Spin Takımla Uzağa Atış Problemi

retiikulum

Üye
Tepki
30
Ödül
23
Merhabalar elimde okuma g force 10-30 gr iki parça spin kamış , shimano ax 2500 makine ve 0.25 trabucco supersoft mono misina var. Elimdeki bu ekipmanla en fazla 15-20 metre mesafeye atıyorum.Sahtelerin gramı 18-20 gram . Ayrıca 20 gr zargana topuyla da atmayı denedim. Uzağa gitmiyor. Sebebi ya da sebepleri ne olabilir? Mesafeyi nasıl artırabilirim?

Öncelikle misina yerine ip tercih etmek fark ettirir diye düşünüyorum. Çok kalın olmamak kaydıyla ip misinalar spin için daha uygun oluyor atış konusunda.

Merhabalar elimde okuma g force 10-30 gr iki parça spin kamış , shimano ax 2500 makine ve 0.25 trabucco supersoft mono misina var. Elimdeki bu ekipmanla en fazla 15-20 metre mesafeye atıyorum.Sahtelerin gramı 18-20 gram . Ayrıca 20 gr zargana topuyla da atmayı denedim. Uzağa gitmiyor. Sebebi ya da sebepleri ne olabilir? Mesafeyi nasıl artırabilirim?
En az 30 metreye atabilmeniz gerekiyor, ipiniz makinaya ne kadar sarılı yukarıda çok boşluk var mı? Bir de atarken misinayı parmağınızla kamışa dayayıp atmayın parmağınızda asılı tutarak atın.

0,10 veya 0,12 8X ip deneyin. 0,25 misinaya göre katkat mesafe farkı olacaktır.

@Xe_oN @ColorTR @SKARPİ666 teşekkür ederim bilgiler için makineye misina yeterli düzeyde sarılı aslında .En iyisi ip kullanmak , ama ip de de kuş gözü gibi problemler oluyormuş o yüzden sıcak bakmıyordum ama ipe dönmek şart oldu .

Probleminizin asıl sebebi kamıştan. spinde ilk aldığım kamış oydu ve 2 ay kullanıp hemen yenisini aldım. çok esnek bir kamış olduğu için atış esnasında uzağa atmanıza engel oluyor. yeni bir kamış öneririm mesela okuma competition 270cm şahanedir başlangıçta. sonra misina yerine ip seçerseniz daha uzağa atmaya başlarsınız ama önceliğiniz kamışı değiştirmek olsun.

Probleminizin asıl sebebi kamıştan. spinde ilk aldığım kamış oydu ve 2 ay kullanıp hemen yenisini aldım. çok esnek bir kamış olduğu için atış esnasında uzağa atmanıza engel oluyor. yeni bir kamış öneririm mesela okuma competition 270cm şahanedir başlangıçta. sonra misina yerine ip seçerseniz daha uzağa atmaya başlarsınız ama önceliğiniz kamışı değiştirmek olsun.
burdan aslında şu sonucu da çıkarabilir miyim okuma competitionun atarı 20-50 gr baktığıma göre atar değerleri yükseldikçe atış erimi mi artar . Doğru mudur?

Youtube da doktor atcek videolarinda vardi. Nasil uzaga atarim seklinde bir baslikti. Sanirim bir de misinani ya da ipini makaraya tam doldurman da etki oluyor

En az 30 metreye atabilmeniz gerekiyor, ipiniz makinaya ne kadar sarılı yukarıda çok boşluk var mı? Bir de atarken misinayı parmağınızla kamışa dayayıp atmayın parmağınızda asılı tutarak atın.
Neden ustam?

burdan aslında şu sonucu da çıkarabilir miyim okuma competitionun atarı 20-50 gr baktığıma göre atar değerleri yükseldikçe atış erimi mi artar . Doğru mudur?
Yok atardan çok kamışın aksiyonu önemli burada. çok hızlı (çok sert) - hızlı (sert) - normal - yavaş (esnek) - çok yavaş (çok esnek) diye 5 farklı aksiyon türü vardır kamışlarda. geforce bunlardan en yavaşı yani esnek olanı. esnek olduğu için uzağa gitmiyor.
örnekle anlatayım
Okuma Geforce ile başladım demiştim attığım mesafeler sizin de belirttiğiniz gibiydi
ikinci kamışım v system oldu o da 10-30 atarlıydı ama erimim en az iki katına çıkmıştı.
size tavsiyem kamışı değiştirin, o kamışı en güzel "ucuz etin yahnisi yavan olur" sözü açıklar 🙂
şimdi baktım 90tl diyen var fiyatına, ben 50 liraya almıştım. 50 liralık kamış o kadar oluyor 🙂

Back