Spin Kısmetsizliği Ve Ustalardan Ciddi Yardım:(

Hasan kardeş aynı şanssızlığı bende yaşıyorum sayılır.
2 ay oldu takımı alalı 2 ayda 10 kere balığa gitmişimdir 2 kez balık alabildim sadece.
Hele dün.tatil diye sabah 5 de kalktım köprüye gittim istavrite atayım dedim 10 a kadar istavrit bile gelmedi.
Ordan haliçe geçtim spin attım gene yok.ordan üsküdara gittik zarganaya ipek attım yok.onu bıraktım tekrar spine geçtim yok.yok Allah yok.
Bende bi süre balığa ara vermeye karar verdim.yani en azından havalar ve sular soğuyup balık haberleri gelmeden gitmeyi düşünmüyorum.senin de bi süre ara vermeni tavsiye ederim.bu süre zarfında hem ekipman olarak hemde psikolojik olarak kendini toparlarsın en azından.
Rastgelsin.

Ah kardeşim bu şanssızlık bahtsızlık varya.. Bir de keşke sadece balıkla sınırlı kalsa 🙂

Ara vermek iyidir dediğin gibi. Ama benim bir yıllık bir aram beni spinde motive etsede aranın ardından başarısızlık daha fazla hüsran veriyor.

Ben kitaba veriyorum kendimi sanada mutlaka tavsiye ederim. Seveceğin bir kitabı bul (içinde çok balık kelimesi geçmesin 😀)ve okumaya başla. Herşeyden koparıyor seni aklını meşgul ettiğin her neyse biraz uzaklaşıp rahatlıyorsun. Ve o uğraşa geri döndüğünde resetlenmiş bir başlangıç yapıyorsun.

Yok. Evet bugün de yok. Demiştim dün seferihisar da balık yapıcam diye. Bugün sabah hanımı işe bırak felan derken sabah 8.30 gibi merada olabildim. At çek yapmadan şöyle bi merayı izledim yine. Suyun üstünde sıçrayan takla atan balıkları gördüm. Takımı hazırladım başladım at çek e. Merada küçük balıkların olduğunu biliyorum ara ara saldırıya maruz kalıp suyun üstüne sağa sola saçılıyorlar görüyorum. Denemeye devam ederken öz ötede levrek olarak gördüğüm su üstü salto yapan 2 balık gördüm. At çek yaptım ama denk getiremedim. Ben meraya daha önce de gitmiştim ama böyle oynak balık yoktu. Şimdi var ama ben bişeyi yanlış yaptığıma inanıyorum. Ama çözeceğim. Ya biraz geç kaldığımdan ya sahte seçiminden. Bişey var. İnadım inat. Devam.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam bana düşmez söylemek ama uzun süre gözlemleme ve araştırmalarımda gördüğüm kadarıyla bazı seçimler (sahte, renk, aksiyon, ekipman vs.) konusunda ustalarımızda farklı görüş fikir ayrılıkları olsada, zamanlama, saatler konusunda çok netler.
Merada oynak da gördüyseniz bence avda etkili ve balığın en hareketli olduğu saatleri (gün batımı, (özellikle gün doğmadan)) seçmelisiniz.
Sonuçlarınızı burda merakla beklediğimi bilmenizi istiyorum, iyi bir haber bana diğer arkadaşlara moral ve motivasyon olur.

Kısmetiniz bol, şansınız daim olsun..
Rastgelsin inşallah..

Ben de tatli suda avlaniyorum ve baya şanssızım balik avi konusunda. Yayin baliklari gözümün önünde hoplayip zıplıyor. Bir tanesi de şu garibin oltasina bir yüzgec dahi atayım demiyor. Bir tanesini yakaladim. O da zaten yavsagin birinin suya atmis oldugu tırıvırı denen küçük ağa takılmıştı, oltayla onu çekmiş bulundum. Yaninda ayni aga takılmış olan diger 2 baligin öldüğü gibi ölümü bekliyordu. Kurtardim suya geri biraktim tabi. Ötekilere yazik oldu ama tutamasam da o hayvani kurtardigima sevindim sadece.

Ben de tatli suda avlaniyorum ve baya şanssızım balik avi konusunda. Yayin baliklari gözümün önünde hoplayip zıplıyor. Bir tanesi de şu garibin oltasina bir yüzgec dahi atayım demiyor. Bir tanesini yakaladim. O da zaten yavsagin birinin suya atmis oldugu tırıvırı denen küçük ağa takılmıştı, oltayla onu çekmiş bulundum. Yaninda ayni aga takılmış olan diger 2 baligin öldüğü gibi ölümü bekliyordu. Kurtardim suya geri biraktim tabi. Ötekilere yazik oldu ama tutamasam da o hayvani kurtardigima sevindim sadece.

Bu örnek davranışınız için gerçekten tebrik ederim sizi. Bu hobi de herşey gerçekten balık tutmak değil bunu işin içine girince anlıyorsunuz ve avcılıkda bu değil. Eğer öyle olsaydı bir çoğumuz bırakmıştık bu uğraşı. Böyle düşünmeyen de zaten tam olarak oraya o ağı atan kişiler.

Bana göre av, insanın doğadaki yerini belirleme çabası. Bu hobi de öyle bizim için.. İmkanlarıyla yok ederek değil, aklıyla, vicdanıyla, merhametiyle koruyarak onunla iç içe yaşayarak gözetmek, varoluşsal uyum, birliktelik sağlamak..
Güzel raporlarını bekliyorum.

Gün olsun kurtardığın her balık, misliyle daha büyüğüyle oltanda olsun..
Rastgelsin...

Bir de şeyciler var
-Saatlerce gidiyorsunuz bir tane bile tutamıyorsunuz boş iş bunlar boş
-Ama balık kısmet işi ne zaman nerede olacağı belli olmaz
-Yaa bırak tutamıyorum demiyor da 🙂

Bilmiyorlar ki boş olan sadece kova 🙂 Halbuki ne hayallerle gidip nelerle dönüyoruz..

Onlar söyleyedursunlar, biz boş dönmeye devam edeceğiz 😉

🙂 🙂

Hocam madem bu kadar su üstü dendi en kısa zamanda sakin sessiz martıların olmadığı bir yer bulur bulmaz deneyeceğim.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler abim. Sözünüzden geçmem 🙂
Su üstü için meranın derin olması çok problem olurmu?

Aşağıya elimde bulunan fujin marka su üstü sahtemi renk koduyla bırakıyorum.

Hasancan kardeşim şimdi bu öyle bir olay ki;
Evet su üstü dediler levrek dediler dersin ona göre ekipman zaman-saat ayarlarsın, senin oralarda levrek popülasyonu az, kaşıkçıların jigcilerin popülasyonu fazladır yine hayal kırıklığı olabilir.

Ancak balık alamasan da sahten takılmaz, WTD aksiyonunu geliştirir sahtenin yılan gibi geldiğini görürsün, zaman gelir takip alırsın hatta sahtene saldırı olur balık tutmuş gibi zevklerin olur. Su üstünün görsel şovları vardır.

Fujin Sound, Savage Gear Ex Fortuna, Spanish Lures sahteleri WTD aksiyonu en iyi sahtelerdendir gördüğüm kadarıyla.

Okumuşsundur, iki baligimi da Fujin Sound 418 rengiyle aldım. Su üstü sahteler genelde aydınlıkta atılır derler ama gece 03de aldım ikinci baligimi. Çarşaf gibi ve az dalgali sularda caziptir, patlak havalarda “Savage Gear Panic Prey” methini duydum, ağır olması sebebiyle erimi daha iyi. Sahte kutumda Fujin Sound ve Panic Prey var su üstü olarak. Senin verdigin renk de doğal bir renk ve çalışır diye düşünüyorum. Ekstra gidip 418 almasan da olur. Fujinin Sound modelini çok beğendim zira içindeki cam bilyalar çok farklı tiz bir ses yayıyor.

Mesela bende silikon yoktur, en başından beri silikona soguk baktim ve hic almadım, ama derler ki levrek işinde rapala, silikon kadar iş yapmıyor.

Alfabenin ilk harfleri kalamar ve levrek, suan bende de kaşık da yok jig de yok.

Fujin Sound - 418
Savage Gear Panic Prey - Ayu
Kendo Haryu 125f - 21
Kendo Haryu 125f - 31
Kendo Seabass Minnow 125f - 13 (Limon dedikleri)
Kendo Seabass Minnow 125f - 24 (Mor Kafa dedikleri)
3 Adet ucuzlardan kalamar zokasi (Yesil, Pembe, Turuncu)

Hasancan kardeşim şimdi bu öyle bir olay ki;
Evet su üstü dediler levrek dediler dersin ona göre ekipman zaman-saat ayarlarsın, senin oralarda levrek popülasyonu az, kaşıkçıların jigcilerin popülasyonu fazladır yine hayal kırıklığı olabilir.

Ancak balık alamasan da sahten takılmaz, WTD aksiyonunu geliştirir sahtenin yılan gibi geldiğini görürsün, zaman gelir takip alırsın hatta sahtene saldırı olur balık tutmuş gibi zevklerin olur. Su üstünün görsel şovları vardır.

Fujin Sound, Savage Gear Ex Fortuna, Spanish Lures sahteleri WTD aksiyonu en iyi sahtelerdendir gördüğüm kadarıyla.

Okumuşsundur, iki baligimi da Fujin Sound 418 rengiyle aldım. Su üstü sahteler genelde aydınlıkta atılır derler ama gece 03de aldım ikinci baligimi. Çarşaf gibi ve az dalgali sularda caziptir, patlak havalarda “Savage Gear Panic Prey” methini duydum, ağır olması sebebiyle erimi daha iyi. Sahte kutumda Fujin Sound ve Panic Prey var su üstü olarak. Senin verdigin renk de doğal bir renk ve çalışır diye düşünüyorum. Ekstra gidip 418 almasan da olur. Fujinin Sound modelini çok beğendim zira içindeki cam bilyalar çok farklı tiz bir ses yayıyor.

Mesela bende silikon yoktur, en başından beri silikona soguk baktim ve hic almadım, ama derler ki levrek işinde rapala, silikon kadar iş yapmıyor.

Alfabenin ilk harfleri kalamar ve levrek, suan bende de kaşık da yok jig de yok.

Fujin Sound - 418
Savage Gear Panic Prey - Ayu
Kendo Haryu 125f - 21
Kendo Haryu 125f - 31
Kendo Seabass Minnow 125f - 13 (Limon dedikleri)
Kendo Seabass Minnow 125f - 24 (Mor Kafa dedikleri)
3 Adet ucuzlardan kalamar zokasi (Yesil, Pembe, Turuncu)

Hocam bu sabah epey su üstü deneme şansım oldu. Öyleki bugüne planlamıştım su üstü denemelerimi çünkü bu ayın neredeyse en az rüzgar ve dalgalı günü bugündü.

Şunu söyleyebilirim ki wtd (walk the dog) dedikleri aksiyonu sizinde dediginiz yılan gibi kıvrılma hareketini gerçekten hiç beceremiyorum. Sahtemi yüzdürürken o kamış hareketini hiç yapamıyorum.(yalnızca kamış ucunun yukarı aşağı veya sağa sola sallanması) Yaptığım sadece aralarda kamışı vurdurup yavaşça çekmek. Bu şekilde de bazen sahte su altında yüzerek geliyor bazen dümdüz su üstünden geliyor. Yokmu bu aksiyonun farklı bir tekniği en azından kolaydan başlamak için.. Bugün su üstü attığımı gören burada değerli bir balıkçı amcamız bana "şimdi atma onu gece atacaksın onu, süperdir o sahte levrek katilidir burada!" diyerek de tavsiye verdi. Gece için ne dersiniz bilemem.

Bu sabah tesadüfen bulduğum farklı bir meradaydım. Ve kıyıda neredeyse benim hemen bir kaç metre ilerimde çok fazla oynak vardı. Küçük balıklar bir oraya bir buraya kaçışıyorlar zıplıyorlardı. Bu gün ağarırken oluyordu. Büyük balıklar gördüm hemen yakınımda neydi tam bilemiyorum. Ama küçük balıkların kaçışları devamlı sürdü ve bende kaşığa döndüm. Ama hiçbirşey yok gibi...

Yakınlardan geçen birisi "palamuttur o" dedi. Sürekli bir şapırtı vardı denizde. Herşeyi gözlemleme fırsatı buldum. Martılar parçalanmış ufak balıkları gümüşleri küçük kefalleri su üstünden alıyordu. Limon rapala (wily camaro üstü sarı, altı turuncu) attım olmadı. Kendo mor kafa attım yine olmadı. Hava iyice aydınlandığındaysa sadece kaşık attım nafile.. Birşeyler vardı ama ne olduğunu bilmiyordum.

Ben takımlarımı toplarken yanıma birisi geldi ve zargana topuyla bir tane zargana tuttuğunu gördüm. Acaba aynı yerde top arkası ipek mi atsam bende? Bu mevsim de olurmu veya nerelerde olur ?

Hocam bu sabah epey su üstü deneme şansım oldu. Öyleki bugüne planlamıştım su üstü denemelerimi çünkü bu ayın neredeyse en az rüzgar ve dalgalı günü bugündü.

Şunu söyleyebilirim ki wtd (walk the dog) dedikleri aksiyonu sizinde dediginiz yılan gibi kıvrılma hareketini gerçekten hiç beceremiyorum. Sahtemi yüzdürürken o kamış hareketini hiç yapamıyorum.(yalnızca kamış ucunun yukarı aşağı veya sağa sola sallanması) Yaptığım sadece aralarda kamışı vurdurup yavaşça çekmek. Bu şekilde de bazen sahte su altında yüzerek geliyor bazen dümdüz su üstünden geliyor. Yokmu bu aksiyonun farklı bir tekniği en azından kolaydan başlamak için.. Bugün su üstü attığımı gören burada değerli bir balıkçı amcamız bana "şimdi atma onu gece atacaksın onu, süperdir o sahte levrek katilidir burada!" diyerek de tavsiye verdi. Gece için ne dersiniz bilemem.

Bu sabah tesadüfen bulduğum farklı bir meradaydım. Ve kıyıda neredeyse benim hemen bir kaç metre ilerimde çok fazla oynak vardı. Küçük balıklar bir oraya bir buraya kaçışıyorlar zıplıyorlardı. Bu gün ağarırken oluyordu. Büyük balıklar gördüm hemen yakınımda neydi tam bilemiyorum. Ama küçük balıkların kaçışları devamlı sürdü ve bende kaşığa döndüm. Ama hiçbirşey yok gibi...

Yakınlardan geçen birisi "palamuttur o" dedi. Sürekli bir şapırtı vardı denizde. Herşeyi gözlemleme fırsatı buldum. Martılar parçalanmış ufak balıkları gümüşleri küçük kefalleri su üstünden alıyordu. Limon rapala (wily camaro üstü sarı, altı turuncu) attım olmadı. Kendo mor kafa attım yine olmadı. Hava iyice aydınlandığındaysa sadece kaşık attım nafile.. Birşeyler vardı ama ne olduğunu bilmiyordum.

Ben takımlarımı toplarken yanıma birisi geldi ve zargana topuyla bir tane zargana tuttuğunu gördüm. Acaba aynı yerde top arkası ipek mi atsam bende? Bu mevsim de olurmu veya nerelerde olur ?
Bencede top arkası ipek veya yemli zargana iyi fikir,
Spin avlarının çoğu zaten boş dönmekle sonuçlanır onun için dert etme ,
bence zargana falan bişeyler yakalayarak balık yakalama duygunu tatmin etmelisin.
yakında av raporunu göreceğimizden eminiz..

Back