Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
lider nedir lider balıktırValla bu konuda çok yazıldı çizildi , kimimiz lazım kimimiz lazım değil dedi,
forumda uzun uzun bu konu konuşuldu , konu başlığını hatırlamıyorum net olarak aramak lazım.
ben sadece 1 kere denedim ondan sonra da hiç denemedimbalık varsa lider veya ip farkemiyor bence , riske gerek yok
![]()
Hocam birkaç haftadır sınav dönemleri nedeniyle epey ara vermek durumundaydım yakın zamanda kaldığım yerden devamHasan kardeş bu hobiyi bıraktı sanırım hiç sesi soluğu çıkmıyor?
Hocam bir bakıma haklı olabilirsiniz fakat, ben yalnız iple kullandığımda çok sinir bozucu bir dolanmalar oluyor. Her 4 atışımda bir bunun olması can sıkıyor ve uğraştırıyor. Bu kullanmam için birinci sebebim.lider nedir lider balıktırkullanmıyoruz tavsye etmiyoruz 1 kere denemedim hiç sıkıntısını görmedim lider alacağına shimano kairiki 0,07 al bak keyfine...
Bırakmadığına sevindim.Hocam birkaç haftadır sınav dönemleri nedeniyle epey ara vermek durumundaydım yakın zamanda kaldığım yerden devam![]()
Avlarımızın bereketi artsın inşâllah...Aradan sonra tekrar denemelerime devam ettim 1 haftadır sabah gün doğumundan önce meradaydım saat 11 e kadar atış yaptım. Ve akşam güneş battıktan hemen sonrası. Hedef balığım tabiki yine lüferdi.
Genellikle yalova kaşığı kullandım. Karanlık saatlerde ise kendo mor kafa beyaz sahte ve wily camaro üstü limon altı turuncu sahteyle çalıştım.
Ama artık geze geze balığı arayarak atmak istemedim. Çünkü bunu 2 aydır yapıyorum ve sonuç alamıyordum. Bir yerde sabit durarak saatlerce kollayacaktım merayı.Yerimde duramayan biriyim ama evden çıkarken "ayrılmayacağım" diye kendimi tembihledim. Bulunduğum yeri koruyarak önümden geçecek bir sürüyü bekleyecektim. Hatta zaman kaybı olmaması için artık tek bir kaşıkla çalışıyordum.
Dün bir balık benim ve yanımdaki abinin kaşığıyla epey oynadı. Birkaç defa benim kamışta hareketlilik oldu. Birkaç defada yanımdaki abinin. Bu 15 dakika içinde oldu ve bitti.(Önceki günde aynı yerde 5 metre önümde lüfer görmüştüm.Atlaya zıplaya sürülere dalıyor bütün küçük balıklar kaçışıyordu. Su çok berraktı ve ilk defa bu balığı bu kadar net gördüğümü söyleyebilirim.) Küçük balık combalaklarının hemen arkalarına atıyorduk. Kaşıklarımız yüzeye yakın geliyordu ne olduğunu anlamadık zargana da olabilirdi. Ne denediysem olmadı. Alamadık.
Bugün aynı yere erkenden gittim. Ve saatlerce yokladım. Teknelerin birçoğu da oralara konuşlanmıştı. Ama sonuç yine sıfır.
Eve dönüş yolunda biraz oyalanırken genç bir arkadaşın meranın başka bir yerinde gelir gelmez aldığı lüferi seyrettim. Su üstüyle. Ve kaşıkla limonla alınan diğer balıklara baktım.neyse..
Bu akşam evde ciddi bir konuşma geçecek. Sahteleri tek tek karşıma dizeceğim oturup bu sorunu masaya yatıracağız. Nedir sizin derdiniz ne istiyorsunuz?
Bakalım ne diyecekler?
Amin. İnşaallah..Avlarımızın bereketi artsın inşâllah...
![]()
Hocam rahat olun. Silikonlu biraz dip balığı falan yakalayın moralinizi düzeltir. Ben bir kaç gün iskorpit çektim peşinden 2 parça çinekop. Sahtenin boyundan ufak balık atladı.Aradan sonra tekrar denemelerime devam ettim 1 haftadır sabah gün doğumundan önce meradaydım saat 11 e kadar atış yaptım. Ve akşam güneş battıktan hemen sonrası. Hedef balığım tabiki yine lüferdi.
Genellikle yalova kaşığı kullandım. Karanlık saatlerde ise kendo mor kafa beyaz sahte ve wily camaro üstü limon altı turuncu sahteyle çalıştım.
Ama artık geze geze balığı arayarak atmak istemedim. Çünkü bunu 2 aydır yapıyorum ve sonuç alamıyordum. Bir yerde sabit durarak saatlerce kollayacaktım merayı.Yerimde duramayan biriyim ama evden çıkarken "ayrılmayacağım" diye kendimi tembihledim. Bulunduğum yeri koruyarak önümden geçecek bir sürüyü bekleyecektim. Hatta zaman kaybı olmaması için artık tek bir kaşıkla çalışıyordum.
Dün bir balık benim ve yanımdaki abinin kaşığıyla epey oynadı. Birkaç defa benim kamışta hareketlilik oldu. Birkaç defada yanımdaki abinin. Bu 15 dakika içinde oldu ve bitti.(Önceki günde aynı yerde 5 metre önümde lüfer görmüştüm.Atlaya zıplaya sürülere dalıyor bütün küçük balıklar kaçışıyordu. Su çok berraktı ve ilk defa bu balığı bu kadar net gördüğümü söyleyebilirim.) Küçük balık combalaklarının hemen arkalarına atıyorduk. Kaşıklarımız yüzeye yakın geliyordu ne olduğunu anlamadık zargana da olabilirdi. Ne denediysem olmadı. Alamadık.
Bugün aynı yere erkenden gittim. Ve saatlerce yokladım. Teknelerin birçoğu da oralara konuşlanmıştı. Ama sonuç yine sıfır.
Eve dönüş yolunda biraz oyalanırken genç bir arkadaşın meranın başka bir yerinde gelir gelmez aldığı lüferi seyrettim. Su üstüyle. Ve kaşıkla limonla alınan diğer balıklara baktım.neyse..
Bu akşam evde ciddi bir konuşma geçecek. Sahteleri tek tek karşıma dizeceğim oturup bu sorunu masaya yatıracağız. Nedir sizin derdiniz ne istiyorsunuz?
Bakalım ne diyecekler?