Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Kamış Tavsiyesinde Bulunabilir Misiniz?

Sercan_01

Daimi Üye
Adı
Sercan M.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bence sorun bizim 1 kamışla 2-3 farklı av stilini yapmaya çalışmamızdan kaynaklanıyor. Ben karadan avlanmaya karar verdiğimde @reelmaster ile yazışmaya başladım. "Bana öyle bir kamış tavsiye edin ki bununla spin av yapabileyim. Ama 40gr a kadar jig de atabilmek istiyorum. Ve son olarak 40-50gr kurşunla yemli av da yapmak istiyorum. Hedefim levrek, lüfer, palamut. " Böyle bir kamış bulamazsın. Bunların hepsini yapsın diye alacağın kamış aslında hiçbirisini tam olarak yapamaz dediğinde ise " Olsun 100 üzerinden değerlendirirsek spin de 80, shore da 70, yemlide 50 ye de razıyım dedim. Şimdi 'sizin öğrenmeniz gereken çok şey '(!) olsa da çok ciddi araştırmalarınız olduğunu da biliyorum. Siz bana bir kamış tavsiye eder misiniz?
Yazışmalarımız devam ettikçe @reelmaster ın nasıl sıkıntıya girdiğini şimdi çok daha iyi anlıyorum.
Ama şu da ülkenin bir gerçeği ki hepimiz her av sitili için ve hatta her balık türü için takım kuramıyoruz. Şuan bende tekne avı için 3, slow jig ve spin için 1 er kamış var. Yani lrf+surf+light spin için de takım kurmam maddi anlamda çok zor. İşte bunun için vasat üstü tek kamıştan mucizeler bekliyoruz.
Benim şansım @reelmaster gibi bu işi çok iyi incelemiş bir ustanın fikirlerini almak oldu. Şuan ultimatum 7-35g, 270 kamışla atışımı geliştirmek için çalışıyorum ve 40g jigi üstelik acemi zorlamasıyla abanarak atıyorum, 10+ sahteleri, 20g jig ve kaşıkları, karadan 50 gr kurşunu atarak el becerimi oturtmaya çalışıyorum ve bunu yaparken de acaba kamışa bir zarar gelir mi diye düşünmüyorum.
14-40 gibi kamışlara yönelen insanlar da benim gibi 2-3 işi tek kamışla yapmaya çalışan insanlar sanırım
Zaten tek bir kamışla herseyi yapacak olsaydık 6 tane kamışımız olmazdı. Sizin söylediğinize çok katılıyorum fakat şöyle de bir durum var. Mesela ben hem 21 gr maket hem 30 gr popper hem 40 gram jig kullanıyorum. Ballistic tüm bunların hepsine olumlu yanıt veriyor. Bu şununlada alakalı. Hedef balık veya bulunduğumuz bölgedeki populasyon ile. Önce ne avlayacagiz avlakta hangi balıklar var ve hangi makete veya jige geliyor kaç grama daha çok saldırıyor. Sonra ona göre takım dizmemiz gerek bence

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Senden başka kimsede yoktur o zaman abi :) var mı bildiğin erkan abi
7-21 el değiştirdi
başka kimsede olacağını sanmıyorum
Olsa haberim olurdu

7-40 ı aramış bulamamış ama denk geldiğinde acımadan Black Widow u almıştım halen de kullanıyorum canavar gibi

10-40 yazıyor ama 8 gramı da rahatlıkla atabiliyorum
Kıymetli bir kamıştır elindeki
rigit ve hassas bir kamıştır seabass lar
Kolay kolay bulunmaz öyle kamış
Yurtdışından getirtmeye kalktım
İtalyada bulmuştum sadece aldım, ödemesini falan yaptım ama maalesef gönderim yapamayıp iade ettiler paramı :(
Gelseydi daha iyiydi benim için

liparibalık

Yeni Üye
Adı
cem köroğlu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
merhaba ,ben kamis isinin aslinda hangi marka aliyim den cok soyle avlanacgim diye.sorulmasini dogru buluyorum,sebebini soyliyim ,ilk kamisim 2 40 shimano catana idi,at.cek.yapiyorum kamis set ,baktim.aksiyonlsr sert,sonra whitebird aldim oda cok ligh atis erimi ve.cekis zayiflatiyor sonra dedimki orta sertlikte.aliyim daiwa legadis aldim ,egede su ustu calisirken gayet.guzel.oynatabiliyorum ,mucadele de iyi,vs vs ,fakat sonra makinm hizli sarimdi,cok oynuyor dedimki sert.aliyim.majorcraft aldim ve uzun sure deneyimlerimden sonra dedim.ki budur,aslinda bu anlattigim sey.marka.model degil.mevzu ne istediginiz marka.derseniz hepsi iyi ,fjjinin kamislarida cok iyi fakat.once ne istediginize.karsr.verin nerede nasil ne yizduruceksiniz sonra model marka bakilir umarim.dogru anlstabilmisimdir,soylemek istedigimi

Mustafa_35

Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@hknrgn adaş dialuna sana göz kırpıyor
al kurtul bence daha fazla işkence çekme
bana 8-35-40 civarlarında bişi lazım varmı öle bi kamış onu da bilmiyorum :)
gerçi benim daha vaktim var nisana kadar spin yapamıcam nasıl olsa :D:D:D:D:D
Rapture nin forward 2.40 7-35 atarlı kamışı tam bir fiyat performans ürünü hem kaliteli hem uygun fiyatlı bir spin kamışım olsun diyenler için tavsiye ederim

metaflex

Yeni Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
O Rh Negatif
Bence sorun bizim 1 kamışla 2-3 farklı av stilini yapmaya çalışmamızdan kaynaklanıyor. Ben karadan avlanmaya karar verdiğimde @reelmaster ile yazışmaya başladım. "Bana öyle bir kamış tavsiye edin ki bununla spin av yapabileyim. Ama 40gr a kadar jig de atabilmek istiyorum. Ve son olarak 40-50gr kurşunla yemli av da yapmak istiyorum. Hedefim levrek, lüfer, palamut. " Böyle bir kamış bulamazsın. Bunların hepsini yapsın diye alacağın kamış aslında hiçbirisini tam olarak yapamaz dediğinde ise " Olsun 100 üzerinden değerlendirirsek spin de 80, shore da 70, yemlide 50 ye de razıyım dedim. Şimdi 'sizin öğrenmeniz gereken çok şey '(!) olsa da çok ciddi araştırmalarınız olduğunu da biliyorum. Siz bana bir kamış tavsiye eder misiniz?
Yazışmalarımız devam ettikçe @reelmaster ın nasıl sıkıntıya girdiğini şimdi çok daha iyi anlıyorum.
Ama şu da ülkenin bir gerçeği ki hepimiz her av sitili için ve hatta her balık türü için takım kuramıyoruz. Şuan bende tekne avı için 3, slow jig ve spin için 1 er kamış var. Yani lrf+surf+light spin için de takım kurmam maddi anlamda çok zor. İşte bunun için vasat üstü tek kamıştan mucizeler bekliyoruz.
Benim şansım @reelmaster gibi bu işi çok iyi incelemiş bir ustanın fikirlerini almak oldu. Şuan ultimatum 7-35g, 270 kamışla atışımı geliştirmek için çalışıyorum ve 40g jigi üstelik acemi zorlamasıyla abanarak atıyorum, 10+ sahteleri, 20g jig ve kaşıkları, karadan 50 gr kurşunu atarak el becerimi oturtmaya çalışıyorum ve bunu yaparken de acaba kamışa bir zarar gelir mi diye düşünmüyorum.
14-40 gibi kamışlara yönelen insanlar da benim gibi 2-3 işi tek kamışla yapmaya çalışan insanlar sanırım
Yazınızı dikkatle okudum ve bu konuda haklisiniz sanirim bir kamisla tüm teknikler kullanilsin istiyoruz, bende de bir kac takim var ama birbirine karistirmadan kullandim hep, simdide spin olayini arastiyorum ve spin kamisi ile lrf yapmak gibi bir niyetim yok, makinemi, misinami ona gore aldim, sahtelerimde ayni sekil ama kamista kararsizim malesef

metaflex

Yeni Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
O Rh Negatif