Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano mu? Yoksa Daiwa mı? Yorumlarınızı Alalım :)

Shimano mu? Daiwa mı?

• Shimano

• Daiwa

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Shimanonun böyle bir örneği yok.
Ne öğrendi ise daiwadan öğrendi.
Şimdi atağa geçmiş ama ağır sınıfta saltığa 2015 gibi destoyeri yok.
Maldivlerde ağır şartlara dayanamıyor.
Revizyon,revizyon.
spine devam şhimano.

taner.a

Aktif Üye
Ayrıca magseal sanırım makineye uzun süreler belli bir dayanma katıyor, servise uzun bir süre gitmesine gerek kalmıyor kanımca.. Ancak oldu da o yağ gitti diyelim çözüm Japonya ozaman sanıyorum..
Magsealdan faydalanmak için suya atmanız gerekmiyor,ana mili bir yağ çevreliyor arkadaşlarda bahsetmişler makine dışından izole ediyor ,(ince kum taneleri,havada bulunan mikro tozlar vs.)
aynen belirttiğiniz gibi Daiwalar zırt pırt bakım istemez,yağlayıp durmazsınız açmanıza falanda gerek olmuyor,velevki 3 sene sonra açtınız yağlayıp kullanırsınız.1 sene sonra 1 kere daha yağlamanız gerekir oda su içinde,sık falan avlanırsanız.Servise falan gerek olmaz.
Shimano'nun ise herkesin arayıp durduğu en fazla övülen ürünü gress yağıdır değil mi.Shimanonun stellası var işte alınırsa, oda saltiga gerçekten pahalıdır.

Son düzenleme:
S

strangolos

Misafir
Yanlis anlamayin ama bogazda shimano stella daiwa tournement kullanan insanlar goruyorum, her ekipmanin bir kullanim alani vardir daiwa mi shimano mu ya gelmeden insanlari bu yonde bilinclendirelim Turk insani gosterisi sever bilmem anlatabildim mi

GOKHAN AKSOY

Daimi Üye
Adı
GOKHAN AKSOY
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben şahsen Stella derim gerçekten çok hoş makine ve insana güven veriyor özellikle 2014 olanı. Daiwa nin da güzel makineleri var ama avrupa ile arasinda iki katı fark var kendimi kaziklanmis hissediyorum alınca shimano hemen hemen aynı avrupa ile

barisgirgin

Daimi Üye
Adı
baris girgin
Kan Grubu
B Rh Negatif
Spin makinası olarak Daiwa(caldia) ve Shimano(sustain) ikisinide kullanıyorum ikiside hoşuma giden kendi çapında kaliteli diyebileceğimiz makinalar,teknik olarak;
* Shimano daha pürüzsüz yumuşak bir sarıma sahip, gövde ve misina sarım rulmanı için kolay bakım portu büyük bir artı, ARC kafa misina çıkışı çok başarılı misina sarımı keza öyle klepe teli ve mili biraz daha kalın olsa daha sağlam olacak gibi, kalama sesi daha yüksek çırrrlıyorr :D
* Daiwa ise magseal teknolojisiyle 1 adım önde su geçirmezlik uzun süre bakım yapmadan kullanılabilir hale getirmişler,klepe teli ve mili shimanoya göre daha kalın air rotor görsel olarak daha yakışıklı ve havayla sürtünmeyi en aza indirgiyor,kalama sesi çok az çıkıyor, güç olarak ikiside hemen hemen aynı diyebilirim,
Sonuç olarak iki markanında güzel kaliteli ürünleri mevcut kendi adıma ikisinide kullanmaktan memnunum.
Rastgele..

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Shimanonun böyle bir örneği yok.
Ne öğrendi ise daiwadan öğrendi.
Şimdi atağa geçmiş ama ağır sınıfta saltığa 2015 gibi destoyeri yok.
Maldivlerde ağır şartlara dayanamıyor.
Revizyon,revizyon.
spine devam şhimano.
Aynen çok önemli bir noktaya değindin Eşref ağabey, Özellikle çıkrıkta ve açık deniz avlarında kulağıma gelenler genellikle güçsüz kaldığıydı :)

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yanlis anlamayin ama bogazda shimano stella daiwa tournement kullanan insanlar goruyorum, her ekipmanin bir kullanim alani vardir daiwa mi shimano mu ya gelmeden insanlari bu yonde bilinclendirelim Turk insani gosterisi sever bilmem anlatabildim mi
Boğazda ayrı bir disiplin var bu yüzden, jig makinelerini tercih edenler oldukça fazla, o ağırlıklarla ve akıntıyla cebelleşmek kolay değil :) Surf kafaların en üst modelleri hariç gerisi güçsüz kalıyor malesef :)