Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

SHIMANO VANQUISH FC 1000SSS PG vs STELLA 1000 FK

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Her makine balık tutuyo ama üst segmentin dişi 10 yılda sıyırıyo alt segment 1 belki 2 yıl konforu yanına kar. Ama şunu unutmayalım arkadaş bunu yurtdışından yarı fiyatına alıcak. O yüzden gitmişken iyi makine alınabilir ama vanquish değil vanford alınabilir, çooook çok düşük de bir konfor yaşatmaz.

@ImHereForTheViolence Bence elindeki spin takımları iyileştir. Levrek için kurduğum takım ip hariç 295gr (Shimano Vanquish FC C3000 MHG -- Shimano Dialuna S86M 7-38gr), neredeyse bir lrf takımı ile aynı ağırlıkta bence av bölgeniz için iyi bir spin takım araştırması yapın. Stella, vanquish, exist... arasından doğru tercih yapılabilir. 1 adet 1000'lik vanquish yerine 1000'lik vanford birde 3000 veya 4000 twinpower fe tercih ederdim yada bütçe varsa twinpower yerine stella
Yalnız burada lrf özelinde önemli bir durum söz konusu. Benim kamışın ağırlığı 53 gram. Keza arkadaşın kamışı 60 gram. Bu kamışlarda 180 gramlara çıktığınız zaman konforu aşırı bozuyor. Dolayısı ile bazı lrf kamışları için hafif makine önemli. Yoksa çekmeye tabi hepsi çekiyor ne olacak. Ha burada ucuz versiyon Ryuji diamond alınır onu bilemem ama her makine de denge açısından kullanılmıyor.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Şu lrfde pahalı malzemeye gerek yok mantığını da anlamıyorum neye göre kime göre? Bana göre de spine ve surf disiplinine harcanan her para lüks spin veya surf yapsam en ucuz makine ve kamışla yapardım🙂

Adı
Baran
Kan Grubu
AB Rh Negatif
Ben sizin yerinizde olsam makineden önce yeni kamış alırdım. O kamışla devam edeceksem de yeni makine almazdım.
Kamışı neden beğenmediniz.İşlevsellik açısından gerçekten bilgim sizin kadar yok ama hem kısa hem de hafif olması beni şuan aşırı mutlu ediyor.Bu boy ve gramajda daha kaliteli kamış önerirseniz onu da değerlendirim tabiki.Yurtdışında kullanan bir kaç youtuber ın videosunu da izleyerek aldım ve Kuying Teton u henüz beğenmeyen görmedim.Çin malı ama kalitesiz değil gibi.

Oguzhan_T

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan
Yalnız burada lrf özelinde önemli bir durum söz konusu. Benim kamışın ağırlığı 53 gram. Keza arkadaşın kamışı 60 gram. Bu kamışlarda 180 gramlara çıktığınız zaman konforu aşırı bozuyor. Dolayısı ile bazı lrf kamışları için hafif makine önemli. Yoksa çekmeye tabi hepsi çekiyor ne olacak. Ha burada ucuz versiyon Ryuji diamond alınır onu bilemem ama her makine de denge açısından kullanılmıyor.
Vanfor vanquish'den 10 gr daha ağır biri 150gr biri 140gr kuyumcu değilseniz aradaki farkı anlamanız çok zor gibi geliyor. Spin için para veririm verdimde :D ama lrf için hiç gerek yok

Kendi setim özelinde konuşayım legalis 1-10 2.34 100gr legalis makine 180 gr. toplamda 280gr bir ağırlığı var ama şunu atlamayın makine ve kamışın ağırlık dengesi birbirine uyumlu şimdi 1-5, 1-8 gibi kısa kamışlarda set benim setten hafif olsa da ağır yük dağılımı dengesiz olunca yine dediğiniz gibi yoruyo ama çok daha ağır dengeli bir kamış sizi yormuyor.

Adı
Baran
Kan Grubu
AB Rh Negatif
Şu lrfde pahalı malzemeye gerek yok mantığını da anlamıyorum neye göre kime göre? Bana göre de spine ve surf disiplinine harcanan her para lüks spin veya surf yapsam en ucuz makine ve kamışla yapardım🙂
Katılıyorum.İzmirde pahalı ekipman kullanan surfcüler de aynı balığı çekiyor en ucuzu kullananda.Fiyat bence alınan konfora göre artıyor.Surfte rahatlık bence zaten yok ama lrf de tüm gün ayaktasın ve rahatlık daha çok ön planda.Rahatlık da pahalı malzemeyle artıyor gibi.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Vanfor vanquish'den 10 gr daha ağır biri 150gr biri 140gr kuyumcu değilseniz aradaki farkı anlamanız çok zor gibi geliyor. Spin için para veririm verdimde :D ama lrf için hiç gerek yok

Kendi setim özelinde konuşayım legalis 1-10 2.34 100gr legalis makine 180 gr. toplamda 280gr bir ağırlığı var ama şunu atlamayın makine ve kamışın ağırlık dengesi birbirine uyumlu şimdi 1-5, 1-8 gibi kısa kamışlarda set benim setten hafif olsa da ağır yük dağılımı dengesiz olunca yine dediğiniz gibi yoruyo ama çok daha ağır dengeli bir kamış sizi yormuyor.
Vanford değil soare xr 155 gram ve vanquish 140 gram ile denedim. Kuyumcu değilim ama aradaki fark dağlar kadar bana göre. olaya farklı açılardan bakıyoruz bu minvalde birbirimizi anlayıp onaylamamız pek mümkün görünmüyor. Bu makineleri 70-100 gram arası bir lrf kamışına taksanız belki fark hissettirmez bilmiyorum ama kamış 60 gram altında ise acayip şekilde fark ediyor.

Gorkembjk

Aktif Üye
Adı
Görkem
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kamışı neden beğenmediniz.İşlevsellik açısından gerçekten bilgim sizin kadar yok ama hem kısa hem de hafif olması beni şuan aşırı mutlu ediyor.Bu boy ve gramajda daha kaliteli kamış önerirseniz onu da değerlendirim tabiki.Yurtdışında kullanan bir kaç youtuber ın videosunu da izleyerek aldım ve Kuying Teton u henüz beğenmeyen görmedim.Çin malı ama kalitesiz değil gibi.
Hocam öncelikle kamışı tabiki kullanmadım ama fiyatı markası vs olarak yeri yurdu belli sonuçta. Ama ben böyle bir kamışa vanquish makine takmazdım. Bana göre lrf icin ana malzeme öncelikle ip sonrasında kamış sonrasında makine geliyor. O yüzden öncelikle ince gerçek değerlerde kaliteli bir japon ipi sonrasında kaliteli bir kamış ve sonrasında makineyi düşünüyorum. Bana göre o kamış fiat makine ise mercedes. Ben fiata fiat ya da mercedese mercedes olarak takım kurmayı tercih ediyorum. Marmara için öneride bulunabilirdim ama izmir bölgesi beni aşar🙂 çünkü meralar hedef balıklar boylar vs degişik.

Adı
Baran
Kan Grubu
AB Rh Negatif
Vanford değil soare xr 155 gram ve vanquish 140 gram ile denedim. Kuyumcu değilim ama aradaki fark dağlar kadar bana göre. olaya farklı açılardan bakıyoruz bu minvalde birbirimizi anlayıp onaylamamız pek mümkün görünmüyor. Bu makineleri 70-100 gram arası bir lrf kamışına taksanız belki fark hissettirmez bilmiyorum ama kamış 60 gram altında ise acayip şekilde fark ediyor.
Aynısını yaşadım.Bu kamışa geçtikten sonra ben sadece makineyi hissediyorum.Makine 180 gram.140 olsa çok farkedeceğini düşünüyorum.

Umut19

Aktif Üye
Adı
umut
Kan Grubu
A Rh Negatif
hocam excelerden o makinelere geçmeye değmez ,exceler güzel bir makine işinizi fazlasıyla görecektir.aradaki konfor farkıda asla atla deve olmaz paranız cebinizde kalsın, o makineler o paraları etmez

İsmail Öz

Daimi Üye
Adı
İsmail Ö.
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Lt serisinde kesinlikle 20lt leri tercih edin. Ben makinede lrf için exceler 20 lt1000 tercih ettim misina sarım teli bile kalın 23 e göre. Yeniden bir tercih edecek olsam kastking kestrel alırdım o kadar para lrf makineye gerek yok bence de.