Bence sorun bizim 1 kamışla 2-3 farklı av stilini yapmaya çalışmamızdan kaynaklanıyor. Ben karadan avlanmaya karar verdiğimde
@reelmaster ile yazışmaya başladım. "Bana öyle bir kamış tavsiye edin ki bununla spin av yapabileyim. Ama 40gr a kadar jig de atabilmek istiyorum. Ve son olarak 40-50gr kurşunla yemli av da yapmak istiyorum. Hedefim levrek, lüfer, palamut. " Böyle bir kamış bulamazsın. Bunların hepsini yapsın diye alacağın kamış aslında hiçbirisini tam olarak yapamaz dediğinde ise " Olsun 100 üzerinden değerlendirirsek spin de 80, shore da 70, yemlide 50 ye de razıyım dedim. Şimdi 'sizin öğrenmeniz gereken çok şey '(!) olsa da çok ciddi araştırmalarınız olduğunu da biliyorum. Siz bana bir kamış tavsiye eder misiniz?
Yazışmalarımız devam ettikçe
@reelmaster ın nasıl sıkıntıya girdiğini şimdi çok daha iyi anlıyorum.
Ama şu da ülkenin bir gerçeği ki hepimiz her av sitili için ve hatta her balık türü için takım kuramıyoruz. Şuan bende tekne avı için 3, slow jig ve spin için 1 er kamış var. Yani lrf+surf+light spin için de takım kurmam maddi anlamda çok zor. İşte bunun için vasat üstü tek kamıştan mucizeler bekliyoruz.
Benim şansım @reelmaster gibi bu işi çok iyi incelemiş bir ustanın fikirlerini almak oldu. Şuan ultimatum 7-35g, 270 kamışla atışımı geliştirmek için çalışıyorum ve 40g jigi üstelik acemi zorlamasıyla abanarak atıyorum, 10+ sahteleri, 20g jig ve kaşıkları, karadan 50 gr kurşunu atarak el becerimi oturtmaya çalışıyorum ve bunu yaparken de acaba kamışa bir zarar gelir mi diye düşünmüyorum.
14-40 gibi kamışlara yönelen insanlar da benim gibi 2-3 işi tek kamışla yapmaya çalışan insanlar sanırım