Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Kamış Tavsiyesinde Bulunabilir Misiniz?

metaflex

Yeni Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
O Rh Negatif
Merhaba herkese, elimde shimano fx4000 makinem var, uzerinde de dolgu ile sarılı 0.12 ip misina, ancak yeni kamış arıyorum, boyum 185 o yuzden 270 kamis tavsiyesinde (7-35 yada 10-40) bulunanilir misiniz? (Bütçem 250-350tl)

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
merhaba. boyunuz 1.85. neden 2.70 kamış ? nedenini merak ettim?
ben kamışın boyunun belirlenmesinde boyunuzdan ziyade av yaptığınız meranın etkili olması gerektiği düşüncesindeyim. eğer ağırlıklı av yaptığınız mera da arkada ağaç ve kaya var ise, yamaçtan av yapıyorsanız kamış boyu atışınızı engellememesi için kısa olmalo. ama böyle bir durum yoksa tam tersine ne kadar uzun o kadar erim için iyi.
mesela surf kamışlar. neredeyse tamamı 4.20. üstelik boyu 1.60 1.70 olanda 2 metre olanda bu boyu kullanıyor. boyu kısa diye kısa surf kamış tercih eden görmedim duymadım.

amacım kararınızı eleştirmek değil. tercih sebebinizi anlamak için soruyorum.

metaflex

Yeni Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
O Rh Negatif
merhaba. boyunuz 1.85. neden 2.70 kamış ? nedenini merak ettim?
ben kamışın boyunun belirlenmesinde boyunuzdan ziyade av yaptığınız meranın etkili olması gerektiği düşüncesindeyim. eğer ağırlıklı av yaptığınız mera da arkada ağaç ve kaya var ise, yamaçtan av yapıyorsanız kamış boyu atışınızı engellememesi için kısa olmalo. ama böyle bir durum yoksa tam tersine ne kadar uzun o kadar erim için iyi.
mesela surf kamışlar. neredeyse tamamı 4.20. üstelik boyu 1.60 1.70 olanda 2 metre olanda bu boyu kullanıyor. boyu kısa diye kısa surf kamış tercih eden görmedim duymadım.

amacım kararınızı eleştirmek değil. tercih sebebinizi anlamak için soruyorum.
Antalya kiyidan avlanacagim ve elimde olan sahtelerin ortalamasi 15gr, 270 uzerine ciktikca hassaiyet ve egilim uc kisimda artacagindan dolayi erisim mesafesi de ona gore degisecektir.Bundan dolayi gerek kiyi gerek ise yeri geldiginde digeer meralarda kullanabilecegim bir kamis ariyorum elimdeki sahtelerime de uygun sekilde..dediginizde haklisiniz kiyida boy belki onemli bir faktor degildir ama kamislarinda atar degerlerini de goz onune alarak 270 dusunuyorum..soylediklerinizde yanlis bir sey yok aslinda sonucta fikir alışverişi icin buradayiz

metaflex

Yeni Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
O Rh Negatif

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Başlangıç değeri 14 15 lerden başlayan hatta 10 bile diyebilirim, spin için hangi sebeple tercih ve tavsiye ediliyor, bu konuyu merak etmiyor değilim. Piyasada satılan spin sahtelerinin %90 ı 10-18gr aralıklarında, hal böyle iken örneğin 6-32 7-35 8-40 gibi kamışlar tercih edilmiyor sürekli 14 15 - 40 benzeri kamışlar tercih ve tavsiye ediliyor. Alt atarı 8 üzeri olan hiçbir spin kamışım olmadı bu güne kadar ve hiçbir zamanda aaa ben bu sahteyi atamıyorum dediğim bir durumda olmadı. Sanırım daha öğrenmem gereken çok şey var.

umut60

Üye
Merhaba herkese, elimde shimano fx4000 makinem var, uzerinde de dolgu ile sarılı 0.12 ip misina, ancak yeni kamış arıyorum, boyum 185 o yuzden 270 kamis tavsiyesinde (7-35 yada 10-40) bulunanilir misiniz? (Bütçem 250-350tl)
daiwa legalis seabass 270 cm 10-35 gr öneririm dediğin bütçenin çok az üzerinde ancak güzel bir kamış , ben çok memnunum.

erkanenginn

Aktif Üye
daiwa legalis seabass 270 cm 10-35 gr öneririm dediğin bütçenin çok az üzerinde ancak güzel bir kamış , ben çok memnunum.
bu kamışı bayide incledim gerçekten güzel kaliteli bir kamışa benziyor. 400 tl dediler. biraz bütçwmi aşıyor o yuzden beklemedeyim. uygun bir makınayla 750-800 e kadar cıkıyor butce. ipi şoku sahtesi derken spin takım 1000 tl yı buluyor malesef

Matay

Yeni Üye
Adı
Murat
Boy ve kamış tercihin 2.70 olması mantıklı.Neden dersen mendirek liman ve yükseltilmiş sahil seritlerinde çok işe yarıyor ama kumsal bir merada sorun olabiliyor.Benim boyum 1.85 kamış 2.70 dediğim gibi kumsalda sorunlu oluyor.Ben çok araştırdım fiyat performans servis vs vs çok araştırdım.Sonunda okuma ceymar Ufr 2.74 karar verdim.Kamisida 40 lik ceymar ile kombin ettim.Genelde İzmir körfezde avlaniyorum..Ben çok memnun kaldım gerek aksiyon vermede gereksede atım mesafesindeki performansından en iyi erim 12 Gr ile 22 Gr arasında ...Bu benim kullandığım sahteler için gayet uygun.Yani çok yazılır çizilir bu konuda ama benim tavsiyem bu yönde Birde savage gear mpp2 serilerinde bakabilirsin.Bence mpp2 serilerinde gayet güzel.Ben ceymari kumaş kaplı tasilamali bazukali geldiği için tercih ettim.Yoksa ikide güzel kamışlar sertlik değerlerinde MH ti..