Spin ile Levrek Avında - SUYU OKUMAK -

Peki dalga yoksa ve su Berrak ise. Nasıl av yapacağız.

Mangal 😉

Şaka bir yana, o tip su kondüsyonlarında biz genelde boşa kürek çekmemeyi tercih ederiz.

Ancak mutlaka av yapılması gerekirse yemli avlanma teknikleri tercih edilebilir.

Ancak yemli av, şu anda konuştuğumuz Spin ike av yöntemleri başlığının konusu olmadığından burada değerlendirme yapmamayı daha doğru buluyorum.

Yemli av konusunda çok kıymetli paylaşımlar da olması bu tercihimi pekiştiriyor.

Fırat Çubukçu Istanbul - Çanakkale (Gelibolu) 19.01.1975

O zaman Spin i bırakıp Mental yapacağız 😉

Şaka bir yana, o tip su kondüsyonlarında biz genelde boşa kürek çekmemeyi tercih ederiz.

Ancak mutlaka av yapılması gerekirse yemli avlanma teknikleri tercih edilebilir.

Ancak yemli av, şu anda konuştuğumuz Spin ike av yöntemleri başlığının konusu olmadığından burada değerlendirme yapmamayı daha doğru buluyorum.

Yemli av konusunda çok kıymetli paylaşımlar da olması bu tercihimi pekiştiriyor.

Mangal 😉

ilk levreğimi dolunayda su sakin cam gibi olmayan ama çoğunlukla berrak iken yaptım. tabi her zaman olmaz ama bu durumlarda av ihtimalini arttıran bir yol var mıdır diye merak ediyordum

Levrek çok akıllı ve dikkatli bir hayvan.
Aynı zamanda da meraklı.

Bu sebeple bulanık suda anlam veremediği ancak görünce merak ettiği ilgi çekiciyi, ne olduğunu anlamak için dişliyor.

Berrak suda ise yaptığı refleks, aceleci davranıp dişleyerek anlamak yerine, peşinden gidip, takip edip,gözlemleyerek ne olduğunu anlamak şekline dönüşüyor.

Berrek suda levrek avlanmaz diye birşey yok.
Ancak biz spinle levreğe böyle havalarda çıkmamayı tercih ederiz.

Ges, fes benim için çoktan bitmiş sahteler. .....

....Tüm birlikte avlandığımız kişilerin aynı ücrete Rover 98, 128 gibi sahteleri kullandığına şahit olduğumdan....

Muhakkak uluslar arası üreticilerin çok çok iyi sahteleri var.

Bence bu konuda sonuna kadar haklısınız.
Optimum fiyat/kalite performansını bulmak çok önemli.

Bakmayın benim GES GES diye direttiğime. Benim de çantamda sürekli 13 - 15 ayrı üreticinin birsürü farklı ürünü var.

Bunların arasında River 2 Sea nin 10 gr ile 19 gr arasında değişen ürünleri de var. Fiyatları da gerçekten çok makul. Uygun hava şartlarında fiyatının üzerinde iş yapıyor.

Ancak iş 6-7 knot rüzgara karşı atış yapma konusuna gelirse işte o zaman durum değişiyor.

O zaman GES rakiplerinin çoğunu ezip geçiyor.

Bahsettiğiniz sahtelerle atış yapmaya çalışınca havada uçup ayağınızın dibine düşüyor, GES ile gücü elinize almış ve şartları tamamen lehinize çevirmiş oluyorsunuz.

Rüzgarlı havada, kıyıya doğru akan dalganın hemen üzerinde çok kuvvetli bir rüzgar türbulansı gibi bir şey oluyor.

Ancak hemen arkasında da sakin durgun bir havakanalı bırakıyor.

Işte o dalga tepesinden giden güçlü türbülansı geçirebilşrseniz arkadaki kanal size bir şekilde yatak yapıyor.

Hafif kalan 25 - 27 gr a kadarlık sahtelerle bı duvarı aşmak gerçekten zor oluyor. Çok enteresandır ki 45-50 gr lık JigHead ler bile bu kanalı geçmekte inanılmaz zorlanıyor. Sanırım aerodinamikle alakalı bir durum sözkonusu oluyor.

Ancak 30-32 Gr ağırlığında ve 10,5 cmlik bir GES bu duvarı delip geçiyor.

Buna sadece GES olarak bakmayın, başka bir marka , model, tür ürün de geçerse onun konusunda vereceğiniz tavsiyeleri de duymaktan çok memnun olurum.

Ancak GES bitmiştir, işe yaramaz demek haksızlık olur kanaatindetim.

Bir de yerel üretim , yerli malı gibi durumlar eklenince iyice kıymeti artıyor bende.

Muhakkak uluslar arası üreticilerin çok çok iyi sahteleri var.

Bence bu konuda sonuna kadar haklısınız.
Optimum fiyat/kalite performansını bulmak çok önemli.

Bakmayın benim GES GES diye direttiğime. Benim de çantamda sürekli 13 - 15 ayrı üreticinin birsürü farklı ürünü var.

Bunların arasında River 2 Sea nin 10 gr ile 19 gr arasında değişen ürünleri de var. Fiyatları da gerçekten çok makul. Uygun hava şartlarında fiyatının üzerinde iş yapıyor.

Ancak iş 6-7 knot rüzgara karşı atış yapma konusuna gelirse işte o zaman durum değişiyor.

O zaman GES rakiplerinin çoğunu ezip geçiyor.

Bahsettiğiniz sahtelerle atış yapmaya çalışınca havada uçup ayağınızın dibine düşüyor, GES ile gücü elinize almış ve şartları tamamen lehinize çevirmiş oluyorsunuz.

Rüzgarlı havada, kıyıya doğru akan dalganın hemen üzerinde çok kuvvetli bir rüzgar türbulansı gibi bir şey oluyor.

Ancak hemen arkasında da sakin durgun bir havakanalı bırakıyor.

Işte o dalga tepesinden giden güçlü türbülansı geçirebilşrseniz arkadaki kanal size bir şekilde yatak yapıyor.

Hafif kalan 25 - 27 gr a kadarlık sahtelerle bı duvarı aşmak gerçekten zor oluyor. Çok enteresandır ki 45-50 gr lık JigHead ler bile bu kanalı geçmekte inanılmaz zorlanıyor. Sanırım aerodinamikle alakalı bir durum sözkonusu oluyor.

Ancak 30-32 Gr ağırlığında ve 10,5 cmlik bir GES bu duvarı delip geçiyor.

Buna sadece GES olarak bakmayın, başka bir marka , model, tür ürün de geçerse onun konusunda vereceğiniz tavsiyeleri de duymaktan çok memnun olurum.

Ancak GES bitmiştir, işe yaramaz demek haksızlık olur kanaatindetim.

Bir de yerel üretim , yerli malı gibi durumlar eklenince iyice kıymeti artıyor bende.

Bu konuda haklısınız. Benim için bitti dememin nedeni,füze gibi giden birkaç gagasız 29g sahtem var. Dediğiniz gibi fiyatı da iki katından fazla, ancak bunlara saldırı daha fazla.

Fırat bey bilgi birikimlerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.

Az önce gese levreğin bir atlayışı vardı ki,görülmeye değer.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back