Physlux
Yeni Üye
- Adı
- Onur
- Kan Grubu
- O Rh Pozitif
Herkese iyi akşamlar. Daha önce Lrf adına sizlerden deneyim hakkında güzel bilgiler aldım ve şuan bir adette spin kamış edinmek istiyorum. Uzun süredir spin kamış hakkında forumu okuyup araştırıyorum. Bugün de kamışları mağazalara gidip gördüm ancak fazla bilgim olmadığından yüzeysel bilgiler edinebildim. Benim için önemli olan en büyük etmen kamışın atış mesafesine etkisi. Bu konuda okuduğum kadarıyla sahte ağırlığı, sahte ağırlık merkezi, ip-misina tercihi, ip-misina kalınlığı ve tabi ki kamışı atma becerisi doğrudan erim noktasını etkileyen etmenler. Ben bu etmenlerin aynı olduğu koşullarda hangi kamışın daha iyi mesafeye ulaşabileceğini aramaktayım. Genel anlamda 10-30, 10-40 arası atarlı kamışlar tercih edilmiş. Kamışın sertlik derecesi atış mesafesini etkilediğini okudum. Birkaç kamış çeşidine baktım ve kullanan tecrübeli kişilerin yardımına ihtiyaç duymaktayım. Kamışlar:
Shimano Catana 2.70 10-30 M (184 g)
Savage gear ccs 2.79 15-42 (143 g)
Okuma V system 2.70 10-40 (150 g)
Okuma dead ringer 2.58 12-45 (180 g)
Daiwa Crossfire 2.70 10-40 (325 g)
Ayrıca şöyle bir ikilemde kaldım, kamışın hassaslığının atışa dezavantaj oluşturduğunu tecrübeli kişilerden duydum ama bir yandan da hassas olmasının atışta kamçılama yapmasından dolayı daha iyi atış yapıldığını da duydum bu konuda kafam biraz karıştı ya da ben yanlış anlıyorum bir şeyleri.
Makine olarak elimde okuma Ceymar cy25 serisi var şimdilik çok sıkıntı olmayacağını ancak tam uygun spin makinesi olmadığı yorumlarını almaktayım. Yedek kafa alarak hem spin hem lrf de kullanmayı düşünüyorum.
Fiyat konusunda farklılıklar olsa da atış için hangi kamıştan tam randıman alırım bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bu fiyat aralığında farklı kamış çeşitlerine de açığım.
Shimano Catana 2.70 10-30 M (184 g)
Savage gear ccs 2.79 15-42 (143 g)
Okuma V system 2.70 10-40 (150 g)
Okuma dead ringer 2.58 12-45 (180 g)
Daiwa Crossfire 2.70 10-40 (325 g)
Ayrıca şöyle bir ikilemde kaldım, kamışın hassaslığının atışa dezavantaj oluşturduğunu tecrübeli kişilerden duydum ama bir yandan da hassas olmasının atışta kamçılama yapmasından dolayı daha iyi atış yapıldığını da duydum bu konuda kafam biraz karıştı ya da ben yanlış anlıyorum bir şeyleri.
Makine olarak elimde okuma Ceymar cy25 serisi var şimdilik çok sıkıntı olmayacağını ancak tam uygun spin makinesi olmadığı yorumlarını almaktayım. Yedek kafa alarak hem spin hem lrf de kullanmayı düşünüyorum.
Fiyat konusunda farklılıklar olsa da atış için hangi kamıştan tam randıman alırım bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bu fiyat aralığında farklı kamış çeşitlerine de açığım.