Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sonunda OLDU! Gerçek Akya (Lichia Amia)

ekvator1907

Aktif Üye
Adı
Mehmet Hoca
Tebrikler Akıp Kaptan, o balığı yakalamak herkese nasip olmaz. Unutulmayacak avlardan birine imza atmışsınız.

AKIN KAPTAN

Editör Moderatör
Gold Üye
Adı
Akın Kaptan
Çok güzel akya, tebrik ederim Akın Kaptan, niceleri rast gelsin. Sarıkuyruk balığına akya denmesi bence doğru değil, aynı şekilde de yazılı orkinos yavrularına palamut veya torik denmesi gibi benzetmeler de doğru değil, kolyos'a uskumru denmesi gibi benzetmeler de...
Teşekkürler

Çok güzel gerçekten. Tebrikler. Pek sık görmediğimiz gerçek akya (lichia amia)

Her daim rastgele
4 yılda 1 kere nasib oldu. Sizede rastgelsin

akın kaptanım can ı gönülden tebrik ederim akya ile de tanışmış oldum açıkçası yüzgeçlerinin heybetinden mücadelesi tahmin ediliyor doğrusu :)
Gerçekten heybetli bir görüntüsü var. Balığın raka tarafı neredeyse yassı. Bu nedenle olduğundan daha büyük görünüyor.

Balığa ve denize sevdalı ruhlarımızı şenlendiren,
deniz ve balık kokan güzel bir günce
Teşekkürler. Bu balık beni gaza getirdi.:D

öncü

Aktif Üye
Adı
Ömer ÖNCÜ
tebrikler gerçektende harika bır balık bizim sadece hayalini kurabiliceğimiz bir balık herdaim rastgelsin:)

AKIN KAPTAN

Editör Moderatör
Gold Üye
Adı
Akın Kaptan
Tebrik ederim harika bir av. Açıkçası bende Sarıkuyruğu hep akya sanıyordum. Ve bariz farkları olduğunuda sayenizde öğrendim. Avlarınız gerçekten takdire şayan.
Bende zıpkıncı forumlarında bu balığın resimlerine bakıp öğrenmiştim. Sonunda kısmet oldu. Haftasonları en az bir tam günü balığa ayırmaya çalışıyorum. Bu avda sadece yemlik palamutu tutmak için 2.5saat dolaştım. Yemlik güzel olunca gerisi kolay. Teşekkürler.

Müthiş bir balık ve güzel bir av herkese nasip olmaz böyle balıklar.Tebrik ederim
Teşekkürler. Bunlar 50 kg kadar olabiliyormuş. Umarım birtane de onlarda gelir.

AKIN KAPTAN

Editör Moderatör
Gold Üye
Adı
Akın Kaptan

AKIN KAPTAN

Editör Moderatör
Gold Üye
Adı
Akın Kaptan
Tebrikler Akıp Kaptan, o balığı yakalamak herkese nasip olmaz. Unutulmayacak avlardan birine imza atmışsınız.
Kesinlikle unutmayacağım bir av. Uzun süredir aklımda olan ancak birtürlü yakalayamadığım bir balıktı. Şimdi sırada orkinos ve kılıç var. Onlar bana gelmezse ben onlara gideceğim.

tebrikler gerçektende harika bır balık bizim sadece hayalini kurabiliceğimiz bir balık herdaim rastgelsin:)
Teşekkürler. Her balık sevdalısının hayellerine kavuşması dileğiylr hepinize rastgelsin.

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sevgili Akın Kaptan,
Tek kelime ile "muazzam". Tebrikler. Yaşamış olduğunuz mücadele keyfini çok da güzel yansıtmışsınız. Bu canavarı durdurmak gerçekten maharet ister.
Bu arada sormadan edemeyeceğim; yakalanıştan tekneye alışa ne kadar sürdü mücadele?
Herdaim gönlünüzdeki keyifli avları yapmanız dileklerimle sevgili Akın Kaptan.
Sevgi ve selamlarımla...

rauf

Üye
Adı
Mehmet Rauf Usluer
Akın kardeşim tebrikler Aynen anlattığın gibi Akyanın huyu bu biraz iri orkinosu andırır mücadelesi yoruluncaya kadar fişekler durur ama sabırlı olan daima mücadeleyi kazanmakla kalmaz hikayesi adranili yanında kar kalır:)Benimde gecen seneye kadar hedef balıklarımdandı gecen sene seninikinin yarısı kadarını tesadüfen 8cm lik ufak sahteyle almıştım .Bilmeyenlere güzel bir konu olmuş akya,akya değip kuzu balığı avlayanlar inşallah bu konunun detaylarını okuyup öğrenirler inşallah.tekrar tebrikler afiyet olsun.