Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Kamış Ve Makina Seçimi

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Merhabalar spin yöntemine yeni başlayacağım daha doğrusu ava. Ekipman alacağım değerli bilgilerinize ihtiyacım var lütfen yardımcı olurmusunuz?
Spin Başlangıç için kamış ve makina seçimine ihtiyacım var. Daha önceden 2.10 vsystem okumanın bir kamışını kırdım. Uzun Bi araştırmadan sonra aşağıdaki kamış ve makinalar arasında kaldım veya önerisi olan varsa aşağıda belirtiniz lütfen sert bir kamış vede hafif bir set arıyorum.
Kamış:
Fladen xtra flexx 2.70 20-50gr(Başlangıç için)
DAİWA legalis seabass 2.70 10-35gr
DAİWA crossfire lure 2.70 14-56gr
DAİWA crossfire new 2.70 14-56gr

Makina:
Şuan okuma safina pro 25 (Aşağıdaki linkte) ya sahibim 0.18lik ip misina var üstünde sadece kamış alıp kullanmaya devammı yoksa aşağıdaki makinalardan birini mi almalıyım
DAİWA ninja 3000 bg
Okuma inspira 30
D.A.M quick impulse 450 fd
Daiwanın lt serisi 3000 kafa makineleri bütçene göre model seçersin
Ben balistik lt 3000 kafa aldım
180 gr ve 10 kg üstü drag var çok memnunum
Kamış için ise 7-28 atarlı 2,10-2,50 boy aralığında bir kamış öneririm
Bu önerilerim levrek için

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:

emutlu16

Yeni Üye
Adı
Emre Mutlu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Fladen extraflex 20-50 kamış aldım fiyat performans açısından makara olarak 2model arasında kaldım
DAİWA legalis 4000lt bilinmeyen -DECHATLON
D.A.M Quick FZ 400 FD + yedek kafa
Hangisi alınmalı

Sinan.

Aktif Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,

Ben de spine yeni baslamis biri olarak nacizane bir kac tavsiyede bulunmak isterim.

Guncel ekipmanlar su sekilde:

Daiwa Fuego LT 3000 DC ( 1 turda 80 cm sarim)
Daiwa BG Seabass 244 7-28 atar
Daiwa J-Braid 0.18 mm 300 metre ip misina

Gecen hafta ilk baslarken almis oldugum daiwa legalis 270 10-35 atarli kamisi satarak daiwa bg seabass aldim. Nedeni almis oldugum sahtelerin ortalama agirligi 13 gr. Bir kac tane de baby jig aldim. Onlarin da agirligi 10.5 gr. Yani 7-28 atar araligi sahip oldugum sahteler icin en ideali. Ayrica 176 cm boyumla 270 lik bir kamisla bir turlu rahat edemedim.

Su an degistirecegim tek sey ip kaldi. Eger ki ilk basta sahip olmasaydim 0.14-0.16 mm lik kalinliga sahip ip alirdim.

Son olusturdugum takim o kadar hafif ki ( 215 gr makine, 123 gr kamis ) saatlerce yorulmadan at cek yapabilirsiniz.

Ekipman konusu tamamen deneme yanilma yontemi ile olusturuluyor bence. Herkes kendine gore en iyi olan seti onerecek tabiki ama baskasinin seti belki size hitap etmeyecek.

Mesela ben spin işine baslamadan once shimano stradic ci4+ 3000 lik makineye bakiyordum. Denemeye gittim ama bir turlu memnum olamadim. Daiwa yi denedikten sonra bana daha akici ve duzgun sarim yapan bir makine gibi geldi ve fiyat/performans olarak ona yoneldim. Tavsiyem alacaginiz ekipmanlari gidip av marketlerinde denemeniz.

Simdiden rastgele :)

Sinan.

Aktif Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Fladen extraflex 20-50 kamış aldım fiyat performans açısından makara olarak 2model arasında kaldım
DAİWA legalis 4000lt bilinmeyen -DECHATLON
D.A.M Quick FZ 400 FD + yedek kafa
Hangisi alınmalı
Bu mesajini yeni gordum. Mesela bir soru. Hedef balik ve sahte agirliklariniz ne?

BerkinK.

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,

Ben de spine yeni baslamis biri olarak nacizane bir kac tavsiyede bulunmak isterim.

Guncel ekipmanlar su sekilde:

Daiwa Fuego LT 3000 DC ( 1 turda 80 cm sarim)
Daiwa BG Seabass 244 7-28 atar
Daiwa J-Braid 0.18 mm 300 metre ip misina

Gecen hafta ilk baslarken almis oldugum daiwa legalis 270 10-35 atarli kamisi satarak daiwa bg seabass aldim. Nedeni almis oldugum sahtelerin ortalama agirligi 13 gr. Bir kac tane de baby jig aldim. Onlarin da agirligi 10.5 gr. Yani 7-28 atar araligi sahip oldugum sahteler icin en ideali. Ayrica 176 cm boyumla 270 lik bir kamisla bir turlu rahat edemedim.

Su an degistirecegim tek sey ip kaldi. Eger ki ilk basta sahip olmasaydim 0.14-0.16 mm lik kalinliga sahip ip alirdim.

Son olusturdugum takim o kadar hafif ki ( 215 gr makine, 123 gr kamis ) saatlerce yorulmadan at cek yapabilirsiniz.

Ekipman konusu tamamen deneme yanilma yontemi ile olusturuluyor bence. Herkes kendine gore en iyi olan seti onerecek tabiki ama baskasinin seti belki size hitap etmeyecek.

Mesela ben spin işine baslamadan once shimano stradic ci4+ 3000 lik makineye bakiyordum. Denemeye gittim ama bir turlu memnum olamadim. Daiwa yi denedikten sonra bana daha akici ve duzgun sarim yapan bir makine gibi geldi ve fiyat/performans olarak ona yoneldim. Tavsiyem alacaginiz ekipmanlari gidip av marketlerinde denemeniz.

Simdiden rastgele :)
Daha siftah yok mu :)