Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Ultegra 10000 xsa Makine Bakımı İçin Yağ Ve Gres Yağ Önerisi..

• Konbuyu başlatan BS Okuru
  • Başlangıç tarihi

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Hhs 2000'i makinalarımda kullandım fakat shimanoların içindeki fabrika çıkışı beyaz bir gres var onun yerini tutmuyor. Ayrıca makinada sprey gres olayına ısınamadım. Normal gres olacak ki kaşık kaşık basacaksın dişliye :)

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
HHS2000 i rulmanlarda tavsiye ederim. Dişlilere daha kıvamlı bir gres kullanın.

B

BS Okuru

Misafir
hhs 2000 aldım arkadaslar makıneyi soktum ve ıcını yagladım komple toplamam zor oldu makıneyı kullandıgımda su sıkıntı vardı ben yagdan kaynaklanıyor sanıyordum fakat yagdan sıkıntı olmadıgını anladım sıkıntı su normal makıne asagıya dogru ıken kolu cevırdıgımde sıkıntı yok ama makıneyi yukarıya dogru cektıgımde sankı bırsey bı yere surtuyor gıbı kafayı komple soktum kafasız bı sekılde makıneyi cevıyorum o zaman sıkıntı yok anladımkı kafada sıkıntı var ama asagıya dogru ıken sıkıntı yokda yukarıya dogru kolu cevırdıgımde kafa sıkıntı yaratıyor kafanın ıcınde bır yay var bu yay ne ıse yarıyor anlamadım acaba bu yay yerındenmı cıktı yoksa baska seylemı alakalı bılemıyorum..

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Kfanın içindeki yayala ilgisi yok olayın. Kafayı takınca sürtünme sesi çıkıyorsa, misina mile sarmasın diye kafanı nalt kısmında makinada yataklarına oturan iki adet plastik çıkıntı var onlar olablir. bu parçalar sadece bir yönde kanallara oturuyorlar sürtünme cok fazlaysa 180 derece cevirip böyle oturtmayı deneyiniz.

B

BS Okuru

Misafir
kafayı komple cıkardıgımda o plastıkler yerınde duruyor gıne o sekılde makıneye tur attırıyorum her hangı bırsey olmıyor 2 tane plastık sıyah renktekı mısına sarmasın dıye konulan parcayı her sekılde denedım gıne aynı takı kafayı yerıne takdıgımda makıneyı asagıya dogru sekılde ıken tur attırıyorum makıneye sıkıntı yok ama yukarıya dogru makıneyı kaldırdıgımda o sekılde tur attırdıgımda makıneye ses cıkartıyor anlamadım gıtdı..

büyükçolpan

Aktif Üye
Adı
hamdi büyükçolpan
kaucuklu gres nasıl olur acaba

MERCURY90

Aktif Üye
Adı
HASAN
yahu ben şhell rotalla 20/50 , şu dört mevsim yağlardan kullanıyordum! yanlışmı yapıyorum acaba?

HAWG

Üye
Adı
Ali ÇİFTCİ
Shimano hemen her modelinin yanında sıvı yağ veriyor mu bilemiyorum.Ancak eğer bir çok modelinin yanında verilen beyaz sıvı yağdan bulamazsan muadil olarak saç kesme makinalarının yanında verilen yağı da kullana bilirsin.Bahsetmiş olduğum yağ uygulandıktan sonra tortu kalıntı ve yapış yapış bir durumda oluşturmuyor.Aynı orjinali gibi.Bulabilirsen bir dene derim.

furunotr

Daimi Üye
Adı
Haluk Pirinç
Şaft milindeki pullardan biri düşmüştür siz farkında olmadan... Yedek gelen pullardan birini takıverin...

osmançubuklu

Aktif Üye
Adı
Osman Kırgıl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hhs 2000'i makinalarımda kullandım fakat shimanoların içindeki fabrika çıkışı beyaz bir gres var onun yerini tutmuyor. Ayrıca makinada sprey gres olayına ısınamadım. Normal gres olacak ki kaşık kaşık basacaksın dişliye :)
iki yağ türü için hangi marka ve modelleri önerir siniz?