Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

shimano nexave

Cevat ERGİN

Aktif Üye
Adı
Cevat Ergin
Ben de o yüzden özellikle 450 için yorum yapmadım.İstanbulda 450 kullanmak yer olarak pek uygun değil. Belki Hisarda.Ama Çoğu yerde 390lar bile sahil yolundaki trafiği tehdit eder konumdayken 450 kullanmak zor olur.
Ben şahsen 390lardan memnunum ama sevgili Cevat artık 420ye terfi et diyor ama bakalım o da olacak elbet birgün :D
Sevgili Birol, bu sezon lüfer ve sülalesini ayrıca şimdilik bol olacağı görüşü hakim olan palamut balığını sana 420-425 cm bir kamış ve güzel bir surf makine ile yakalama zevkini yaşatacağız, senin malzemeleri revize etme zamanın geldi :cool: at-çek takımlarını geçen sezon yeniledin bu sene sırada surfler var :) 450 cm kamış için bende pek randıman alamadım bizim burada 25-30 cm farkedermi derseniz farkediyor, çinekop zamanı kalabalıkta sırt sırta, üst üste balığı çıkarırken elime uzun geliyor, tabiiki alışkanlık meselesi, bu seneki görüşüm ; parçalı surf kamışların daha revaçta olacağı, nasıl geçtiğimiz 3-5 sene içinde çok yazdık, çizdik, forumlarda bilgi paylaşıldı ve spinde at-çek takımları parçalıya terfi etti , verim alındı ki aslı budur , surflerde de durum birkaç yıl içinde aynı olacaktır, gerçi kullanan sayısı hiç te az değil fakat daha da yaygınlaşacak.Bende üşenirdim , montajdı, makine sök-tak tı ama bu sezon geçen yılki alıştırmalarımdan sonra 3 parçalı kullanmaya karar verdim.

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben 4.50 mt. yi önermeme rağmen bu konuda pek yazmak istemiyorum. Çünkü bu konu da makinelerdeki devir olayı gibi göreceli . Herkes eline uyan zevk aldığı modeli kullanacaktır tabiiki.

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Bu arada unuttum, bu kamışlar hakkında fikir almak isteyenler bir ara çaya gelebilir ve benim kamışlarımı kullanıp fikir edinebilirler. Böylece katalog bilgisinden ve kulaktan dolma bilgilerden ziyade gerçek tecrübeler edinebilirler.Sevgili Emir ve Uluç öncelik sizin av partnerim olarak :D
Selamlar Cevat ağabey. Bir ara uğrayınca denerim kamışları ama şöyle bir durum var, sahibini sen tanıyosun, aerocast parçalı kamış vardı 2. el 425 cm. Satın almayı düşündüğümden kamışla biraz atış yaptım 150 ve 200 gr ile. Kamış atıyor hakkını yiyemem. Ama kısa geldi. Makina yatağından sapına kadar olan bölüm, yani atıştan sonra koltukaltına aldığımız bölüm çok uzun. Standart teleskobiklerden 15 cm daha uzun. Böylelikle 425 parçalı kamışın makina yatağından uç kısmına olan bölümü, benim 420 kamışımdan 10 cm kısa oluyor :)
Benim parçalıda 450 tercihim bu yüzden. Yoksa teleskobik antares mi alsam :D

Cevat ERGİN

Aktif Üye
Adı
Cevat Ergin
Sevgili Emir, tabiiki her kamışın ayrı bir özelliği var, lakin herzaman söylerim, kamışlar veya makineler kısa bir zaman diliminde anlaşılamaz, el alışkanlığı çok önemli, sonra böyle bir kamış denemesinde kendi makinenide kullanman gerekir , kamış-makine bizlere olta atarken keyif veriyor, bu ikliyi en uyumlu şekilde seçmek lazım, fazla karıştırınca da işin içinden hiç çıkılmıyor.Gerçek olan İstanbul boğazında olta atan bizler gibi oltacıların bir teleskopik bir parçalı surf kamışı olması gerekiyor, marka-model her oltacının bütçesine göre mevcut.

AkÇ@Y

Üye
Adı
Murat Akçay
Sevgili Emir, tabiiki her kamışın ayrı bir özelliği var, lakin herzaman söylerim, kamışlar veya makineler kısa bir zaman diliminde anlaşılamaz, el alışkanlığı çok önemli, sonra böyle bir kamış denemesinde kendi makinenide kullanman gerekir , kamış-makine bizlere olta atarken keyif veriyor, bu ikliyi en uyumlu şekilde seçmek lazım, fazla karıştırınca da işin içinden hiç çıkılmıyor.Gerçek olan İstanbul boğazında olta atan bizler gibi oltacıların bir teleskopik bir parçalı surf kamışı olması gerekiyor, marka-model her oltacının bütçesine göre mevcut.
Cevat abi dediğiniz gibi kısa sürede kamışa ve makineye ısınamıyoruz ve elimize oturması farklarını anlamamız için bence de zaman gerekiyor.Bu kamışları kullanmış biri olarak sizce bu 3'lüden
1) Power aero surf
2) Super aero technium
3) Aero cast surf

hangisini önerirsiniz.Tabiki ilk fırsatta gelip, deneyeceğim ama yine de kullanıcıların görüşü çok daha önemli.Sonuçta 1 kere alanacak fiyatlara sahip(En azından benim için)

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
150 grama kadar gayet zevkle kullandığım (160-170 de atar millet ne kamışlarla ne kurşunlar atıyor) bir kamışım var zaten. 420 boy. Şimdi de 3 parça, biraz daha agır atarlı (225 250) biraz daha uzunca bir kamış lazım. Kısmetse bayramdan önce olacak birşeyler.

Sevgili akçay, power aero surf ağır bir kamış diğerlerine göre bunu da göz önünde bulundur. SAT gri rengi ve low rider kılavuzlarıyla görsel bir şölen :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

AkÇ@Y

Üye
Adı
Murat Akçay
150 grama kadar gayet zekle kullandığım (160-170 de atar millet ne kamışlarla ne kurşunlar atıyor) bir kamışım var zaten. 420 boy. Şimdi de 3 parça, biraz daha agır atarlı (225 250) biraz daha uzunca bir kamış lazım. Kısmetse bayramdan önce olacak birşeyler.

Sevgili akçay, power aero surf ağır bir kamış diğerlerine göre bunu da göz önünde bulundur. SAT gri rengi ve low rider kılavuzlrarıyla görsel bir şölen :)
Teşekkür ederim yorumun için Peki bu low rider kılavuzların, normal kılavuzlardan farkı nedir beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum:) zaten baktığım kadarıylsa sadece sat'ta low rider kılavuz var.Yoksa yanılıyor muyum?

büyükçolpan

Aktif Üye
Adı
hamdi büyükçolpan
en güzel benim kamşım nexave bx :)