Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin nasıl toplanır?

hllzn

Yeni Üye
Adı
halil ibrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkdaşlar, yeni bir spin kamış aldım 2 parça. Kullananlara bir sorum var. Avı bitirince, makineyi çıkartıyor musunuz? Ayrıca her defasında ipi fırdöndüye düğüm yapıyorum. Avı bitirince kesmek zorunda kalıyorum. Bu işin raconu bu mu? :D Muhteşem bir eziyet hissettim de teleskopik kamıştan sonra, sormak istedim sizlere :))

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba,

Aşağıdaki gibi spin kamış kılıfları var fiyatları uygun. Bu kılıfı kullanarak ip ve klips takılıyken sadece kamışı 2'ye bölüp bu kamışa koyuyorum. Makineyi sökmeden bu şekilde kullanabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir husus var sadece klipsi tam ilk yüzüğe dayanacak şekilde sarmayın. 3-4 cm uzunlukta uçtan sarkıtıp o şekilde kılıfın içine koyun.

Ekli dosyalar

Adı
Samet
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben 2 parçaya ayırıyorum, sonra ikisini birbirine cırtcırtla sabitliyorum. bide genelde üşenmezsem çok gelince makineyi hafif suyla yıkıyorum kafasını çıkarıp tuzlu sudan arındırmak gerekiyormuş.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ben 2 parçaya ayırıyorum, sonra ikisini birbirine cırtcırtla sabitliyorum. bide genelde üşenmezsem çok gelince makineyi hafif suyla yıkıyorum kafasını çıkarıp tuzlu sudan arındırmak gerekiyormuş.
Temizliği yapana saygım sonsuz. Genelde gecenin bir saati avdan döndüğüm için hiç yıkamadım makineyi. 3. sezonuna giriyor bir sıkıntı yok çok şükür. :)

Adı
Samet
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bedri abi bende bazen yapıyorum bazen yapmıyorum, bu tuzlu sudan arındırma işi sanırım daha çok ipin ömrünü artırmak için, ip tuzlu suyla kalınca daha erken çürüyormuş bende bu nedenle yapıyorum.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Arkadaşların tavsiyesine katılıyorum ve bir detay da ben eklemek istiyorum bu şekilde kamışı kılıfa koyduktan sonra makine kalamasını açarsanız olası bir takılma vb. durumlarda takımı korumuş olursunuz

hllzn

Yeni Üye
Adı
halil ibrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşların tavsiyesine katılıyorum ve bir detay da ben eklemek istiyorum bu şekilde kamışı kılıfa koyduktan sonra makine kalamasını açarsanız olası bir takılma vb. durumlarda takımı korumuş olursunuz
kalaması neresi oluyor makinenin? çevirdiğimiz kol kısmı mı?

xKralTR

Üye
Adı
Hasan U.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
kalaması neresi oluyor makinenin? çevirdiğimiz kol kısmı mı?
Kalama ayarı burası. Fotoya baktığımız açıdan sola doğru çevirirseniz ipi ucundan çekmeniz kolaylaşır. Sağa doğru çevirirseniz ipi ucundan çekmeniz zorlaşır.

Kısacası arkadaş sola doğru ip kolay açılacak şekilde ayarlayın diyor. Çok fazla çevirirseniz kapak komple çıkar. Kapak çıktığı zaman ipin sarılı olduğu baş kısmı da komple çıkar.
1726900984352.png

Avlanırken kalama ayarını bu videoya göre yapabilirsiniz.

hllzn

Yeni Üye
Adı
halil ibrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
çok iyi ya her şeyi de biliyorsunuz :D

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
her avdan sonra makineyi kamışı birbirinden ayırır güzelce temizlerim. kamışı temizlemesi kolay musluğun altında komple yıkar kurularım, makine de ise sadece ipin olduğu kısma 20 sn kadar ılık su tutarım, geri kalan kısımları nemli bezle siler sonra kurularım, uzun süre nemli kalmasın diye hava akışı olan bir yerde kuruması için bırakırım. sahteleri de aynı şekilde avdan gelir gelmez yıkar kurularım. malzemeler pahalı, uzun ömürlü olmasını istiyorsan iyi bakacaksın. neredeyse her gün ava giderim, bazen hem sabah hem akşam üzeri ava giderim, akşam tekrar gideceğim deyip temizlemeden kenarda bekletmem :) ne kadar yorgun olursam olayım eve girince ilk yaptığım şey malzemeleri temizlemek.