Spin Kısmetsizliği Ve Ustalardan Ciddi Yardım:(

Hasancan kardeş selamlar. Lider için mahin düğümünü öneriyorum çünkü hiç çözülmedi bu güne kadar ve daha iyi gibi diye fc bağladım birkaç kez ve en son en verimli jig çözülüp gidince fc yüzünden mahine döndüm kafam rahat etti. Takımın endoğru takım olup olmadığından ancak balık kancaya takılıyken anlayabiliyor insan. En ufak kusur üzüntüye yahut motivasyonun kaybolmasına sebep olan kayıpları doğuruyor. Değiştirmediğin klips yahut lider, kontrol etmediğin düğüm ve diğer konular ya sahte yemini kaybettiriyor yahut kancadaki balığı. Ne kısmetse diyerek yapılacak av anca yemli av bana göre kim yutarsa zokayı çantadaki o. Lrf yahut spinde hedefindeki balık ne ise ona göre suya attığın sahtedeki aksiyon, zamanlama, boyut, renk önemli. Başkaları da var ama temelde bunlar var. Gitmekten hoşlandığın yer yahut kolayına gelen yer yani avlak ne ise oradaki balıktır ''hedefteki balık.'' Bir örnek vereyim baracudayı savagear 175 mm limon JERK ile avlıyoruz. İlk ışıklarda başlıyor sabah yarım saat bilemedin 1 saat enfazla görünüp gidiyor. Bu avlak şehire yakın olduğundan balık huy edinmiş insanlar ayaklanmaya başlamadan kahvaltıya uğrayıp gidiyor bu arkadaşlar çabucak. Tenha avlaklarda başka saatlerde de yakalanıyor bu balık. İnsan gibiler ve avlakdaki o civar balıkların edindikleri huylar var. Onlarında avlağı orası orada avlanıyorlar ve yemlerinin hangi koşullarda orada olacağını biliyorlar yoksa açlıktan ölürlerdi 🙂 Sen yakalayamasan da etrafında yakalayanların neyi saat kaç gibi hangi havada (açık-kapalı, rüzgarlı-dingin ...) yakaladıklarını değerlendirmelisin.

Söylediğiniz şeyleri fazlasıyla değerlendirdim. Ve zaten genellikle de ustaların balık aldığı saatler ve zamanlarda onlarla at çek yaptım bu zamana kadar.

Hasancan kardes benimde spinde gordugum olay dogru yerde dogru zamanda olmak , ornek vermek gerekirse kocaeli spin icin oldukca fakir bir bolge kasimda iki hafta bolluk yapiyor sonra meraya 50 kisi gelse 3-5 balik anca cikiyor kasim sonuna kadar aynisini birde mayis ayinda yapiyor, baskada istersen hergun sabah aksam baliga git hicbirsey alamazsin (yada benim gibi sirtina kaşik takilmis mirmir alabilirsin mesela 🙂 ) ama canakkale, istanbul, ege, akdeniz buralarin olayi farklidir ya bogazdan gecis baligi vardir veya yerlesik baliklari vardir( levrek gibi) velhasil bulundugun bolgeyi iyi arastirip dogru zamanda dogru yerde olmaya calis geri kalan zamaninda da hic kendini yipratma...

Hasancan kardes benimde spinde gordugum olay dogru yerde dogru zamanda olmak , ornek vermek gerekirse kocaeli spin icin oldukca fakir bir bolge kasimda iki hafta bolluk yapiyor sonra meraya 50 kisi gelse 3-5 balik anca cikiyor kasim sonuna kadar aynisini birde mayis ayinda yapiyor, baskada istersen hergun sabah aksam baliga git hicbirsey alamazsin (yada benim gibi sirtina kaşik takilmis mirmir alabilirsin mesela 🙂 ) ama canakkale, istanbul, ege, akdeniz buralarin olayi farklidir ya bogazdan gecis baligi vardir veya yerlesik baliklari vardir( levrek gibi) velhasil bulundugun bolgeyi iyi arastirip dogru zamanda dogru yerde olmaya calis geri kalan zamaninda da hic kendini yipratma...

Hocam keşke o dediğiniz yerlerde bulunma imkanım olsaydı. Artık sadece marmaranın kısmetine kaldık.Bir şekilde kovaladık buraları ama nafile. Zaten burası için bu aylardan (eylül ekim kasım) sonrada gitmenin bir anlamı yok bence de. Kendimi yormuş olacağım sadece..

Tavsiyeniz, değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim..

Güç belada olsa kamışı oltayı ve kovamı toparladım. Nihayet 6, 6 buçuk saatlik yorucu bir günden sonra sancılı bir el, ciddi bir baş ağrısı, kesik bir parmak ve burkulmuş bir bilekle biraz sekerek evin yolunu tuttum.

Tavsiye veren öneride bulunan yorum yapan destek olan herkese gerçekten çok teşekkür ederim.
Benim için bu hobi bitmiştir. Bu konu da kapanabilir.
Size rastgelsin..
Çok geçmiş olsun.
Başına gelenlere gerçekten üzüldüm.
Kaşık, ip, misina vs yerine konur nasıl olsa ama hafif de olsa sakatlanman, üstüne bir de iskorpite çarpılman büyük şanssızlık olmuş.
Bu hobiyi bırakabilirsin tabii ama tarih göstermiştir ki kazananlar her zaman bırakanlar değil devam edenler olmuştur.

Madem ki mera o kadar takılgan daha hafif kaşıklar kullan, kaşığın dibe inmesine izin verme, kaşık yerine alt üçlü iğnesi dökülmüş ve üstten asist iğne bağlanmış hafif jigler kullan.
Lüfer genelde hızlı sarım ve sert aksiyonlar sever. Sürekli sert jerkler ile çek kaşık, sahte ya da jiglerini.

Ben yarın sabah gidiyorum seferihisar taraflarında deneyeceğim. Umarım ben bu sefer feleğin kanadını kırıcam.umarım...

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bandırma hocam. Mendirekte liman içinde avlanıyorum.
Hasan hobidaşım Bandırmada bircok alternatifin mevcut
hic bilmosan Bandırma spin grubu var onlar ile beraber acemilik veya baslangici daha eglenceli cekilebilir hale gerirebilirsin.
lüfer icin Erdek te kendo karpuz tabir edilen mat tiger modeli iyi calisir mesala ucuz yollu is yapan cok cesit var . Lüfer var ise bir sekilde alirsin diye dusunuyorum

Hasan hobidaşım Bandırmada bircok alternatifin mevcut
hic bilmosan Bandırma spin grubu var onlar ile beraber acemilik veya baslangici daha eglenceli cekilebilir hale gerirebilirsin.
lüfer icin Erdek te kendo karpuz tabir edilen mat tiger modeli iyi calisir mesala ucuz yollu is yapan cok cesit var . Lüfer var ise bir sekilde alirsin diye dusunuyorum
Ayrıca kiyi seridi boyunca guzel levrek meralari mevcut fujin suustu ile cok guzel avlar mevcut
Bir de kendimce gozlemim lüfer avı icin ip misina ne kadar gerekli halen cok cesitli cevaplar var etrafta .bence kış havasinda ruzgarli havada dert ip misina
Rast gelsin

Valla bu konuda çok yazıldı çizildi , kimimiz lazım kimimiz lazım değil dedi,
forumda uzun uzun bu konu konuşuldu , konu başlığını hatırlamıyorum net olarak aramak lazım.
ben sadece 1 kere denedim ondan sonra da hiç denemedim 🙂 balık varsa lider veya ip farkemiyor bence , riske gerek yok 🙂
Sahtenin iğneleri ipe dolandığı zaman ne yapıyorsunuz? Sürekli ipi kesip tekrar mı düğüm atıyorsunuz? Ya da diyelim ki kayalık meradasınız. Balık sahteye atladı ve doğru taşın altına yüzdü. İp jilet keser gibi kesilir. Lideri sadece görünmezlik olarak düşünmemek gerekiyor. Araçlardaki amortisörler gibi sisteme sahip bence. Engebeli yolda size konfor sağlıyor.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back