Shore Jig Kamışında Modifikasyon

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan murattp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hocam siz kadar tecrübem yok ama halkalar sürtünmeyi artırıp erimi azaltmaz mı, halka sayısının artışının erimi artırması mantıksız geldi
aynı düşüncedeyim. zira böyle bir etkisi var ise üretici orjinalinde ekleyip satar düşüncesindeyim. ama deneyerek 30 metrelik bir artıştan bahsedilmiş. ilginç geldi.

aynı düşüncedeyim. zira böyle bir etkisi var ise üretici orjinalinde ekleyip satar düşüncesindeyim.

Malzemeden çalma en etkili maliyet düşürme yöntemidir
Yalan söylediğimi düşünüyorsanız İstanbul’a geldiğimde buluşalım kamışı deneyin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hocam siz kadar tecrübem yok ama halkalar sürtünmeyi artırıp erimi azaltmaz mı, halka sayısının artışının erimi artırması mantıksız geldi
Halka sayısı az olduğunda mesafe artsaydı üretici iki halka takar gönderirdi.
İnternette ipin makinadan boşalma ve halkalardan geçişi ile ilgili slow motion bir sürü video var. Bunları izlemeniz bile fikrinizi değiştirecektir.

Yalan söylediğinizi düşünmüyorum. maliyet düşürmek son derece önemli. ancak %30 un üzerinde erim mesafesi artışının satışlara üstelik daha yüksek bir fiyat olsa bile etkisinin olacağı düşüncesindeyim. ben de mantığını anlamaya çalışıyorum.

Halka sayısı az olduğunda mesafe artsaydı üretici iki halka takar gönderirdi.
İnternette ipin makinadan boşalma ve halkalardan geçişi ile ilgili slow motion bir sürü video var. Bunları izlemeniz bile fikrinizi değiştirecektir.

Üstat bu iş sadece tek atışlık olsaydı iki halka takarlardı ama sürekli atış sırasında rüzgar etkisinde düğüm olma sorununu ve nizami sarım konularını da çözmeleri de lazım. Bunun için de ipi helezonik yapıda boşaltmaları gerekiyor. Fizikteki atış mantığı işte, f kuvvetiyle salladıktan sonra halkaların daha ileri göndermesi için bir katkısı yok ileri götüren etken sadece sahteyi savuran kuvvet.

Yok hocam yalan söylediğini niye düşünelim, tanıyoruz biliyoruz seni. Mantıksız geldi tartışalım diye yorum yaptım

Alıngan günümde miyim ne
Açık aralıklı halkalarda ipin veya misinanın yapısından ve hafızasından kaynaklı bir önceki halkadan çıktıktan sonra tekrar spiral yapıya dönmeye meyilli olduğu için sonraki halkaya geldiğinde öncekinden küçük bile olsa yine spiral yapıya dönüyor ve halkaya çarpıp tekrar düzeliyor bu rutin son iki halkaya kadar sürüyor
Erimi düşüren esas bu spiral yapının halkalara çarpmasıdır. Halka araları kısa olduğunda ipin veya misinanın yeniden spiral yapıya dönme mesafesi kalmıyor ve düz bir hat şeklinde çıkıyor. Herkesin söylediği gibi sürtünmeden ziyade ip veya misinanın halkalara minik çarpmaları söz konusudur bu da tabiiki erimi düşüren faktörlerden en önde gelenidir
Bu yüzden gosen ip kullanıyorum hafızası olmayan Ender iplerden birisidir. Birde lider düğümü 3. Halkanın hemen gerisinde kullanırım. Böylece asla halkalara çarpmaz
Sahte veya jigi de son halkaya kadar ve hatta biraz geçer mesafede sarkıtıp atışımı yaparım. Bu detaylar maxw erimi sağlıyor.
Tabiiki kamışın karbon oranı arttıkça erimde artıyor

Üstat bu iş sadece tek atışlık olsaydı iki halka takarlardı ama sürekli atış sırasında rüzgar etkisinde düğüm olma sorununu ve nizami sarım konularını da çözmeleri de lazım. Bunun için de ipi helezonik yapıda boşaltmaları gerekiyor. Fizikteki atış mantığı işte, f kuvvetiyle salladıktan sonra halkaların daha ileri göndermesi için bir katkısı yok ileri götüren etken sadece sahteyi savuran kuvvet.

Bu yüzden bu tip sorunları minimum kaç halka ile çözebileceklerini belirleyip en düşük maliyet ile en az halkayı takıp üretiyorlar
Hele benimki gibi % 63 karbon oranına sahip genel geçer bir shore kamışı için fiyat önemli kriter ve dolayısıyla maliyet de keza

Bu yüzden bu tip sorunları minimum kaç halka ile çözebileceklerini belirleyip en düşük maliyet ile en az halkayı takıp üretiyorlar
Hele benimki gibi % 63 karbon oranına sahip genel geçer bir shore kamışı için fiyat önemli kriter ve dolayısıyla maliyet de keza

Zaten halkalara da para vermedim kırılan eski kamışın halkalarını kullandım

selamlar. benımde elımde markasını bılmedıgım ama uzerınde 20-60 gr yazan 2.70 boyunda 2 parçalı kamıs var.markası sanırım carmoran spınıngı oyle bısey yazıyor fakat spın avcılıgını bılmıyorum. bırkac sahteyle denedım ama sahteler cok hafıftı sanırım uzaga gıtmedıler hıc. yanımdakıler sendekı kamıs shore jıg kamısı at cek olmaz onla falan dedıler. ne maksatla kullanılabılır bu kamıs. jig at 40 gr falan dedıler ama burda olmaz burası cok sığ su dedıler takılır dedıler. yanı bu kamısla sılıkon atamazmıyız levrek ıcın.agırlık falan taksak jighead falan olurmu 40 gr jıghead olurmu mesela. kısaca bu kamısı hangı av turunde kullanmak lazım acaba yardımcı olurmusunuz

Back