Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Kamış Tavsiyesinde Bulunabilir Misiniz?

Sercan_01

Daimi Üye
Adı
Sercan M.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Daiwa ballistic x 274 14 42

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Başlangıç değeri 14 15 lerden başlayan hatta 10 bile diyebilirim, spin için hangi sebeple tercih ve tavsiye ediliyor, bu konuyu merak etmiyor değilim. Piyasada satılan spin sahtelerinin %90 ı 10-18gr aralıklarında, hal böyle iken örneğin 6-32 7-35 8-40 gibi kamışlar tercih edilmiyor sürekli 14 15 - 40 benzeri kamışlar tercih ve tavsiye ediliyor. Alt atarı 8 üzeri olan hiçbir spin kamışım olmadı bu güne kadar ve hiçbir zamanda aaa ben bu sahteyi atamıyorum dediğim bir durumda olmadı. Sanırım daha öğrenmem gereken çok şey var.
Katılıyorum :harika::harika::harika::harika:
Bana da sanırım 6-32 bi kamış lazım :D:D:D

metaflex

Yeni Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
O Rh Negatif
daiwa legalis seabass 270 cm 10-35 gr öneririm dediğin bütçenin çok az üzerinde ancak güzel bir kamış , ben çok memnunum.
Bende cok beğeniyorum ama iste butce meselesi biraz sabredecez artık, o fiyat araligina cikarsam benimde tercihim kesinlikle o olur..

metaflex

Yeni Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
O Rh Negatif
Başlangıç değeri 14 15 lerden başlayan hatta 10 bile diyebilirim, spin için hangi sebeple tercih ve tavsiye ediliyor, bu konuyu merak etmiyor değilim. Piyasada satılan spin sahtelerinin %90 ı 10-18gr aralıklarında, hal böyle iken örneğin 6-32 7-35 8-40 gibi kamışlar tercih edilmiyor sürekli 14 15 - 40 benzeri kamışlar tercih ve tavsiye ediliyor. Alt atarı 8 üzeri olan hiçbir spin kamışım olmadı bu güne kadar ve hiçbir zamanda aaa ben bu sahteyi atamıyorum dediğim bir durumda olmadı. Sanırım daha öğrenmem gereken çok şey var.
Bende spin teknigine yeni heves sardim ama anladığım kadariyla 6-7-8 baslangic atarli kamislarin uç kismi daha hassas oluyor yanlis bilmiyorsam ML diye geciyor ve aksiyonu sahteye tam yansitamadigindan diger kamislar daha cok tercih ediliyor, birde lfr ile spin arasinda malum light spin siklet var, biraz daha ona yatkın olduğunu tahmin ediyorum, aynen cok ogrenecegimiz sey war:)

Btc78

Aktif Üye
Adı
Burak Çakır
daiwa legalis seabass 270 cm 10-35 gr öneririm dediğin bütçenin çok az üzerinde ancak güzel bir kamış , ben çok memnunum.
Bütçeyi atlamışım, genel bakışım zaten bütçeyi artırmak için beklemek şeklinde, zaten kullanılmayacak sahtelere günler içinde bi sürü para veriliyor.

FARUKSEZER

Daimi Üye
Adı
FARUK SEZER
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bende spin teknigine yeni heves sardim ama anladığım kadariyla 6-7-8 baslangic atarli kamislarin uç kismi daha hassas oluyor yanlis bilmiyorsam ML diye geciyor ve aksiyonu sahteye tam yansitamadigindan diger kamislar daha cok tercih ediliyor, birde lfr ile spin arasinda malum light spin siklet var, biraz daha ona yatkın olduğunu tahmin ediyorum, aynen cok ogrenecegimiz sey war:)
Kullandığım kamış 325 cm uzunluğunda. Atar aralığı 8_38gr rapala 42 gr jig. MMH değeri. Kamışların boyları uzadıkça esnekliği ve hassaslığı azalıyor düşüncesini yanlış buluyorum. Teknoloji çok gelişti. Istedikleri boyda hiç esnemeyen odun gibi kamış ta aynı boyda çok esnek kamışta yapabiliyorlar. Yanı istediğiniz boyda istediğiniz esneklik ve hassasiyete sahip kamış bulabilirsiniz. Burada kamış boyuna etki etmesi gereken önemli etken av yaptığınız mera. Arka taraf yamaçta ağaç çalılık varsa kısa yoksa yani sahilden limandan yani arkada sizi engelleyecek birsey olmayan bir yerde av yapiyorsaniz uzun kamış tercih edilmeli. Boy ne kadar uzun olursa erime katkısı o kadar artıyor. Yoksa yukarıda değindiğim gibi 160 170 cm boyu olan insanlar 420 surf kamış kullanmazlar. Kullanmakta olduğum 3 parca 325 cm 8 38 atara sahip kamistan son derece memnunum.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif

hknrgn

Aktif Üye
Adı
hakan

hknrgn

Aktif Üye