B
BS Okuru
Misafir
turkıye köhne kalmıs bır ulke degıl bu konuda sıze katılıyorum lakın makına konusdakı onerdıgınız urunlere katılmıyorum nedenmı anlatıyım olta makınalarının ve rulmanların calısma rpm hızları ve sıcaklıkları vardır bu sıcaklıklarda dogru gres ve yag kullanılması uygun gorulur. petrol bazlı urunlerın olta makınasında kullanılması uygun degıldır nedenıde su arabada motor gresı motorun ısınmasıyla beraber ısınıp ısı sayesinde daha ince akışkan bir kıvama gelen bu sayede motorun her yerine daha çok yayılan bir gress ve siz bu gresı olta makinanıza koyarsanız olta makinasında gress hava ile de temas ettikçe akışkanlığını kaybedecektır. kaldıkı bu fırmalar urunlerının nerede kullanılacagı konusunda teknık detaylar acıklarlar. sunuda dıye bılırlerdı urunlerımız olta makınasınada uygundur surulebılır derlerdı lakın demıyorlar cunkı urunlerı olta makınasına uygun olmayan urunlerdır.bu yuzden bellı baslı fırmalar kendı greslerını ve yaglarını tavsıye eder aksı durumda olası problemler cıkarması an meselesı olur. cok onceden wuruth markasını aradım merak edıp bılgı edınmek ıstedım yagları hakkında bu konuda arastırmayı seven bır ınsanım sevıyorum makına konusundakı teknık aksamları neyse fırmanın yetkılı kısısıyle konustum bana dırek bızım urunlerımız olta makınasına uygun olmayan urunler kullanım amacları farklı bende kendım olta makınasına uygun gresler ve yaglar kullanıyorum demıstı.Yurt dışından yağ yada gress benzeri şeyler getittirmenin bi anlamı yok kanaatimce. Sonuç olarak köhne yada geri kalmış bir ülke değilki Türkiye. Birçok markanın farklı amaçlar için sunulan yağları mevcut. Rulman gresi diye tabir edilen sarı renktedir. sıvı yağın içine dahi karışmış olsa çözülüp nüfus eder. Würth HHS2000 sprey ve marka adı olarak kendisini ispat etmiş ( BP, Shell, Mobil ) sarı gres alıp kullanabilirsiniz. Buradaki önemli olan husus olta makinası gibi mekanık aksamlarda kauçuklu gress kullanmamaktır.
Rast gele.
Moderatör tarafında düzenlendi: