Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

shimano nexave

magnificent

Aktif Üye
Adı
Ramazan
AKIN
Antares XT250 karbon, Beastmaster XT60
Ağırlıklarıda Antares 422, Beast 467 gr.
Aksiyonları hakkında pek bilgim yok ama Antares yapı olarak sert ve süper bir kamış, BX modelini incelediğimde farkettim.
Antaresde kuma saplama aparatı ve kamışın sapına eklenen denge ağırlıkları var. 2 gömlek üstün bir model Antares.
Tabii Antareslerde de 2 model var son model CX ve önceki model BX. BX araştırdığım kadarıyla XT300 karbon ve Fuji fincanlar mevcut. Benim favorim BX.
http://www.denizdukkani.com/urun-detay.php?uid=32785
BX dediğin bu model olsa gerek.
http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=16896
CX de bu değilmi.

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif

magnificent

Aktif Üye
Adı
Ramazan
AKIN
Seni burda yakalamışken konuyuda iyi dağıtıyorum ama :D sorayım
Bende bitane Extreme 440 var hatırlarsın.Kamış açılınca kapanmamıştı,halka sargı zorlayınca sagı yerleri tahrip oldu.
Nasıl anlatayım...

Bu işaretli yerde sargılar,ser vurunca iç içe geçti.Misina halka kılavuzu kamışın üstünde üç ayaklı değilde tek ayaklı gibi oldu.Kırıldım, kırılacak gibi bişi :D
Bi kaç kerede güzelim rapalalar misinam oraya dolandığı için atarken firara bağladı :)
O halkalara bi çare varmı.
Birde bu anteras daki halkalar dışa dönük.Birkeresinde bahsi geçmişti karaköyde,bu tip halkalara az misina dolanıyormuş. Sendeki de prestij kamışında halkaları aynı şekilde.Bi faydasını gördünmü.Bu kamışa ikiyüz TL farkı sırf o klavuzlar için vericem.Yoksa ne kuma sopa dikerim ne arkaya ağırlık koyarım :D Boğazda rüzgar çıktığı zman iki rapala kopsa haftada,zaten bir ayda bu kamışın parası ediyor.

Beni anlıyorsun değilmi,Hem rüzgarda abanıyım istiyorum,hem rapalam kopmasın istiyorum. Kimse bana saygı duymuyor ama :D

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bak bu iyi oldu işte.Kadir abi yi biraz terletelim bakalım.
Kamışın etiketinde 800 küsür TL diyor, terletsen de 650 den aşağı ineceğini sanmam :D:D:D
Zaten o kamış 1 seneye yakındır orda :p
Seni burda yakalamışken konuyuda iyi dağıtıyorum ama :D sorayım
Bende bitane Extreme 440 var hatırlarsın.Kamış açılınca kapanmamıştı,halka sargı zorlayınca sargı yerleri tahrip oldu.
Nasıl anlatayım...

Bu işaretli yerde sargılar,sert vurunca iç içe geçti.Misina halka kılavuzu kamışın üstünde üç ayaklı değilde tek ayaklı gibi oldu.Kırıldım, kırılacak gibi bişi :D
Bi kaç kerede güzelim rapalalar misinam oraya dolandığı için atarken firara bağladı :)
O halkalara bi çare varmı.
Birde bu anteras daki halkalar dışa dönük.Birkeresinde bahsi geçmişti karaköyde,bu tip halkalara az misina dolanıyormuş. Sendeki de prestij kamışında halkaları aynı şekilde.Bi faydasını gördünmü.Bu kamışa ikiyüz TL farkı sırf o klavuzlar için vericem.Yoksa ne kuma sopa dikerim ne arkaya ağırlık koyarım :D Boğazda rüzgar çıktığı zman iki rapala kopsa haftada,zaten bir ayda bu kamışın parası ediyor.

Beni anlıyorsun değilmi,Hem rüzgarda abanıyım istiyorum,hem rapalam kopmasın istiyorum. Kimse bana saygı duymuyor ama :D
Anlıyorum seni hemde çok iyi. Çünkü bizde aynı dertlerden muzdarip olduk zamanında, Ferrari Prestige i alınca huzura erdik :p
Neyse konumuza geçelim:
Extreme lerde o dert oluyor genelde, şükür bende olmadı hala.
Kamışı Cengiz balıkçılığa götür, onlar çare buluyor. Fincanı çıkarıp yenisini takıp sarıyorlar. Ve Epoxy liyorlar. Kolay iş. Sende yapabilirsin.
Evet Antares BX'in fincanları Fuji Alconite. O fincanlar daha az rüzgar düğümü yapıyor. CX in fincanları Shimanonun kendi üretimi ama Fujiler gibi şişman değil, rüzgar düğümüne çok daha müsait.
Ama rüzgar düğümünü tamamen önleyen bir fincan varki onlarda Lineaeffe Ferrari Prestige lerdeki "Low Rider" tipli fincanlar. Shimano Super Aero Technium kamışlarda da onlardan var görmüşsündür belki, Spotta o kamışta var, incelersin fincanlarını.

Ben Prestige kamışımı aldığımdan beri daha hiç fincana sarıpda rapala kaybı yaşamadım ki önceki kamışlarda bu sorundan dolayı çook rapala kaybetmişliğim vardır.
Sonuç olarak: Antares BX lerdeki Fuji fincanlar rüzgar düğümünü azaltıyor, ama bu düğümü hiç meydana getirmeyen fincanlar Low Rider tipinde olanlar. Eğer rapala için alacaksan parçalı kamış da düşünebilirsin. (Lineaeffe Prestige, Shimano Aerocast vs.)
Çapari içinde alırsın bir BeastMaster olur biter :)
Ha bitek Antares BX ile hepsini halledemezmisin?, 170 gr.a kadar halledersin tabii ama parçalı kamışlar rüzgarda ağır kurşunla (170-185-200 gr) çok daha iyi performans sergiliyorlar.

magnificent

Aktif Üye
Adı
Ramazan
AKIN
Kamışın etiketinde 800 küsür TL diyor, terletsen de 650 den aşağı ineceğini sanmam :D:D:D
Zaten o kamış 1 seneye yakındır orda :p

Anlıyorum seni hemde çok iyi. Çünkü bizde aynı dertlerden muzdarip olduk zamanında, Ferrari Prestige i alınca huzura erdik :p
Neyse konumuza geçelim:
Extreme lerde o dert oluyor genelde, şükür bende olmadı hala.
Kamışı Cengiz balıkçılığa götür, onlar çare buluyor. Fincanı çıkarıp yenisini takıp sarıyorlar. Ve Epoxy liyorlar. Kolay iş. Sende yapabilirsin.
Evet Antares BX'in fincanları Fuji Alconite. O fincanlar daha az rüzgar düğümü yapıyor. CX in fincanları Shimanonun kendi üretimi ama Fujiler gibi şişman değil, rüzgar düğümüne çok daha müsait.
Ama rüzgar düğümünü tamamen önleyen bir fincan varki onlarda Lineaeffe Ferrari Prestige lerdeki "Low Rider" tipli fincanlar. Shimano Super Aero Technium kamışlarda da onlardan var görmüşsündür belki, Spotta o kamışta var, incelersin fincanlarını.

Ben Prestige kamışımı aldığımdan beri daha hiç fincana sarıpda rapala kaybı yaşamadım ki önceki kamışlarda bu sorundan dolayı çook rapala kaybetmişliğim vardır.
Sonuç olarak: Antares BX lerdeki Fuji fincanlar rüzgar düğümünü azaltıyor, ama bu düğümü hiç meydana getirmeyen fincanlar Low Rider tipinde olanlar. Eğer rapala için alacaksan parçalı kamış da düşünebilirsin. (Lineaeffe Prestige, Shimano Aerocast vs.)
Çapari içinde alırsın bir BeastMaster olur biter :)
Ha bitek Antares BX ile hepsini halledemezmisin?, 170 gr.a kadar halledersin tabii ama parçalı kamışlar rüzgarda ağır kurşunla (170-185-200 gr) çok daha iyi performans sergiliyorlar.
Sen beni anlıyorsun :D
Ama çare olamıyosun :p
Neden dersen ben hem low raydır olsun istiyorum, hem katlasın, iç içe ,girsin, hafif olsun, hem güzel olsun, hem kırmızı olsun,Hemde ucuz olsun istiyorum.

Yada lovraydır olsun,teleskop olsun yeter :D
Anterası ben lov raydır sanmıştım bak,iyiki sordum sana.

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sen beni anlıyorsun :D
Ama çare olamıyosun :p
Neden dersen ben hem low raydır olsun istiyorum, hem katlasın, iç içe ,girsin, hafif olsun, hem güzel olsun, hem kırmızı olsun,Hemde ucuz olsun istiyorum.

Yada lovraydır olsun,teleskop olsun yeter :D
Anterası ben lov raydır sanmıştım bak,iyiki sordum sana.
Çok şey istiyorsun :)
Ucuz istiyorsan Ferrari Prestige alacaksın , low rider fincan. ve hatta rengide bordo, hoşuna gidebilir :D Fayda-maliyet oranı tavan yapan bir kamış :)
Teleskopik istiyorsan al Antaresi gitsin, Extreme den daha az rüzgar düğümü yapar. Bende bikaç atış yaparım seni görünce merada :D
Çok da düşünme yoksa hiç karar verilmiyor.:rolleyes:

magnificent

Aktif Üye
Adı
Ramazan
AKIN
Ucuz istiyorsan Ferrari Prestige alacaksın , low rider fincan. ve hatta rengide bordo, hoşuna gidebilir :D Fayda-maliyet oranı tavan yapan bir kamış :)
Teleskopik istiyorsan al Antaresi gitsin, Extreme den daha az rüzgar düğümü yapar. Bende bikaç atış yaparım seni görünce merada :D

Eski patronum vede Dayım bana
İçinden çıkamadığın hesap olursa namaz'a dur, aklına gelir derdi.

şimdi Cumayı kılarken şeytan olsa gerek aklıma bi fikir getirdi :D
Bu lov raydır halkaları tek tek satılıyorsa bi güzel alsam.Söksem exteremediki halkaları.Zaten kırıklar.Batırsam kamışı epoxiye şöyle güzelce :D

Nasıl fikir.Şeytan dan geldi sıcak sıcak :D

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Eski patronum vede Dayım bana
İçinden çıkamadığın hesap olursa namaz'a dur, aklına gelir derdi.

şimdi Cumayı kılarken şeytan olsa gerek aklıma bi fikir getirdi :D
Bu lov raydır halkaları tek tek satılıyorsa bi güzel alsam.Söksem exteremediki halkaları.Zaten kırıklar.Batırsam kamışı epoxiye şöyle güzelce :D

Nasıl fikir.Şeytan dan geldi sıcak sıcak :D
Şöyle bir sorun var ki o fincanlar teleskopiklerde pek kullanılmıyor. Yerleştirme yerleri konusu normal fincanlardan daha farklı. Olmaz mı olur tabi, satın alıp extreme in fincanlarını söküp onları koyabilirsin ama o iş için önce extreme in aksiyonunun bozulması riskini göze alman gerekir. Ben Prestige kamışımdakileri söküp orijinal Fuji olanını alıp değiştirmeyi düşünmüştüm ama fuji fincanlar ciddi fiyatlı :cool: Sırf fincanlar extreme kamışın fiyatını bulur hatta geçer.

magnificent

Aktif Üye
Adı
Ramazan
AKIN
Geçen karar verdim.Siparişide verdim Balık marketime .Vengance idi.Sağ olsunlar göndermediler.Bende bi, üzüldüm bi üzüldüm. :)