Ges, fes benim için çoktan bitmiş sahteler. .....
....Tüm birlikte avlandığımız kişilerin aynı ücrete Rover 98, 128 gibi sahteleri kullandığına şahit olduğumdan....
Muhakkak uluslar arası üreticilerin çok çok iyi sahteleri var.
Bence bu konuda sonuna kadar haklısınız.
Optimum fiyat/kalite performansını bulmak çok önemli.
Bakmayın benim GES GES diye direttiğime. Benim de çantamda sürekli 13 - 15 ayrı üreticinin birsürü farklı ürünü var.
Bunların arasında River 2 Sea nin 10 gr ile 19 gr arasında değişen ürünleri de var. Fiyatları da gerçekten çok makul. Uygun hava şartlarında fiyatının üzerinde iş yapıyor.
Ancak iş 6-7 knot rüzgara karşı atış yapma konusuna gelirse işte o zaman durum değişiyor.
O zaman GES rakiplerinin çoğunu ezip geçiyor.
Bahsettiğiniz sahtelerle atış yapmaya çalışınca havada uçup ayağınızın dibine düşüyor, GES ile gücü elinize almış ve şartları tamamen lehinize çevirmiş oluyorsunuz.
Rüzgarlı havada, kıyıya doğru akan dalganın hemen üzerinde çok kuvvetli bir rüzgar türbulansı gibi bir şey oluyor.
Ancak hemen arkasında da sakin durgun bir havakanalı bırakıyor.
Işte o dalga tepesinden giden güçlü türbülansı geçirebilşrseniz arkadaki kanal size bir şekilde yatak yapıyor.
Hafif kalan 25 - 27 gr a kadarlık sahtelerle bı duvarı aşmak gerçekten zor oluyor. Çok enteresandır ki 45-50 gr lık JigHead ler bile bu kanalı geçmekte inanılmaz zorlanıyor. Sanırım aerodinamikle alakalı bir durum sözkonusu oluyor.
Ancak 30-32 Gr ağırlığında ve 10,5 cmlik bir GES bu duvarı delip geçiyor.
Buna sadece GES olarak bakmayın, başka bir marka , model, tür ürün de geçerse onun konusunda vereceğiniz tavsiyeleri de duymaktan çok memnun olurum.
Ancak GES bitmiştir, işe yaramaz demek haksızlık olur kanaatindetim.
Bir de yerel üretim , yerli malı gibi durumlar eklenince iyice kıymeti artıyor bende.
Fırat Çubukçu Istanbul - Çanakkale (Gelibolu) 19.01.1975