Şile, Ağva, Kerpe, Kefken Balık Durumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemreis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çıtırından bir lodos eşliğinde bir başka 2 günlük Şile ve civarı av serüvenim için hazır ve nazırım. 🙂
En azından bu kez adam döven bir poyraz, dev dalgaların arkasına atmak için 225 Gram kurşuna asılma derdi ve şiddetli sağanak yok.

Çıtırından bir lodos eşliğinde bir başka 2 günlük Şile ve civarı av serüvenim için hazır ve nazırım. 🙂
En azından bu kez adam döven bir poyraz, dev dalgaların arkasına atmak için 225 Gram kurşuna asılma derdi ve şiddetli sağanak yok.
Lodosta Karadeniz pek verimli olmuyor en azından benim gittiğim Kıyıköyde , rast gelsin.

SAHADAN SELAMLAR !

15820.jpg

Rastgele deniz çok sakin görünüyor.

Sağ olasın hocam. Evet çok abartılı sakin idi deniz. Hava desen kararana dek t-shirt ile durdum.
Denize girenler bolca idi. Lakin av bu kez çok verimsiz idi. 2 kefal, 1 tırsi harici hedef balıklarıma dair hiçbir şey alamadım maalesef.
(Hepsi suya iade.)

Akşam 9 gibi bir grup geldi ve takır takır kalkan çektiler. Tarz olarak sormayı etmeyi sevmediğimden uğramadım yanlarına. Ama eşimin uyarısı ile aralarda uzaktan baktığımda güzel kıyım yaptılar. 🙂

Planda olmayan aksiliklerden ötürü av partnerim ne cumartesi ne pazar bana eşlik edebildi. Durum böyle olunca bu kez istediğim noktaya gidemedim. Kumbaba tarafında takıldım ve 1 tam gece ardından 1 tam gün süren avımda eşkinaya dair vuruş dahi alamadım.

Lakin şunu anlamadım, bir bilen varsa beni aydınlatırsa sevinirim.
Dün akşam yanıma gelen grup sanki çok yakına atarak o kalkanları alıyorlardı. Sorum şu;
normal şartlarda kalkan balığı o kadar yakın mesafeden mi avlanır ve geceleri o kadar bol çıkar mı?

dün akşam bizde oradaydık,evet kalkan bu aylarda özellikle dere ağızlarına yakın yerlerde iyicene kıyıya geliyor,dediğin gibi hava yazdan kalmaydı,denizde dalga yoktu su pırıl pırıldı,akşam 6 dan gece 2,30 a kadar bekeldik tek vuruş dahi olmadı,tek tük tırmalamalar vardı onuda yapraklar yapıyordu

Dün Şile liman ana baba günüydü,tatil olması ve havanın bahardan kalma olması insanları limanda dolaşmaya itmişti,tüm balıkçı tekneleride liman da kıyıya bağlıydı,araların da kalan birkaç dar alanda epey bir balık sevdalısı doluydu,öğleden sonra zargana topu arkası hamsi parçası ile hatırı sayılır zargana yakalandı,bizde arkadaşla iki tekne arasındaki dar bir alandan akşama lüfere taze yem kullanalım diye hamsi taktığımız dip oltası ile istavrit yakalamaya uğraşsakta anca birkaç hilarya yakaladık,akşam kumlara gitmeyip bu seferde limandan dişli deneyelim dedik,sonuç gece 11 gibi gelen tek çinekop olunca arkadaş ben liman içinden hamsi ile istavrit yakalamayı deneyecem dedi,yakalarsam birde onunla deneriz dedi ve gitti,1 saat sonra yanıma geldi 1 kiloya yakın iri boy istavrit yakalamış,baktım dişliden eser yok bende toplanıp yanına gittim,mantarlı şıpşıp oltaya hamsi dilimleri takarak gece 2 ye kadar çok güzel boyda 3 kilo ya yakın istavrit yakaladık,bu akşam için çubuklaya gidecekti taze ve iri istavritleri ben alayım dedi lüfere yem yaparım,hade len dedim sanki çok balık varda canım istavritleri harcayacaksın😀 İçinden irilerinden 15 tanesini verdim kalanı ben yerim dedim 😀

Back