Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Kısmetsizliği Ve Ustalardan Ciddi Yardım:(

Adı
Hasan Can Alan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bencede top arkası ipek veya yemli zargana iyi fikir,
Spin avlarının çoğu zaten boş dönmekle sonuçlanır onun için dert etme ,
bence zargana falan bişeyler yakalayarak balık yakalama duygunu tatmin etmelisin.
yakında av raporunu göreceğimizden eminiz..
İkisini de deneyeceğim hocam. Eğer bir tane tutarsam yemlide yapacağım.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İkisini de deneyeceğim hocam. Eğer bir tane tutarsam yemlide yapacağım.
aynen zargananın kuyruğundan yapılan yem çok dayanıklı olur , tek yemle birçok balık yakalayabilirsiniz
yemli de atıp çekerken balık gelmiyor ise bekletme yöntemini deneyin,
bide şamandıradan sonraki misina kamış boyu kadar uzun olsun ne kadar uzun o kadar iyidir

stasyonar

Aktif Üye
Adı
Serkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
bence zargana falan bişeyler yakalayarak balık yakalama duygunu tatmin etmelisin.
Hakan Abiye katılıyorum, daha önce söylediğim gibi spin avının 2/10'unda balık vardır. Yemli avlara ile süreci canlı tutabilirsin. Bazen benim de üç parçalı bir surf kamış ve 55-60'lık bir makineyi kaliteli bir takım yapıp yemliye çıkasım geliyor. Balığın kıyılamadığı zamanlarda 100-120 metre atışlar güzel çipuralar alınabilir İzmir Körfezi'nde..

cagrioz

Aktif Üye
Adı
ÇAĞRI Ö
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kesinlikle spin de genelde boş dönülüyor ben gittim baktım boş dönücem 2li dip oltasına ekmek taktım kefal tuttum çok zevkli tutması ya da top arkası ipek bombardolu raglou da denicem ne yapalım dişli yoksa dişsiz tutmaya çalışırız:)

stasyonar

Aktif Üye
Adı
Serkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Video çok güzel açıklıyor herşeyi bakalım biraz daha deneyeyim becerebilecek miyim.
İlk denemelerini aydınlık ve durgun suda yap ki görebilesin, makinen 75-85 sarım ise videodaki hız yeterli olacaktır. Daha hızlı bir makinen varsa bir miktar daha yavaş sar. Bol wtd videosu izleyip konuya hakim olacağını düşünüyorum. Kamışın salınımına ve makineyi sarma saykılına adapte olamayabilirsin başlarda, ayrıca makine kolunun yönünü değiştirebileceğini de unutma. Ben sağlak olduğum için kamışı sağ elimle tutar (asıl iş kamışı sallamak, balık gelirse asılıp dikmek), sol elimle makineyi sararım.

Adı
Hasan Can Alan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kesinlikle spin de genelde boş dönülüyor ben gittim baktım boş dönücem 2li dip oltasına ekmek taktım kefal tuttum çok zevkli tutması ya da top arkası ipek bombardolu raglou da denicem ne yapalım dişli yoksa dişsiz tutmaya çalışırız:)
Kefal tutması zevklide yemesi o kadar değil :D Neyse önce dişsizler madem :)

Adı
Hasan Can Alan
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İlk denemelerini aydınlık ve durgun suda yap ki görebilesin, makinen 75-85 sarım ise videodaki hız yeterli olacaktır. Daha hızlı bir makinen varsa bir miktar daha yavaş sar. Bol wtd videosu izleyip konuya hakim olacağını düşünüyorum. Kamışın salınımına ve makineyi sarma saykılına adapte olamayabilirsin başlarda, ayrıca makine kolunun yönünü değiştirebileceğini de unutma. Ben sağlak olduğum için kamışı sağ elimle tutar (asıl iş kamışı sallamak, balık gelirse asılıp dikmek), sol elimle makineyi sararım.
Anladım hocam sağolun tavsiyeniz için. İlk öğrendiğimden beri alışıla geldik şekilde sağla çevirdim solla tuttum kamışı. Makina kolunu sola almayı deneyeceğim. Makinamda 75 80 sarımdır diye tahmin ediyorum.