Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin ile Levrek Avında - SUYU OKUMAK -

Ozkanartuc

Aktif Üye
Uğur ustayı aradım, kaç tane sipariş verdim hatırlamıyorum inanın,görmemiş gibi saldırdım. Siparişlerin yarın elimde olacağını söyledi. Havamı atmazsam olmaz,bana kendi kullandığı özel bir gesi hediye etti. Yekta abiye de fırat abiye de tşk. Ederim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

fahri

Yeni Üye
Adı
FAHRETTİN ERGİN
çok teşekkürler benim gibi yeni başlayanlar için çok değerli eşsiz bilgiler. Bizim ile paylaştığınız, bize deneyimlerinizi aktardığınız için ayrıca teşekkür ederim. ilk fırsatta suyu okumaya çalışacağım.

mediterraneanfish

Aktif Üye
Adı
Cih@N
elinize sağlık :D çok güzel ve yararlı bir paylaşım.
fakat resimleri göremiyorum. resimlerinizi yeniden düzenlerseniz sevinirim. teşekkürler...

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Ges, fes benim için çoktan bitmiş sahteler. Ama hala elimde bu işe başladığım zamanlardan kalma 3 tane var. Edremit körfezinde de son 1.5 yıldır kullanana rastlamadım. Önceleri kullanan çoktu. Şimdi buralarda kullanan belki kalmıştır,ben rastlamıyorum.

Yüzey parlatma kolaylığı nedeniyle silindirik form verilen bu ürünlere karşı çok daha işe yarar olanlara döndük.

Bence bunlar için boşuna para harcamayın. Tüm birlikte avlandığımız kişilerin aynı ücrete Rover 98, 128 gibi sahteleri kullandığına şahit olduğumdan, yani sadece benim gözlemlerime dayanmadığı için bu şekilde yazdım.

Sizin orada çalışmayabilir farklı bölgelerde iyi sonuç veriyor diyenler çıkabilir. Onlara da diğerlerini de deneyip kıyaslamalarını ve sonuçları yazmalarını öneririm.
Bölgesel farklılıkları Karadeniz, Akdeniz fauna farklılığı nedeniyle benim için kabul etmekten başka seçenek yok. Buralara gidip denemeler yapamadım.

harbyteam

Daimi Üye
Adı
ahmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bu adamlar tamamen kendi kullanım alanları için bunu geliştirmiş zaten.
hoş japonların geliştirdiği sahteleri burda boy boy tanıtıp satın alıyoruz.
bundan da çanta 4-5 tane bulunsa zararı olmaz. çok sert havalarda belli noktalara ulaşmak adına iyi.
bi aksiyonu olmadığını zaten kullanan herkes görüyor :D

HAKTAN

Üye
Adı
Mustafa ELBAŞ
Üstad verdiğin bilgiler Ana Britannica ansiklopedisi tadında oldu..Vallahi yıllardır öğrenemediklerimi bu yazıdan öğrendim.Çok çok teşekkür ederim.:harika::

oktay16

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Oktay GEZEK
Çok faydalı bir konu olmuş Fırat abi, Eline sağlık :)

kartallı

Aktif Üye
Adı
Serdar Kartal'lı
Kan Grubu
A Rh Pozitif
''Mesela Ekim ayında çok aydınlık ve gürültülü bir kumsalda Eşkina tutamayacağımız neredeyse kesindir.
Eşkina tutmak istiyorsak hayvanın yumurta döktükten hemen sonra çılgınlar gibi aç olduğu Nisan Mayıs aylarında, kayalık kıyı bölgelerinde ay olmayan gecelerde sessiz ve karanlık alanları tercih ederiz'' Bu bilgi hariç diğerleri çok kıymetli paylaşımlar.Biz marmarada özellikle ekim kasım aralık ocak aylarında eşkina avlarız.Bahsettiğim aylarda ki avlanma şeklimiz de dip oltası 50 gr ve üzeri kurşunla kumluk bölgede kıyıdan olabildiğince uzağa atar ve alırız balıkları.Nisan mayıs ayında dediğiniz doğru.Şamandıralı olta ile kayaların önüne bırakma yaparız.Paylaşımın için teşekkürler.Değerli tecrübeler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

HastaRuH

Daimi Üye
Adı
ERKAN
Peki dalga yoksa ve su Berrak ise. Nasıl av yapacağız.

Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Hamington

Üye
Adı
Fırat Çubukçu
Bu bilgi hariç diğerleri çok kıymetli paylaşımlar.
Eksik olmayın çok teşekkürler.

''Mesela Ekim ayında çok aydınlık ve gürültülü bir kumsalda Eşkina tutamayacağımız neredeyse kesindir.
Eşkina tutmak istiyorsak hayvanın yumurta döktükten hemen sonra çılgınlar gibi aç olduğu Nisan Mayıs aylarında, kayalık kıyı bölgelerinde ay olmayan gecelerde sessiz ve karanlık alanları tercih ederiz''
Çok daha dikkatli okuduğunuzda yazdıklarımın hiçbiryerinde bahsettiğim aylar dışında Eşkina tutmak mümkün değildir yazmadığımı ve hatta ima dahi etmediğimi farkedeceksiniz.

Ancak yılın hangi ayına giderseniz gidin bu balığı tutmak için tercih edilen ortam, yukarıda belirttiğim gibi sessiz kayalık ve karanlık ortamlardır.

''Biz marmarada özellikle ekim kasım aralık ocak aylarında eşkina avlarız
Evet. Söylediğiniz doğrudur ve teknik olarak da mümkündür.

Tuttuğunuz balığın boyları da her zaman için Mayıs ayındakine göre daha büyük olur.

Ancak keşke tutmasanız.

Zira yaptığınız yasal avlanma süreleri içinde değil. Bırakın yasaklamaları, tuttuğunuz balıklar yumurta dökme yetişkinliğine ulaşmış/hazır balıklardır.

Internette araştırın, dişileri erkeklerinden ayırt etmeniz mümkündür.

Zaten bu farkı anlamaya başladığınızda, dişilerin karnına dikkat edin, yumurtalıklarının dolu olduğunu göreceksiniz.

Bu tip balıklara denk geldiğinizde ilgili sezonlarda av yaparken sorumlu davranıp hemen saldığınıza eminim.

Fırat Çubukçu Istanbul - Çanakkale (Gelibolu) 19.01.1975