Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Spin Setimde Hata Var Mı ?

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba. Yeni bir lrf takimina gecmeyi dusunuyordum fakat su an bir lrf takimim var ve hazirana dogru zodyak bot da alacagimdan daha buyuk balik pesinde kosacagim. Konyada yasiyorum gollerde barajlarda avlaniyorum fakat sık sık izmire ve mersine avlanmaya gidiyorum ve hatta izmire tasinma ihtimalim bile var. Ben de buyuk balik da cekebilmek adina bir spin takim kurdum fakat lrf hissiyatina da alistigim icin light spin takimi kurmayi tercih ettim. Almadan once sizlere de danisayim dedim.

Kamis : Daiwa Ballistic X Jigger 270 7-28 gr
Makine : Daiwa Fuego 3000 DC
Misina : Daiwa J Braid X8 0.13 mm
Leader : Daiwa Prorex FC 0.33 mm

Sizce bir hata var mı ? Acele edip danismadan almak istemedim :) Tesekkur ederim simdiden.

Son düzenleme:

Yoklar yoklar

Aktif Üye
Adı
Onur
Merhaba. Yeni bir lrf takimina gecmeyi dusunuyordum fakat su an bir lrf takimim var ve hazirana dogru zodyak bot da alacagimdan daha buyuk balik pesinde kosacagim. Konyada yasiyorum gollerde barajlarda avlaniyorum fakat sık sık izmire ve mersine avlanmaya gidiyorum ve hatta izmire tasinma ihtimalim bile var. Ben de buyuk balik da cekebilmek adina bir spin takim kurdum fakat lrf hissiyatina da alistigim icin light spin takimi kurdum. Almadan once sizlere de danisayim dedim.

Sizce bir hata var mı ? Acele edip danismadan almak istemedim :) Tesekkur ederim simdiden.
Bende araştırıyorum spin takımı almayı düşünüyorum...Ben Ballistic lt 3000 DC ile Kamış olarak bu kamış yani Daiwa Ballistic X Jigger 270 7-28 gr hakkında konu açtım... Kamış hakkında iyi diyende var kötü diyende... Sap kısmı kısa deniyor genel olarak...
Makinaya gelirsek fuego lt 3000 dc ise sorun çıkaran bir makina diye biliyorum.... Ses çıkaran bir makina ve yüzükleri çabuk gidiyor... Kullandım mı kullanmadım ama kullananlardan duydum... ve ip olarak 16 daha sağlam olur.

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bende araştırıyorum spin takımı almayı düşünüyorum...Ben Ballistic lt 3000 DC ile Kamış olarak bu kamış yani Daiwa Ballistic X Jigger 270 7-28 gr hakkında konu açtım... Kamış hakkında iyi diyende var kötü diyende... Sap kısmı kısa deniyor genel olarak...
Makinaya gelirsek fuego lt 3000 dc ise sorun çıkaran bir makina diye biliyorum.... Ses çıkaran bir makina ve yüzükleri çabuk gidiyor... Kullandım mı kullanmadım ama kullananlardan duydum... ve ip olarak 16 daha sağlam olur.
Anladim tesekkur ederim. 0.16 erimi etkiler diye dusunmustum. Peki sizin aklinizdaki kamis ve makine nedir ?

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bir kaç kamis daha buldum bunlar hakkinda fikriniz var mi ?

Daiwa Exceler Vairon Manie Serisi 280cm Olta Kamışı 5-28 gr atar fakat 3 parca bir kamis

Daiwa Megaforce Vairon Serisi 280cm Olta Kamışı ayni atar degerinde fakat 2 parcali

Mektupla

Daimi Üye

fatih0686

Aktif Üye
Adı
Fatih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba. Yeni bir lrf takimina gecmeyi dusunuyordum fakat su an bir lrf takimim var ve hazirana dogru zodyak bot da alacagimdan daha buyuk balik pesinde kosacagim. Konyada yasiyorum gollerde barajlarda avlaniyorum fakat sık sık izmire ve mersine avlanmaya gidiyorum ve hatta izmire tasinma ihtimalim bile var. Ben de buyuk balik da cekebilmek adina bir spin takim kurdum fakat lrf hissiyatina da alistigim icin light spin takimi kurmayi tercih ettim. Almadan once sizlere de danisayim dedim.

gayet iyi bir takım olmuş bence

Yoklar yoklar

Aktif Üye
Adı
Onur
Bir kaç kamis daha buldum bunlar hakkinda fikriniz var mi ?

Daiwa Exceler Vairon Manie Serisi 280cm Olta Kamışı 5-28 gr atar fakat 3 parca bir kamis

Daiwa Megaforce Vairon Serisi 280cm Olta Kamışı ayni atar degerinde fakat 2 parcali
Bence ve bir çok kişice 2.80 su üstü yapacaksan uzun bir kamış... Su üstü için 2.44 öneriliyor ama genel kullanım için su üstü, wtd, dalarlı, kaşık atacaksan 2.60 2.70 olsun ben her şeyde tamamım ama kamış konusunda bende kararsızım... Ben makina olarak Ballistic lt 3000 Dc 0.16 Tourrament evo ip alıcam... Ama kamış konusu muamma.. Aslında ballistic kamış alıcaktım pek iyi yorum almadım...

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bence ve bir çok kişice 2.80 su üstü yapacaksan uzun bir kamış... Su üstü için 2.44 öneriliyor ama genel kullanım için su üstü, wtd, dalarlı, kaşık atacaksan 2.60 2.70 olsun ben her şeyde tamamım ama kamış konusunda bende kararsızım... Ben makina olarak Ballistic lt 3000 Dc 0.16 Tourrament evo ip alıcam... Ama kamış konusu muamma.. Aslında ballistic kamış alıcaktım pek iyi yorum almadım...
Genel kullanım kamış ariyorum. Genelde maket, silikon ve jig atacagim. Arada bir de pugachevs cobra atarim. O yuzden dediklerinizden sonra 280 almamaya karar verdim. Tesekkurler.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif

kamışınızın bir max pe değeri vardır yani izin verilen max ip kalınlığı.
bu muhtemelen 1,2pe civarındadır diye düşünüyorum.bu da 0,18mm 'ye tekabul eder.1.0 pe bile 0,16mm'dir.Bence 0,16mm daha uygun size , 0,33mm fc ile daha uyumlu ve sağlam bir lider oluşturursunuz.