Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Kısmetsizliği Ve Ustalardan Ciddi Yardım:(

stasyonar

Aktif Üye
Adı
Serkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hasan Can kardeşim, senin konunu izlemeye aldım ve her bildirimde inşallah bu arkadaşın kısmetsizliği son bulur diyorum. Her ne kadar balık alamasan da bir şeyler kıpırdamış buna da şükür. Hedefindeki lüfer biraz zor balık değil mi ? Biraz daha geniş davranamaz mısın ? Hani sen su üstü ile denemeler yapacaktın mendirekteki sakin sularda ? Biraz da burnunun dikine gidiyorsun gibime geldi. Kır şu lüfer inadını, zoka dedim yem dedim su üstü dedim. Ben de imzamdaki iki raporun haricinde balık alamadım şu spin illetiyle omeyo işte. Mesela geceden aynı kamışla zokaya yem takıp at 50 mt atarsın. Çek iki üç limitler dahilinde lidaki filan poşetine, sabah hava mavileyince tak su üstünü gelirse gelir. Spinin %95 i boş zaten. Güzel haberlerini bekliyorum.

snrdnr

Üye
Bugün yine deneme yaparken kıyıdan yavaş yavaş ilerleyip sahtemi atıyordum. Bir anda 30 metre ilerde su üstünde zıplaya zıplaya kaçışan balıkları gördüm. Bi baktım bu arkadaş kıyıya vurmuş. Mevla dedi ki spin ile olmuyorsa da ven yanındayım sanırım kofana vardı zarganaya saldıran. Sahteye dönüp bakan yok.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Uzun zamandır konuyu takip ediyorum. Lüfer avı için arkadaşın tavsiyesini dinlemeni öneririm. Özellikle (bulabilirsen) en alttaki Hansen Flash'ı mavi olanı bolca atmanı tavsiye ederim. Ekstra olarak yine bulabilirsen Hansen Silver Arrow'u şiddetle öneriyorum. Bu sezon çok fazla lüfer aldım bu iki kaşıkla.

Tavsiyeler, Sabah 28gr fladen no1 parlak hologram kaşıkla başlanıp, gün aydınlanınca 22gr hansen sırtı maviyle devam edilmelidir. 40lık makinede sabit devirle özellikle hansende normal hızda çalışılmalıdır. Fladende hızlı sarılmalıdır. Ekstra aksiyona gerek yok. Kaşıkta ip misinaya gerek yok. 0.25mm şeffaf misina yeterli. Hırsız uygulaması bence olmazsa olmaz.

Adı
Hasan Can Alan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hasan Can kardeşim, senin konunu izlemeye aldım ve her bildirimde inşallah bu arkadaşın kısmetsizliği son bulur diyorum. Her ne kadar balık alamasan da bir şeyler kıpırdamış buna da şükür. Hedefindeki lüfer biraz zor balık değil mi ? Biraz daha geniş davranamaz mısın ? Hani sen su üstü ile denemeler yapacaktın mendirekteki sakin sularda ? Biraz da burnunun dikine gidiyorsun gibime geldi. Kır şu lüfer inadını, zoka dedim yem dedim su üstü dedim. Ben de imzamdaki iki raporun haricinde balık alamadım şu spin illetiyle omeyo işte. Mesela geceden aynı kamışla zokaya yem takıp at 50 mt atarsın. Çek iki üç limitler dahilinde lidaki filan poşetine, sabah hava mavileyince tak su üstünü gelirse gelir. Spinin %95 i boş zaten. Güzel haberlerini bekliyorum.
Hocam az önce yemliden geldim :) mesajlara yeni cevap verebildim. Bir haftadır akşam hava karardıktan sonra gece yemliye kaldım. Önceleri fileto sardalya istavritle hırsızlı mantarlı takım deniyordum.(Ufak bir tek istavrit aldım)Ondan da ümidi kesince bir kaç gündür midye yemle izmarit takımıyla(ikili köstek 20 gr kurşun) çalıştım. Attığım yer epey kayalık balık olacağını düşündüm. Birkaç defa oltamı taktım. Su üstüne ise neredeyse her sabah zaman ayırıyorum hava da uygun su yatık şu an.
Lüfer inadım sadece şu an herkesin peşinde olup balık almasından aslında. Tavsiyeleriniz benim için çok değerli hocam.

Adı
Hasan Can Alan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Uzun zamandır konuyu takip ediyorum. Lüfer avı için arkadaşın tavsiyesini dinlemeni öneririm. Özellikle (bulabilirsen) en alttaki Hansen Flash'ı mavi olanı bolca atmanı tavsiye ederim. Ekstra olarak yine bulabilirsen Hansen Silver Arrow'u şiddetle öneriyorum. Bu sezon çok fazla lüfer aldım bu iki kaşıkla.
Hocam bu kaşığı buralarda bulamamıştım malesef. Elimde şu hansen pilgrim blue/silver var sadece o da iş görür mü?

Adı
Hasan Can Alan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bugün yine deneme yaparken kıyıdan yavaş yavaş ilerleyip sahtemi atıyordum. Bir anda 30 metre ilerde su üstünde zıplaya zıplaya kaçışan balıkları gördüm. Bi baktım bu arkadaş kıyıya vurmuş. Mevla dedi ki spin ile olmuyorsa da ven yanındayım sanırım kofana vardı zarganaya saldıran. Sahteye dönüp bakan yok.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ha şöyle yormasalar ya bizi :D şaka bir yana yemlik balıklar çok gerçekten. Burada da durum aynı kıyıda nereye baksam sürü var.

Sanırım havaların biraz daha soğuyup bu gümüşlerin diğerlerinin daha derinlere çekilmesi lazım.

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam bu kaşığı buralarda bulamamıştım malesef. Elimde şu hansen pilgrim blue/silver var sadece o da iş görür mü?
Tabiki iş görür fakat bu kaşıklar küçük olduğundan çok fazla ipe dolanıyor. Yani kaşık düştüğü anda boşluğunu alıp çekmen gerekiyor.

Mektupla

Daimi Üye

Mektupla

Daimi Üye
Bu videoda;
olta attığı yerler tanıdık geliyorsa ve daha önce hiç olta atmadığınız yerler ise bu yerlerde de denemekte fayda var.
yakaladığı balıklarda kullanılan rapalaları da yazmış.