Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sigara...

MERCURY90

Aktif Üye
Adı
HASAN
Geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin. bu sigara illeti içen-içmeyen hepimizin sorunu

walras

Üye
Adı
alper dik
İşin kötüsü nedir bilirmisiniz. Bu kadar yazılanı elinde bir sigara eşliğinde okumak. Zamanında bir televizyon kanalında duman avcılarıyız biz diye şarkılar söyleyen çccuklar çıkar, kafamızı şarkılarıyla azcık ütülerlerdi. Keşke televizyon ekranından çıkıp benim dumanımıda avlasalardı. Darısı bana...

Bu arada %100 şaka olduğunun altını koyu çizerek, Mercury90 nickli arkadaşımızın ilk defa "ya onu bunu bırakında ben at-çek ile balık avlayamıyorum. nedir bu işin sırrı" demediği bir konuya denk geldim. Demekki konu yeterince ciddi :D

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Ben Allan Carr yöntemi ile bıraktım. İnanın artık aklıma bile gelmiyor. Hiç sigara içmemiş gibiyim. Aşağıdaki linkte videosu var. Sakin kafayla izlerseniz eminim ki siz de rahatlıkla bu bağımlılıktan kurtulacaksınız.

Sigaray1 B1rakman1n Kolay Yolu

Adı
Hızır Şeref Gültekin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
ben bırakalı 5 6 sene oldu ama benim için işin en sozr kısmı bırakmaya karar vermekti etkili insanın 7 alışkanlığı diye bir kitap okumuştum paradigma içerikli bir kitap adam kendinize tutabileceğiniz küçük sözler vererek iç saygınlığınızı terkinleyin güvenceleyin diyordu aynen uyguladım misal bu sabah süt içeceğim bir sonraki gün felan yerdeki akrabamı ziyaret edeceğim vs vs bir gün öyle bir haddeye gelmişim ki bu gün sigarayı bırakacağım demişim :D
deyiş o deyiş patladı gitti :D sigaraya verdiğim para ay sonu elimde kalınca çok tuhaf olmuştum askeri ücret 315 tl idi 120 lira yanıma kar kaldı düşünebiliyormusunuz maaşımın 3/1 i sigaraya ayrılıyormuş farkında olmadan bence toplumun en büyük sorunu sigara maddi olumsuzlukların başı sayılabilir rahmetli sakıp sabancı bir konuşmasında :
o sigaraya verdiğiniz paraları her ay bana yatırım olarak verseydiniz hepinize ayda daire almıştım dedi) flip morrisle ortaklığının 40. yılında
işte bu kadar vahim bir sorun aslında

coredon

Daimi Üye
Adı
FERHAT SARI
Benim çalıştığım grup da 5 Eylülden itibaren yasaklıyor mesai saatleri içerisinde sigara içmeyi ve bize bütün desteği ücretsiz olarak veriyorlar. Ben bırakalı neredeyse 50 gün oldu. İlacı da Doktorumuzun 90 gün kullanman gerekir uyarsına rağmen iş ve özel hayatımda yaşattığı olumsuzluklar yüzünden bıraktım. Şimdi bir nefes dahi içmekten imtina ediyorum. Çünkü biliyorum o bir nefes bile beni bağlamaya yetecek de artacak bile. Şu an iyi ki bırakmışım diyorum. Çünkü hala çıkan balgam ciğerlerime, en ufak bir kokuyu dahi alabilmem burnuma, sigara içen birisi geldiğinde aldığım kokudan etrafimdaki insanlara, her gün aldığım bir paket ile aile keseme ne kadar zarar verdiğini bana göstermiş oldu. Size de biraz daha sabırlı olmanızı tavsiye ederim. Çünkü ilk başlarda ben çok zorlandım. Hatta neredeyse ilaçla değil kendim bıraktım sigarayı. Eğer sizde de zorlanma oluyorsa şu an, bir ay sonra, yani sizin için yaklaşık 19 gün sonra hiçbir sıkıntı kalmıyor. Fiziksel belirtiler olmasa ben hiç sigara kullanmamış gibiyim psikolojik açıdan.
İlk nefes ve birşey olmaz birtaneden günde bir taneden diye başlayan bir serüvene sakın kapılmayın.Ben kapıldım 7 aylık kurtuluşumun ardından tekrar yenik düştüm merete ama nasıl bırakılacağını da öğrendim.En çok üzüldüğüm çektiğim sıkıntıları tekrar yaşıyacağım ama tekrar bırakacağım bu sefer ömrüm boyunca olacak.

onder

Daimi Üye
Adı
Önder Çapa
İlk nefes ve birşey olmaz birtaneden günde bir taneden diye başlayan bir serüvene sakın kapılmayın.Ben kapıldım 7 aylık kurtuluşumun ardından tekrar yenik düştüm merete ama nasıl bırakılacağını da öğrendim.En çok üzüldüğüm çektiğim sıkıntıları tekrar yaşıyacağım ama tekrar bırakacağım bu sefer ömrüm boyunca olacak.
İnşallah siz de bırakırsınız tekrar. Eğer ben yaptıysam bu işi, Türkiye'de yapamayacak kimse yoktur. Hiç istemeye istemeye bıraktım ama hiç de pişman değilim. Allah kolaylık versin.

Seddülbahir

Aktif Üye
Adı
Serdar Altınbilek
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İnanın çok sevindim bu kararınıza..

Ömrü hayatımda sigarasız tek bir gün bile geçirmeyen ben geçen sene salon çalışmalarım sırasında niyetlendim bırakmaya, üstelik grip nezle falan da değildim..
İrademi denemek ve inadına içmemek için 8 gün içmedim mereti..
burada şunları söylemek istiyorum tüm dostlara;

Tek sıkıntı 17 yaşından beri kullandığım bu illetin el ve dudakta bıraktığı tiryakilik..yoksa hepimiz çok iyi biliriz ki günde içilen onca sigaradan sadece 3 hadi bilemedin 5 tanesi bize keyif verir..
Diğerleri tamamen alışkanlıktan yakılmıştır ve sırf dudak tiryakiliğindendir..

Şimdi efendim powerade sporcu içecekleri var hani kapak kısmı emzikli olanı, işte onlarla bol bol su tüketilirse dudaklarımızın alışmış olduğu o sigarayı emme alışkanlığını bir hayli frenliyor.
Ve daha da önemlisi ellerimiz inadına bir şeyler arıyor, yemekten sonra, kitap okurken, çay ya da kahve içerken değil mi...? ve bilhassa pc nin karşısında iseniz :(
Sağ elim mausta iken sol el otomatiğe bağlamış bir şekilde arıyordu paketi emin olun.. Ben o yüzden bilgisayardan 8 gün uzak kalmayı tercih ettim..
ve tesbih çok darlandığım iyice sıkıştırdığı zamanlarda elimde tesbihimle antrede gitgel yaptım su-soda içtim günde sadece sabahları çok yordu beni bu lanet bağımlılık..

ve arkadaşlar 8 gün ben bu katilden uzak durdum nasıl olduysa,
ki ben aktif olarak Yeşilay spor kulübünde lisanslı basketbolcuydum sigara yüzünden atıldım, uzun süre ashiara karate, body building, ve bisiklet sporları yaptım, ve hep derdimki ben spor yapıyorum ciğerlerimi etkilemiyor benim pehhhhh...
Canıma okumuş şu anda elimde yanıp duran gavur malı...
O 8 gün boyunca yaşam kalitemdeki değişikliğe inanamadım dostlar..
yemekler farklı, hava farklı su bile farklıymış..
Unutmuşum..
Herşey çok taze kokuyor hele sabahları acı bir tatla uyanmıyordum..
Ve arkadaş çevremdeki oltacı elemanların yanına gittim 9. gün salonda ağırlık idmanımı yaptıktan sonra.
Bir anda denize karşı bir sigara tellendirmek geldi içimden, nasıl olsa ben onu alt etmiştim..
Ve diyordum ki hehehee ben onun yularını elime aldım artık bir yere kıpırdayamaz verin siz bir tek cigara bakiim..
Bir tane yaktım arkadaştan sanki hava çekiyormuşum gibi ciğerlerime hibir tepki yok, sarmadı 2. yi istedim vermediler yok mok dediler ısrarla 2. sigarayı yaktım ve o anda beynimdeki o uyuşmanın akabinde şalter düştü maalesef..
Her nekadar 2. sigaradan sonra arkadaşlara ben bunu bıraktım arada gelirim böyle bir tek içer işime bakarım diye konuşsamda 1-ya da 2 saat sonra marketten aldığım paket yarıya inmişti bile :D
aman siz siz olun tek bir nefes bile çekmeyin ne olur..

Üniversitede iken ev arkadaşımın yaptıgı gibi 1-2 tek sigaranın tütününü küçük plastik su şişesine dökün ve üzerine su doldurunkapatın kapağınıda çok sıkıştıgınız bir anda alıverin bir yudumcuk o zift gibi acı tad zaten size sigaranın vermiş oldugu tadı fazlasıyla verecektir..

Şu anda zıpkınla ava merak saldım ve ekipmanın çoğunuda tamamladım 10 gündürde düzenli olarak serbest dalışlar yapmaya çalışıyorum..
Yakındır Latif Bey bende artık o kölelikten kurtulanların safına katılacağım..
Herkese bu yolda şans ve güçlü irade diliyorum..

Not: biraz uzun olduysa affedin bayadır rapor yazmayınca dilim şişmiş zaar :D
Yazınıza tamamen katılıyorum,
Latif Bey'e de buradan şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Bu illeti icat edenin, bu şekilde endüstriyel pazarlama metodunu bulanın ne diyeyim, Allah bildiği gibi yapsın...

Bırakmıştım, çok da güzel gidiyordu...Nefesim 3 dakikalara çıkmıştı...
U2 konserine gittiğim gün coşkuyla yaktığım 1 dal sigara ile yine başladık.

Ama benim gibi zıpkınla dalış yapan biri için bırakmak mutlaka şart.
Her şeyden önce yakışmıyor.
İnşallah ben de en kısa zamanda bu illeti hayatımdan tamamen atmaya kararlıyım. Latif Bey'in yazdığı yöntem benim de aklıma yattı.

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Yaklaşık 1 sene sigarayı bıraktıktan sonra bir taneden bir şey olmaz deyip birkaç gün sonra tekrar paket taşımaya başlamıştım. 3 sene içtikten sora Allan Carr yöntemi ile tekrar bıraktım ve 4 ya da 5 aydır içmiyorum. Dediğim gibi aklıma bile gelmiyor. Bırakmak isteyenlere yukarıda verdiğim videoyu lütfen izleyin diyorum çünkü sigarayı bırakmanın doğru ve en kolay yolu bu. İradeyle bırakmak çok daha zor ve tekrar başlama ihtimali yüksek. Linki tekrar veriyorum. Sigaray1 B1rakman1n Kolay Yolu . Allan Carr yönteminin anlatıldığı seminerler ülkemizde 500 600 TL ücret karşılığı veriliyordu. Videosu bedava, bir de kitabı var 10 TL idi sanırsam ama internetten onu da bedava indirebilirsiniz :) .

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Gereken tek şey "Bırakmak İstiyorum" demek.
Yalandan değil ama, gerçekten.

Adı
Selçuk ÖZŞENER
25 yıldır sigara içiyorum. Sadece 4 gün bırakabildim. Sigarayı bırakmak için kullanılan hiçbir yönteme inanmadığım için uygulamadım. Uygulayan arkadaşlarımın sonu hep hüsran oldu.
Herzaman sigarayı bırakmak aklımda fakat erteleme içgüdüsü beni bundan uzaklaştırıyor. Eşimle birlikte günde topkam 2.5 paket içiyoruz.
Allan Carr yöntemi videosunu büyük bir keyifle izledim. Türkiyedeki hizmet veren siteyide araştırdım Sigara Birakma Yontemleri | Sigarayi Birakma Merkezleri | Sigarayi Birakma Tedavisi | Sigara
Bugün sabah ilk işim telefonla arayıp eşimle beraber katılım için randevu almak olacak. Gelişmeleri burdan size bildiricem.
Farkında olmadan Sigaraya verdiğimiz parayla (ayda 450 tl. Yılda 5000 tl) muhteşem şeyler yapabiliriz.
Önerisi için Emir Şengezer arkadaşımıza teşekkür ederim.