenlendi:

GRAFTT

Aktif Üye
Adı
Erkan PLT
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hazır bilen birini bulmuşken sorayım.
Ben önceden kalma elimde bulunduğu için Klora 5 numara gres kullanıyorum. Otomobil tekerlek rulmanında kullandığımız kızılımsı kahverengi bir yağ.
Makinenin yüksüğüne ilk sürerken gayet koyu kıvamlı, fakat gün boyu kullandıktan sonra akşam yüksükteki yağa bakıyorum cıvımış.
Sizce bu yağ uygun mudur?
Daha incesini, daha kalınını, veya farklı markada farklı türde olanını almam gerekir mi?

(Olta makinesine özel ürünler zaten piyasada var ama fiyatları uçuk.)
Mekanik aksam olarak yıllardır yağ ve metal aksamla uğraştığım için tecrübelerimden edindiğim bilgilerle yardımcı olmaya çalışıyorum. Gress lerde kullanım yeri farklı olarak farklı biçimde üretilmiştir. Örneğin diğer yazılarımda dile getirdiğim gibi sarı rulman gressi yüksek ısıda dahi eğer başka sıvı ile karışmaz ise biçimi bozulmaz.

Marka, model, üretim yeri neresi olursa olsun hangi rulman alırsanız alın yatak kısmında yada bilyelerin olduğu kısımda aynı şekilde sarı gress vardır. Rulman ister bilyalı, ister masuralı olsun hepsinde durum aynıdır.

Sizin kullandığınız gress olta makinası için pek uygun değil hocam, dediğim gibi kalitesini ispat etmiş markaların sarı gress ini tercih edip kullanabilirsiniz.

GRAFTT

Aktif Üye
Adı
Erkan PLT
Kan Grubu
A Rh Pozitif
turkıye köhne kalmıs bır ulke degıl bu konuda sıze katılıyorum lakın makına konusdakı onerdıgınız urunlere katılmıyorum nedenmı anlatıyım olta makınalarının ve rulmanların calısma rpm hızları ve sıcaklıkları vardır bu sıcaklıklarda dogru gres ve yag kullanılması uygun gorulur. petrol bazlı urunlerın olta makınasında kullanılması uygun degıldır nedenıde su arabada motor gresı motorun ısınmasıyla beraber ısınıp ısı sayesinde daha ince akışkan bir kıvama gelen bu sayede motorun her yerine daha çok yayılan bir gress ve siz bu gresı olta makinanıza koyarsanız olta makinasında gress hava ile de temas ettikçe akışkanlığını kaybedecektır. kaldıkı bu fırmalar urunlerının nerede kullanılacagı konusunda teknık detaylar acıklarlar. sunuda dıye bılırlerdı urunlerımız olta makınasınada uygundur surulebılır derlerdı lakın demıyorlar cunkı urunlerı olta makınasına uygun olmayan urunlerdır.bu yuzden bellı baslı fırmalar kendı greslerını ve yaglarını tavsıye eder aksı durumda olası problemler cıkarması an meselesı olur. cok onceden wuruth markasını aradım merak edıp bılgı edınmek ıstedım yagları hakkında bu konuda arastırmayı seven bır ınsanım sevıyorum makına konusundakı teknık aksamları neyse fırmanın yetkılı kısısıyle konustum bana dırek bızım urunlerımız olta makınasına uygun olmayan urunler kullanım amacları farklı bende kendım olta makınasına uygun gresler ve yaglar kullanıyorum demıstı.
Merhaba,

Rulman konusunda ve mekanik aksamla birlikte yağ konusunda da birçok tecrübem ve bilgim vardır, yani okumakla edindiğim şeyler değil.

1- Önerdiğim gress te çalışma sıcaklık aralığa baktınızmı ?
2- Önerdiğim gress sadece motor içinde kullanılır diye ibare gördünüzmü ?

Yazınıdan şuna kanaat geldim siz yazdıklarımı sadece okumuş yada göz geçirip önerdiğim ürünlerin özelliklerini ve içeriğine göz atmamışsınız Lütfen mesala BP Energrease LS kodlu gress in özeliklerini incelermisiniz ?

Mesala ben, önerdiğim gibi olta makinalarımda sarı rulman gressi, 30 numara dişli yağı, Würth HHS2000 ve korozyon önleyici sprey kullansam ne gibi sorunlar oluşturur, düşüncenizi paylaşırmısınız ?

https://msdspds.bp.com/bpglis/Fusio...66587B80257796002FAEA0/$File/401958_XI_en.pdf
Bp Energrease LS 3
Kaliteli mineral bazyağ ve özenle seçilmiş katıklardan oluşan lityum sabunlu greslerdir. Kullanıldıkları ekipmanlarda, pas ve korozyona, oksidasyona engel olurlar. Böylece metal yüzeyler üzerinde etkili koruma sağlarlar ve servis ömürlerini uzatırlar. Ağır çalışma koşullarında yumuşamazlar ve yapısal kararlılıklarını korurlar. Su ile yıkanmaya direnç gösterirler. Energrease LS serisi, çeşitli endüstrilerde yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle bilyalı ve kaymalı yataklarda iyi sonuçlar verir. Çok ağır yük koşulları altında çalışmayan ve çalışma sıcaklıkları -25°C ile 130°C arasında olan uygulamalarda tavsiye edilir.
Energrease LS 2, her türlü yatak, rulman ve çeşitli endüstriyel uygulamalarda kullanılır. Elektrik motorlarının rulmanlarında iyi sonuçlar verir.

Energrease LS 3, yüksek devirlerin ve vibrasyonun olduğu sistemlerin yağlanmasında kullanılan sert bir grestir.

Özellikleri
  • Metal yüzeyleri paslanmaya ve korozyona karşı etkili korurlar.
  • Uzun servis ömrüne sahiptirler.
  • Su ile yıkanmaya karşı mukavemet gösterirler.
  • Vibrasyona dayanıklıdır.
  • Energrease LS Serisi, kurşun, klor, nitrit gibi çevreye ve insan sağlığına zarar verebilecek maddeler içermez.

B

BS Okuru

Misafir
Merhaba,

Rulman konusunda ve mekanik aksamla birlikte yağ konusunda da birçok tecrübem ve bilgim vardır, yani okumakla edindiğim şeyler değil.

1- Önerdiğim gress te çalışma sıcaklık aralığa baktınızmı ?
2- Önerdiğim gress sadece motor içinde kullanılır diye ibare gördünüzmü ?

Yazınıdan şuna kanaat geldim siz yazdıklarımı sadece okumuş yada göz geçirip önerdiğim ürünlerin özelliklerini ve içeriğine göz atmamışsınız Lütfen mesala BP Energrease LS kodlu gress in özeliklerini incelermisiniz ?

Mesala ben, önerdiğim gibi olta makinalarımda sarı rulman gressi, 30 numara dişli yağı, Würth HHS2000 ve korozyon önleyici sprey kullansam ne gibi sorunlar oluşturur, düşüncenizi paylaşırmısınız ?

https://msdspds.bp.com/bpglis/Fusio...66587B80257796002FAEA0/$File/401958_XI_en.pdf
Bp Energrease LS 3
Kaliteli mineral bazyağ ve özenle seçilmiş katıklardan oluşan lityum sabunlu greslerdir. Kullanıldıkları ekipmanlarda, pas ve korozyona, oksidasyona engel olurlar. Böylece metal yüzeyler üzerinde etkili koruma sağlarlar ve servis ömürlerini uzatırlar. Ağır çalışma koşullarında yumuşamazlar ve yapısal kararlılıklarını korurlar. Su ile yıkanmaya direnç gösterirler. Energrease LS serisi, çeşitli endüstrilerde yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle bilyalı ve kaymalı yataklarda iyi sonuçlar verir. Çok ağır yük koşulları altında çalışmayan ve çalışma sıcaklıkları -25°C ile 130°C arasında olan uygulamalarda tavsiye edilir.
Energrease LS 2, her türlü yatak, rulman ve çeşitli endüstriyel uygulamalarda kullanılır. Elektrik motorlarının rulmanlarında iyi sonuçlar verir.

Energrease LS 3, yüksek devirlerin ve vibrasyonun olduğu sistemlerin yağlanmasında kullanılan sert bir grestir.

Özellikleri
  • Metal yüzeyleri paslanmaya ve korozyona karşı etkili korurlar.
  • Uzun servis ömrüne sahiptirler.
  • Su ile yıkanmaya karşı mukavemet gösterirler.
  • Vibrasyona dayanıklıdır.
  • Energrease LS Serisi, kurşun, klor, nitrit gibi çevreye ve insan sağlığına zarar verebilecek maddeler içermez.
dusuncemı paylasmıcam cunkı sızınle sabaha kadar konussak sız yıne bıldıgınızı yapıcaksınız bu yuzden konusmamak en guzelı nasıl arzu edersenız o yagı ve gresı kullanmaya devam edın bende bıldıgım yagları kullanmaya devam edım sevgıler ıyı forumlar.

GRAFTT

Aktif Üye
Adı
Erkan PLT
Kan Grubu
A Rh Pozitif
dusuncemı paylasmıcam cunkı sızınle sabah kadar konussak sız yıne bıldıgınızı yapıcaksınız bu yuzden konusmamak en guzelı nasıl arzu edersenız o yagı ve gresı kullanmaya devam edın bende bıldıgım yagları kullanmaya devam edım sevgıler ıyı forumlar.
Ben kimseyi yolundan çevirme çabasında değilim, sadece yıllardır edindiğim tecrübe ve bilgileri paylaşıyorum. Tabikide ne siz ben nede ben sizi tanımıyorum, ne işle uğraştığımı bile bilmezsiniz. Sadece bu platformda üyelik bilgileri yazılarımızla hepsi bu. Şahıs olarak sabit fikirli değilimdir, deneme yanılma olayı işimin bir parçasıdır. Saygı ve üslup çerçevesi içinde birçok konu hakkında saatlerce konusurum.

Rast Gele.

OxDaTiTy

Aktif Üye
Adı
Dr. Burç
Merhaba decathlon da shimano nun bisiklet dişlileri için yağları dikkatimi çekti acaba olta makinelerinde de kullanılabilir mı?

karga

Daimi Üye
Adı
Bahadır bozer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bence bu yag kullanilmamali cok bildigimden degil ama bisiklet dislisi icin olan yag olta makinasi icin uygun olmaya bilir