Shore Hunter
Üye
- Tepki
- 252
- Ödül
- 58
Hasancan kardeş selamlar. Lider için mahin düğümünü öneriyorum çünkü hiç çözülmedi bu güne kadar ve daha iyi gibi diye fc bağladım birkaç kez ve en son en verimli jig çözülüp gidince fc yüzünden mahine döndüm kafam rahat etti. Takımın endoğru takım olup olmadığından ancak balık kancaya takılıyken anlayabiliyor insan. En ufak kusur üzüntüye yahut motivasyonun kaybolmasına sebep olan kayıpları doğuruyor. Değiştirmediğin klips yahut lider, kontrol etmediğin düğüm ve diğer konular ya sahte yemini kaybettiriyor yahut kancadaki balığı. Ne kısmetse diyerek yapılacak av anca yemli av bana göre kim yutarsa zokayı çantadaki o. Lrf yahut spinde hedefindeki balık ne ise ona göre suya attığın sahtedeki aksiyon, zamanlama, boyut, renk önemli. Başkaları da var ama temelde bunlar var. Gitmekten hoşlandığın yer yahut kolayına gelen yer yani avlak ne ise oradaki balıktır ''hedefteki balık.'' Bir örnek vereyim baracudayı savagear 175 mm limon JERK ile avlıyoruz. İlk ışıklarda başlıyor sabah yarım saat bilemedin 1 saat enfazla görünüp gidiyor. Bu avlak şehire yakın olduğundan balık huy edinmiş insanlar ayaklanmaya başlamadan kahvaltıya uğrayıp gidiyor bu arkadaşlar çabucak. Tenha avlaklarda başka saatlerde de yakalanıyor bu balık. İnsan gibiler ve avlakdaki o civar balıkların edindikleri huylar var. Onlarında avlağı orası orada avlanıyorlar ve yemlerinin hangi koşullarda orada olacağını biliyorlar yoksa açlıktan ölürlerdi 🙂 Sen yakalayamasan da etrafında yakalayanların neyi saat kaç gibi hangi havada (açık-kapalı, rüzgarlı-dingin ...) yakaladıklarını değerlendirmelisin.
Söylediğiniz şeyleri fazlasıyla değerlendirdim. Ve zaten genellikle de ustaların balık aldığı saatler ve zamanlarda onlarla at çek yaptım bu zamana kadar.