Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Sahara 4000 Ip Sarımım Doğru Mu?

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
İlk sarımda önce dolgu için 0.30 misina sonra hiç koparmadan düğüm ile ip misinayı bağladım sardım. İkincide tüm bobini makaraya sardım. Sonra bir kişi makarayı dik sçnecek şekilde tuttu hemde eli ile sıktı misinayı. Bende makineyi çevirerek sardım. İnternettede böyle görünüyor. Yalnız bobin üzerinde bant gibi birşeu vardı onu ben reklam amaçlı olduğunu düşünerek söktüm. Bir işlevi var mıydı acrba o kağıt gibi malzemenin.

blackace

Daimi Üye
Adı
Oğuz
İlk sarımda önce dolgu için 0.30 misina sonra hiç koparmadan düğüm ile ip misinayı bağladım sardım. İkincide tüm bobini makaraya sardım. Sonra bir kişi makarayı dik sçnecek şekilde tuttu hemde eli ile sıktı misinayı. Bende makineyi çevirerek sardım. İnternettede böyle görünüyor. Yalnız bobin üzerinde bant gibi birşeu vardı onu ben reklam amaçlı olduğunu düşünerek söktüm. Bir işlevi var mıydı acrba o kağıt gibi malzemenin.
ilk olarak kafadaki kagidi cikarmissiniz onda sorun yok cikarin. 30 luk misina da sarimi nasildi kontrol ettiniz mi hic? diger ince misinaya gecmeden once? bir de makineyi kamisa takarak mi sarim yaptiniz? kamisin alt parcasina takmaniz yeterli.

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
ilk olarak kafadaki kagidi cikarmissiniz onda sorun yok cikarin. 30 luk misina da sarimi nasildi kontrol ettiniz mi hic? diger ince misinaya gecmeden once? bir de makineyi kamisa takarak mi sarim yaptiniz? kamisin alt parcasina takmaniz yeterli.
30 luk misina da sanki böyleydi. Ama tabi az olduğu için bu kadar belirgin değildi. Aynen dediğiniz gibi 240 cm kamışın alt parçasında tek halkadan geçirerek sardım.

blackace

Daimi Üye
Adı
Oğuz
30 luk misina da sanki böyleydi. Ama tabi az olduğu için bu kadar belirgin değildi. Aynen dediğiniz gibi 240 cm kamışın alt parçasında tek halkadan geçirerek sardım.
sariminizda bir problem gozukmuyor sorun buyuk bir ihtimal makine kaynakli makineyi nereden aldiniz? aldiginiz yer ile gorusun son yuklediginiz fotograflari gosterin ve makine degisim talebinde bulunun. yeni gelecek makineyi de test etmelerini soyleyin ve muhakkak kafaya tam misina sarip denesinler az sarim da dediginiz gibi sorun pek belli olmayabilir.

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
@blackace Decathlon'dan almıştım. Deneyerek gönderim yapacaklarını sanmıyorum. Ancak iade alabileceklerini söylediler. Akşam götüreceğim. Aceba Daiwa Legalis 4000 ile mi değiştirsem. Fiyatları yakın. Özellik olarakta bundan aşağıda olacağını sanmıyorum.

seyyit.ince

Yeni Üye
Adı
seyyit
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@blackace Decathlon'dan almıştım. Deneyerek gönderim yapacaklarını sanmıyorum. Ancak iade alabileceklerini söylediler. Akşam götüreceğim. Aceba Daiwa Legalis 4000 ile mi değiştirsem. Fiyatları yakın. Özellik olarakta bundan aşağıda olacağını sanmıyorum.
Shimano makinalarda aero wrap II özelliği olmayan modellerde sarım bu şekilde olmaktadır. Legalis de benzeri şekilde sarar.

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
@seyyit.ince Caperlan marka 60 liralık makinemi mono misina ile sardım. Bundan çok çok düzgün. Bir arkadaşım catana kullanıyor eski modeli ondada çok düzgün. Kullandıkça düzelir mi bilmiyorum. Birde internette izlediğim bir videoda yorum kısmında av bayi böyle bir sorundan dert yanan vatandaşa hatalı sarım iade değişim isteyin demiş.

blackace

Daimi Üye
Adı
Oğuz
Legalis 4000 de alabilirsiniz. Magazaya giderek inceleyin makineyi fakat forumda daiwa rulman sorunu konusu var onu inceleyin oyle gidin derim.

Eger legalis de benzer bir sorun olursa iade edersiniz.

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Legalis 4000 de alabilirsiniz. Magazaya giderek inceleyin makineyi fakat forumda daiwa rulman sorunu konusu var onu inceleyin oyle gidin derim.

Eger legalis de benzer bir sorun olursa iade edersiniz.
Konuyu bulamadım malesef. Ancak sanırım daiwa ile değiştireceğim. Hem gideceğim mağazada var hemde biraz makineden soğuttu bu durum beni.

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
15539618551975542217367597388132.jpg

Daiwa Legalis 4000 CXH ile değiştirdim kesinlikle sarımı çok farklı. Hata makinedenmiş emin oldum. Umatım pişman olmam.