Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
İlk nefes ve birşey olmaz birtaneden günde bir taneden diye başlayan bir serüvene sakın kapılmayın.Ben kapıldım 7 aylık kurtuluşumun ardından tekrar yenik düştüm merete ama nasıl bırakılacağını da öğrendim.En çok üzüldüğüm çektiğim sıkıntıları tekrar yaşıyacağım ama tekrar bırakacağım bu sefer ömrüm boyunca olacak.Benim çalıştığım grup da 5 Eylülden itibaren yasaklıyor mesai saatleri içerisinde sigara içmeyi ve bize bütün desteği ücretsiz olarak veriyorlar. Ben bırakalı neredeyse 50 gün oldu. İlacı da Doktorumuzun 90 gün kullanman gerekir uyarsına rağmen iş ve özel hayatımda yaşattığı olumsuzluklar yüzünden bıraktım. Şimdi bir nefes dahi içmekten imtina ediyorum. Çünkü biliyorum o bir nefes bile beni bağlamaya yetecek de artacak bile. Şu an iyi ki bırakmışım diyorum. Çünkü hala çıkan balgam ciğerlerime, en ufak bir kokuyu dahi alabilmem burnuma, sigara içen birisi geldiğinde aldığım kokudan etrafimdaki insanlara, her gün aldığım bir paket ile aile keseme ne kadar zarar verdiğini bana göstermiş oldu. Size de biraz daha sabırlı olmanızı tavsiye ederim. Çünkü ilk başlarda ben çok zorlandım. Hatta neredeyse ilaçla değil kendim bıraktım sigarayı. Eğer sizde de zorlanma oluyorsa şu an, bir ay sonra, yani sizin için yaklaşık 19 gün sonra hiçbir sıkıntı kalmıyor. Fiziksel belirtiler olmasa ben hiç sigara kullanmamış gibiyim psikolojik açıdan.
İnşallah siz de bırakırsınız tekrar. Eğer ben yaptıysam bu işi, Türkiye'de yapamayacak kimse yoktur. Hiç istemeye istemeye bıraktım ama hiç de pişman değilim. Allah kolaylık versin.İlk nefes ve birşey olmaz birtaneden günde bir taneden diye başlayan bir serüvene sakın kapılmayın.Ben kapıldım 7 aylık kurtuluşumun ardından tekrar yenik düştüm merete ama nasıl bırakılacağını da öğrendim.En çok üzüldüğüm çektiğim sıkıntıları tekrar yaşıyacağım ama tekrar bırakacağım bu sefer ömrüm boyunca olacak.
Yazınıza tamamen katılıyorum,İnanın çok sevindim bu kararınıza..
Ömrü hayatımda sigarasız tek bir gün bile geçirmeyen ben geçen sene salon çalışmalarım sırasında niyetlendim bırakmaya, üstelik grip nezle falan da değildim..
İrademi denemek ve inadına içmemek için 8 gün içmedim mereti..
burada şunları söylemek istiyorum tüm dostlara;
Tek sıkıntı 17 yaşından beri kullandığım bu illetin el ve dudakta bıraktığı tiryakilik..yoksa hepimiz çok iyi biliriz ki günde içilen onca sigaradan sadece 3 hadi bilemedin 5 tanesi bize keyif verir..
Diğerleri tamamen alışkanlıktan yakılmıştır ve sırf dudak tiryakiliğindendir..
Şimdi efendim powerade sporcu içecekleri var hani kapak kısmı emzikli olanı, işte onlarla bol bol su tüketilirse dudaklarımızın alışmış olduğu o sigarayı emme alışkanlığını bir hayli frenliyor.
Ve daha da önemlisi ellerimiz inadına bir şeyler arıyor, yemekten sonra, kitap okurken, çay ya da kahve içerken değil mi...? ve bilhassa pc nin karşısında iseniz
Sağ elim mausta iken sol el otomatiğe bağlamış bir şekilde arıyordu paketi emin olun.. Ben o yüzden bilgisayardan 8 gün uzak kalmayı tercih ettim..
ve tesbih çok darlandığım iyice sıkıştırdığı zamanlarda elimde tesbihimle antrede gitgel yaptım su-soda içtim günde sadece sabahları çok yordu beni bu lanet bağımlılık..
ve arkadaşlar 8 gün ben bu katilden uzak durdum nasıl olduysa,
ki ben aktif olarak Yeşilay spor kulübünde lisanslı basketbolcuydum sigara yüzünden atıldım, uzun süre ashiara karate, body building, ve bisiklet sporları yaptım, ve hep derdimki ben spor yapıyorum ciğerlerimi etkilemiyor benim pehhhhh...
Canıma okumuş şu anda elimde yanıp duran gavur malı...
O 8 gün boyunca yaşam kalitemdeki değişikliğe inanamadım dostlar..
yemekler farklı, hava farklı su bile farklıymış..
Unutmuşum..
Herşey çok taze kokuyor hele sabahları acı bir tatla uyanmıyordum..
Ve arkadaş çevremdeki oltacı elemanların yanına gittim 9. gün salonda ağırlık idmanımı yaptıktan sonra.
Bir anda denize karşı bir sigara tellendirmek geldi içimden, nasıl olsa ben onu alt etmiştim..
Ve diyordum ki hehehee ben onun yularını elime aldım artık bir yere kıpırdayamaz verin siz bir tek cigara bakiim..
Bir tane yaktım arkadaştan sanki hava çekiyormuşum gibi ciğerlerime hibir tepki yok, sarmadı 2. yi istedim vermediler yok mok dediler ısrarla 2. sigarayı yaktım ve o anda beynimdeki o uyuşmanın akabinde şalter düştü maalesef..
Her nekadar 2. sigaradan sonra arkadaşlara ben bunu bıraktım arada gelirim böyle bir tek içer işime bakarım diye konuşsamda 1-ya da 2 saat sonra marketten aldığım paket yarıya inmişti bile
aman siz siz olun tek bir nefes bile çekmeyin ne olur..
Üniversitede iken ev arkadaşımın yaptıgı gibi 1-2 tek sigaranın tütününü küçük plastik su şişesine dökün ve üzerine su doldurunkapatın kapağınıda çok sıkıştıgınız bir anda alıverin bir yudumcuk o zift gibi acı tad zaten size sigaranın vermiş oldugu tadı fazlasıyla verecektir..
Şu anda zıpkınla ava merak saldım ve ekipmanın çoğunuda tamamladım 10 gündürde düzenli olarak serbest dalışlar yapmaya çalışıyorum..
Yakındır Latif Bey bende artık o kölelikten kurtulanların safına katılacağım..
Herkese bu yolda şans ve güçlü irade diliyorum..
Not: biraz uzun olduysa affedin bayadır rapor yazmayınca dilim şişmiş zaar![]()