Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Atisda Kasigin Ipe Dolanma Sorunu

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kısa bir lider kullanırsanız büyük ölçüde sorun çözülecektir.
Ancak ben direk ip kullandığımda bile çok az sorun yaşıyordum.
Anladığım kadarıyla sizin karışma olayı daha atış esnasında oluyor.
Kamçılamadan surf atış yapar gibi atın. Zaten 28 gr kaşık çok iyi mesafelere gidecektir. Abanmaya gerek yok.
Diğer taraftan atış mesafesi olarak Fladen 28 gr kaşık Hansenden çok daha iyi.
bana da atış stilinden kaynaklanıyor gibi geldi.
dengesiz atışlarda , abandığımızda olabiliyor bu durum.

nazik atışlarda bile oluyorsa , suda jerk yapmadan düz sarım yaptığınızda dolanmış geliyorsa başka bir sebebi vardır.

egemenozbeyli

Aktif Üye
Adı
Egemen
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
yok yok bendede aynı sorun vardı bunun en büyük sebebi kaşığa aksiyon vermeye çalışmak,
düz sarım yap sorunun %80 oranında çözüldüğünü göreceksin

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kaşık kullanan herkeste aynı sorun var merak etmeyin. Aynı problem ile defalarca karşılaşınca problemi gözlemlemeye başladım, nedenleri ve çözümleri hakkında bir sonuca ulaşamasamda bir kaç olasılık üzerinde duruyorum;
- Kaşık tam dalga üstüne düşünce bir karışıklık olabiliyor,
- Aksiyon verdiğimde çok daha sık oluyor,
- Kumluk ve temiz alan olduğu ve kaşık orta seviyeden geldiği için bazı zamanlar leader kullanmıyorum bu durumda da defalarca ipin kaşığın halkasının arasına girip fırdöndü ve klips ile birbirine dolanması gibi sorunlar yaşadım,
- Erimden feragat edip daha yavaş atış yaptığımda da ip ile arka iğnenin dolanarak geldiği zamanlar oluyor ve tarama alanı kıyıya yakın olduğu için o atışın avcılığı zayıflıyor.

midnigth

Aktif Üye
Adı
ömer baykal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kaşık kullanan herkeste aynı sorun var merak etmeyin. Aynı problem ile defalarca karşılaşınca problemi gözlemlemeye başladım, nedenleri ve çözümleri hakkında bir sonuca ulaşamamak ile birlikte bir kaç olasılık üzerinde duruyorum;
- Kaşık tam dalga üstüne düşünce bir karışıklık olabiliyor,
- Aksiyon verdiğimde çok daha sık oluyor,
- Kumluk ve temiz alan olduğu ve kaşık orta seviyeden geldiği için bazı zamanlar leader kullanmıyorum bu durumda da defalarca ipin kaşığın halkasının arasına girip fırdöndü ve klips ile birbirine dolanması gibi sorunlar yaşadım,
- Erimden feragat edip daha yavaş atış yaptığımda da ip ile arka iğnenin dolanarak geldiği zamanlar oluyor ve tarama alanı kıyıya yakın olduğu için o atışın avcılığı zayıflıyor.
Bu aksam yaptigim denemelerdeki gozlemim;

Kasik suya duser dusmez fazla ipi topladim
Aksiyon vermeden ve cok hizli olmadan duz sarim
ve 21gr hansen kasikla daha dengeli atis

yaparak cok daha az dolanarak gelme islemi yasadim

ayrica rapala olarakda kendo 12.5 cm 21gr kullandim ilk defa ilgincdir ki ara sira dengesiz atislar yapmama ve govdesinde 3 adet kanca olmasina ragmen 1 kere bile ters gelmedi.

GRAFTT

Aktif Üye
Adı
Erkan PLT
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bazı Sahtelerde rüzgarıda hesap ederek atış yapmak gerekiyor. Ben genelde golf topuna vururcasına atış yaptığımda daha ileri ve mermi gibi gidiyor sahteler. Kamışı kamçılar gibi atış yapmayı pek sevmediğim için. Zamanla tıpkı araba kullanmak gibi tecrübe ettikçe atış stilinizi geliştirip sahtelere göre atış yapacaksınızdır.

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Klasik Hansen kaşık sorunu. Özellikle 28 gramlarda yapar bunu. Konu başlığını okuduğumda kesin Hansendir bu diye düşünmüştüm ki yanılmadım.

Çözüm olarak 3lü iğneyi değiştirmek. Daha kısa saplı ve 1 numara daha küçük bir iğne kullanmanızı öneririm. Tam olarak çözüm olmuyor bu değişikliği yapmak. Daha önce 3 atışta bir takılma oluyorsa değişiklik yaptıktan sonra 10 atışta bir oluyor. Lider mutlaka yapın.

Sırf bu yüzden başka marka kaşıklara yöneldim. Uzun bir atış sonrası kaşığın ipe yada lidere dolanması gerçekten sinir bozucu oluyor.

Son düzenleme: