ishak BALLICA
Daimi Üye
- Adı
- İshak Ballıca
İshak ağabey,
Öncelikle, uzun iş hayatının sonunda mükafatın olan emekliliğin için hayırlı olsun demek istiyorum. Artık sağlığın yerinde olduğu sürece, havalar müsade ettikçe, dostların ve ailen ile doyasıya avlar yapman için önünde engel kalmamış ağabey
Özelinden ayırdığın zaman ile özenle hazırladığın bu mükemmel raporunu okurken çok keyif aldım, fotoğraflar ve videoların muhteşem, ellerine, emeğine sağlık ağabey
Ayrıca, sizlere mutluluk kaynağı olan bu av güncelerinizde çok güzel balıklar nasip olmuş. Bir de hayatının Torik'i var ki, muhteşem bir sevinç kaynağı olmuş. Bu av günceniz için herkesi kutlar, tebrik ederim. Ve, takdire şayan bir şekilde geri bıraktığınız balıkları görmezden gelmek mümkün değil, yüreğinize sağlık ağabey
Takım ve yem hakkında aydınlatıcı bilgiler için de çok teşekkür ederim. Gelecekte örnek olacak bir davranış sergilemişsin ağabey
Müsadenle sormak istediğim bir konu var. Bu aralar araştırma içerisindeyim ve sanırım Drift HD kamera alacağım. Almadan önce kullandığın kameranın markasını verebilirsen çok sevineceğim ağabey
Ailece gerçekleştireceğiniz güzel avlarınızın devamını ve her zaman rast gelmesini dilerim. Sağlıcakla kal İshak ağabey...
Sevgili Süleyman yorumun ve güzel temennilerin için öncelikle can ı yürekten teşekkürler kardeşim.Sağoalsın, varolasın...
Kardeşim, benim video paylaşımı merakım sanırım taa 2006 yıllarına dayanıyor.O tarihten beri acemice olsa dahi bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Bu husustaki tek amacım, bizlerin yaşamış olduğu av güncesi esnasındaki sevinçlerimizi dostlarımıza da ortak etmeye çalışmaktır.
Bir kaç sene önceye kadar, sürekli olarak Nikon colpix denilen makinayı kullandım.Klasik compackt seriden bir makina.Fakat av esnasında ıslak ellerimiz ile ha bre kullana kullana açılıp-kapanan vizörü bozuldu.Tamiri içinde bayağı bir bedel istenince ben de doğal olarak hemen aynısını almaya kalkmadım ve bir arayışa girdim.
Nedeni ise şu idi.Bana bu faaliyetimi gerçekleştirdikten sonra deniz suyundan yani neden ve ıslaklıktan etkilenmeyecek bir makina gerekiyordu.Çünkü av esnasında benim tek amacım salt balık yakalamak değil, ortaya bir film yapacak kadar bol ham görüntü elde etmekti.Çünkü bunlar ayıklandıktan ve editlendikten sonra ancak ortaya seyredilebilir 8-10 dakikalık görüntüler ortaya çıkıyordu.Onun için bol çekim yapmak gerekiyordu.Eee, ıslak eller ile makina bir kaç sene sonra elden gidiyordu.
Neyse lafı uzatmıyayım, kendimce yaptığım araştırma sonucu aşağıdaki makinayı almaya karar verdim ve aldım.HD kalitesinde çekim yapan, ve en önemlisi vizörü içinde olduğu içinde ıslaklık ve sudan etkilenmeyen bir makina aldım bütçem çerçevesinde.Memnun musun dersen şimdi imkanlar çerçevesinde memnunum.Tek şikayetim zom yaparken, makinanın çıtır-çıtır diye ses çıkarmasıdır.Ayrıca, su altında da çekim yapabiliyor.Denedim ve oldu.
Not: Aslındaki ekip arkadaşlarım balık avı esnasında az biraz sabırlı olsalar çok daha güzel görüntüler çekebilirm.Ama onlarda haklı.
FinePix XP30 with GPS — a world's first for outdoor compacts | Fujifilm Global